Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marina

Komu jest łatwiej w życiu: kobiecie czy mężczyźnie?

Polecane posty

Gość Marina

Zapraszam do dyskusji.

Gość Gość

Chłopu. Nie rozwijam.

Gość Marina
10 minut temu, Leżaczek napisał:

Kobiecie zdecydowanie 😞 

Dzięki Lezaczek. Napisz coś więcej .

Gość Marina
6 minut temu, Gość Gość napisał:

Chłopu. Nie rozwijam.

Dzięki Gościu. Napisz też coś więcej.

Gość Marina

Mężczyzna nie musi chodzić w ciąży i znosić trudów nieraz długiego i koszmarnie bolesnego porodu.

Gość Gosc

Wiadomo ze kobiecie bo od faceta więcej się wymaga w zyciu stąd też facet krócej zyje

Gość Anonimowa Cebula

Kobiecie ma mniej na głowie 

Gość Gość

Mężczyźnie. Kobieta ma więcej obowiązków.

Gość gosc
14 minut temu, Leżaczek napisał:

- kobieta jak chce seks nie musi płacić zawsze się znajdzie amator pindolenia - kobieta nie ma presji genitaliow, facet z malym ma kompleksy lub przesrane - kobieta może być utrzymywana przez faceta i jest to społeczenie akceptowalne, facet utrzymywany przez kobiete to rzadkość - kobieta może być goła i wesoła a facet musi mieć pracę, prawko, mieszkanie, lokaty - kobieta która interesuje się grami to pożądany obiekt na rynku matrymonialnym, facet który gra to przegryw - kobieta może mieć emeryturę za urodzenie 4 dzieci, facet nie dostanie za oddanie 4 razy nasienia 

HAHA WIDZE JAJA BOLĄ 31 LETNI PRAWICZKU KALEKO

Gość gosc

Gorzej jak baba brzydka i głupia to w tedy ma na równi z facetem

Gość fan pravik

prawda stara jak świat że to facet musi być kims i sie starać, żeby kobieta była szanowana to wystarczy żeby sie prowadziła w miare obyczajnie i wystarczy, ale takie prawo kobiet tak to już jest 

Gość Marina

Ale to kobiety są narażone na gwałty , mężczyźni rzadko są gwalceni, no chyba, że w więzieniu .

Gość Marina

To kobieta idzie na macierzyński a potem na wychowawczy, przez co jej kariera zawodowa ulega spowolnieniu w stosunku do mężczyzny. Słyszałam też , że mężczyznom więcej płacą niż kobietom na takim samym stanowisku.

Gość Gość

Up

Gość Tatko90

Marina akurat ten urlop macierzyński to udogodnienie dla kobiety, ja bym chętnie poszedł na kilku letni płatny urlop żeby posiedzieć z dzieciakiem. Ale nawet nie mam takiego prawa. 

Gość Tatko90
3 minuty temu, Gość Tatko90 napisał:

Marina akurat ten urlop macierzyński to udogodnienie dla kobiety, ja bym chętnie poszedł na kilku letni płatny urlop żeby posiedzieć z dzieciakiem. Ale nawet nie mam takiego prawa. 

I u mnie w zakładzie pracy kobiety mają takie same pensje ale to odemnie jest wymagane żebym dźwiga ciężkie rzeczy i wykonywał cięższa pracę bo jestem facetem. Dopiero jak zaczelem mówić o rasizmie, dyskryminacji że względu na płeć przestałem być tak traktowany. 

Gość rew

dlaczego wy jestescie takim glupim narodem? dlaczego wy zawsze musicie sprzedac dupy zagranicznym panom? dlaczego wy polacy jestescie tacy do dupy?

Gość Anka

Wiekszosc kasjerek w marketach  to kobiety i jakoś nie widać aby ktoś wyręczal je w dźwiganiu ciężkich rzeczy,skrzynek itp. Kobiety nie dzwigaja, a to dobre. Brzuch ciążowy a później kilkanaście kg przy noszeniu dziecka,przenoszenie wózjka itp to nic? To kobiety są stale oceniane przez pryzmat wyglądu, muszą być atrakcyjne i dzielić kilka ról matki żony pracownicy. Warto byłoby podkreślić w jakim kraju kobieta /mężczyzna ma lepiej bo w Polsce pomoc mężczyzny w domu i przy dzieciach to nadal fikcja. Mężczyźni ciężko pracują i dlatego żyją krócej, Hehe a co z głupimi pomyślami i sklonnosciami  do głupich zachowań i popisyawania się? umieranie przy 37 stopniach i po weekendzie z dziećmi ale do akcji typu skok na główkę to pierwsi. Ciąża tez skraca życie,zwłaszcza wiele porodów,poczytajcie sobie. Poza tym kobieta musi nadal zmierzać się ze stereotypami,mężczyzna ma przyzwolenie społeczne na WIĘCEJ,jest rozgrzeczny za romans albo za to ze źle się prowadzi a kobieta ma być porządna. Żadna tam wyzwolona.

Gość Anka

Twoje argumenty są "SZMATNE"

Gość 121212

dlaczego polska to taki kanal? dlaczego ten kraj zawsze sprzedaje dupe zagranicznym panom? ciekawe ilu wam ...watym policjantom jest wstyd ze sa polakami za granica?!

Gość Anka

i jesli coś kogoś swędzi to chyba Ciebie.

Gość Tatko90

Anka hahaha

Kasjerka jest od kasy nie od dźwigania. Ma stać jakiś facet koło niej i te cięższe rzeczy kasować? Co ty cpasz. 

Nie ma równouprawnienia zawsze od faceta jest wymagana cięższa i bardziej niebezpieczna praca za ta sama kasę i to jest fakt. 

Szef podchodzi do kobiety i mężczyzny. Jest do przeniesienia skrzynka 10kg i druga 20 kg zgadnij kto będzie dźwigał te cięższa? To jest rasizm. 

Gość Anka

A kto ma jakieś pretensje? xD to suche fakty. W całej wypowiedzi skupiles się tylko na tym widać co Ci chodzi po głowie.

Gość Anka

Kasjerka robi nie tylko na kasie. Radzę przyjrzeć się np na zakupach mp. w bidulce. Co jest rasizmem? To że niższa i drobniejsza kobieta,która może mieć np. okres nie może podnieść tyle samo co wyższy cięższy i silniejszy od niej mężczyzna? 

Gość Anka

za co niby mam winić kobiety? każdy powinien mieć swój rozum i jak wybierać mądrze. Tyle że dziwnym trafem mężczyźnie jest wybaczane więcej.

Gość Tatko90

Rasizmem jest to że kiedy dwie osoby mają taką samą stawkę godzinową, taką jak samą umowę o pracę, takie same obowiązki opisane na umowie o pracę. To od tych dwóch osób ma być wymagane tyle samo. Jeżeli nie jest to podchodzi pod rasizm, czyli dyskryminację ze względu na płeć. 

Każdy człowiek powinien być równo traktowany szczególnie jeżeli chodzi o prawo i prawo pracy. 

Gość Anka

Tu się zgodzę. Tylko ciekawe gdzie jest tak jak wspominasz? we wspomnianej przeze mnie biedrze jakoś nie widziałam aby pracownice migaly się od mycia sklepu wielka maszyna albo rozkładania towaru i zrzucały to na Nielicznych kolegów. Ciekawe ze kiedy kobieta z takim samym wykształceniem i umiejętnościami zarabia mniej to jakoś nikt nie nazwie tego po imieniu. I nie chodzi jedynie o mało prestiżowe stanowiska.

Gość Anka

Jakby panowie chcieli  jeszcze ten ślub brać to może i  "kolezanki" chcialyby na nich czekać 🙂

Gość Anka

taa ryzyko ciąży... ciekawe ze np. w Norwegii jakoś tego ryzyka się nie boją i zarobki kobiet oraz mężczyzn są równe,tak jak obowiązki rodzinne.