Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bum

Niemowlę chodzi wcześnie spac

Polecane posty

Gość Bum

Cześć, 

Moja córka, która za kilka dni skończy 8 miesięcy od jakiegoś (dłuższego) czasu chodzi spać ok 18:30 i wstaje ok 5:20! Zdarzało się jej pójść spać ok 19, po 19 (jak nie pada, to jej nie kładę, ale ogólnie na tą 18:30 już trzeba, bo pada na twarz), wtedy też wstaje po 5. Ostatnio, gdy są upały to mała pada (np. Dziś) wcześniej, tzn już 18 trzeba ją kąpać, bo marudna. Ma 2 drzemki w dzień. Ogólnie ja mam tryb dzienny i wstawanie wczesne mnie nie męczy (chociaż mogłaby jednak pospać choć do 6), ale czy to kurcze nie jest nienormalne kłaść spać dziecko po 18?!?!?

Gość Łojesos
5 minut temu, Gość Bum napisał:

Cześć, 

Moja córka, która za kilka dni skończy 8 miesięcy od jakiegoś (dłuższego) czasu chodzi spać ok 18:30 i wstaje ok 5:20! Zdarzało się jej pójść spać ok 19, po 19 (jak nie pada, to jej nie kładę, ale ogólnie na tą 18:30 już trzeba, bo pada na twarz), wtedy też wstaje po 5. Ostatnio, gdy są upały to mała pada (np. Dziś) wcześniej, tzn już 18 trzeba ją kąpać, bo marudna. Ma 2 drzemki w dzień. Ogólnie ja mam tryb dzienny i wstawanie wczesne mnie nie męczy (chociaż mogłaby jednak pospać choć do 6), ale czy to kurcze nie jest nienormalne kłaść spać dziecko po 18?!?!?

Moja w tym wieku miała jedną drzemke w dzień a w nocy sen od 22 do 5... 

Nie wymyslaj sobie problemów, ciesz sie że śpi masz wolny wieczór. 

Gość gosc

moja corka do 2 urodzin szla spac po 18 a przed 19 i wstawala ok 5.30-6.00 

miala 2 drzemki a po 1.5 roku jedna 

dzisiaj jako 2.5latka chodzi spac ok 20.30 i nadal wstaje po 5, taki ranny ptaszek, drzemke ma 1 w zlobku

Gość Bum

Ok, dziękuję Wam za odpowiedzi, wnioskuję, że tak po prostu ma być - "ten typ tak ma" 🙂

Gość hejhejhej

No wlaśnie ciesz sie, że masz wieczor dla siebie, moja zasypia po 21, a budzi się o 6 rano. Ma tylko jedną 1,5 h drzemkę w dzień...

Gość Bum

Tak, wielokrotnie się zastanawiałam jak kiepsko maja mamy których dzieci chodzą spać 21-22, a nawet 23! Ile to więcej godzin zabawy i brak wieczoru dla siebie... A zatem cieszyłam się zawsze, że mała chodzi spać wcześnie, nawet nie zrazala mnie wczesna pobudka. Ale kurcze zawsze chodziła spać ok 19 jednak, a odkąd weszła w tryb 2 drzemek zamiast 3 nie umie odciągnąć i 18 kąpiel. Pomyślałam że to może przesada, za oknem jasno, ludzie i starsze dzieci krzyczą na placu zabaw, a moja mała już śpi... Pomyślałam, że coś jest nie tak, że to jednak może przesada.. 

Gość arlettta

Żadna przesada, dzieci są różne i różne mają potrzeby. Syn mojego brata w wieku 10 miesięcy zrezygnował z drzemek w dzień, a i tak zasypial późno i budzil się wcześnie rano. Taki typ. Teraz ma 12 lat i nadal potrzebuje minimalnej dawki snu. Moja córka jego przeciwieństwo, śpioch niesamowity i w niemowlectwie i teraz gdy ma 9 lat, ale to mnie akurat bardzo cieszy bo też jestem śpioch i lubię pospac w weekend ☺ 

Gość KKK

Moja córka ma 3,5 roku a też często tak chodzi spać. Np wczoraj sama zasnęła o 18,45 wstaje około 5-6

Gość Bum

Dziękuję Dziewczyny, tak sobie myślałam, że to taki typ, a przecież wiadomo, że trzeba się do dziecka dostosować, nie będę jej na siłę na "nogach" trzymała. Zwłaszcza, że pewnie i tak się obudzi koło 5,niezależnie od godziny usnecia (sąsiedzi są pewnie zachwyceni, że od po 5 już gada do siebie:)). Już się tak nie przejmuje, skoro piszecie, że też Wam, lub Waszym znajomym trafiały się takie wczesne śpiochy 🙂 korzystam, bo jak wiadomo u dzieci wszystko się może zmienić z dnia na dzień 😕