Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zdarzyło się wam negocjować cenę na OLX albo Allegro

Polecane posty

Gość gość

mnie denerwują kupcy na allegro/olx którzy nigdy nic z ceny nie puszczą. Umawiam się poza allegro, zajeżdżam do niego na miejsce, nie marudze bo towar zgodny z opisem, płace gotówką, a ten ani grosza nie puści. Prowizji na allegro nie zapłaci, na poczte nie musi dymać a i tak w zaparte idzie. 

Nie rozumiem takich ludzi. Przecież można coś oszczedzic. Nawet głupią złotówkę. Ja zawsze targuje się czy to na targu czy to poprzez allegro. Czasem sprzedawca odmawia zejscia w dol z ceny, ale nie przejmuje sie. Przeciez nie szkodzi zapytac, prawda? A nóz widelec dostaniemy jakis rabat i cena bedzie niższa? Ostatnio kolezanka kupila sobie nad morzem na takim straganiku kilka par kolczykow, bransoletek. Ja w tym czasie tez kupowalam, ale osobno placilysmy u dwoch roznych osob. Ona zaplacila 25 złotych, a ja za to samo zapłacilam 22 złote plus dostalam gratis wsuwki do włosów

Na olx tak samo b. czesto cos kupuje ale przelewam mniej o jakieś 1-2 zł, wiadomo że sprzedającego to nie zbawi a dla mnie miesięcznie to może i ze 50 zł się uzbierać

Gość Gość

Na Allegro nie, wszystko kupuję normalnie przez Kup teraz i zwykle nie mam kontaktu ze sprzedającym, po prostu dostaje info, że paczka czeka w paczkomacie.

Na OLX zdarza mi się targować. Ale ludzie, którzy ode mnie kupują też się targują.

Gość Gość

A mnie wkurzaj tacy z olx którzy pytają się przez wiadomość czy cena podlega negocjacji,gdy piszesz że nie to i tak decydują się przyjechać,i wtedy się zaczyna, opuści Pani 20 czy 30 zl żeby za paliwo się zwróciło, kurde jakby mój samochód na wodę jezdzil

Gość Gość

Sprzedawcy na allegro to nie instytucja charytatywna żeby komuś z ceny schodzić.Jezeli widzisz cene i decydujesz się po towar przyjechać to znaczy że ta cenę akceptujesz. Jakby kazdemu schodzil z ceny 2 czy 5 zl to w ciągu miesiąca uzbieraloby się kilka stowek z tego dobrego serca 

Gość tutu

Poza tym na olx sprzedający zaznacza czy cena jest do negocjacji czy nie. Mnie zawsze bawi jak coś sprzedają np za 200zł i ktoś wyjeżdża, że może kupić za 100zł ;D wtedy zawsze odpisuję że mogę sprzedać za 250 nawet ;D

Gość tutu

Poza tym na olx sprzedający zaznacza czy cena jest do negocjacji czy nie. Mnie zawsze bawi jak coś sprzedają np za 200zł i ktoś wyjeżdża, że może kupić za 100zł ;D wtedy zawsze odpisuję że mogę sprzedać za 250 nawet ;D

Gość Gość co
25 minut temu, Gość Gość napisał:

Sprzedawcy na allegro to nie instytucja charytatywna żeby komuś z ceny schodzić.Jezeli widzisz cene i decydujesz się po towar przyjechać to znaczy że ta cenę akceptujesz. Jakby kazdemu schodzil z ceny 2 czy 5 zl to w ciągu miesiąca uzbieraloby się kilka stowek z tego dobrego serca 

Dokładnie 

Gość kasiol

ludzie kupujący na OLX są okropni, coś sprzedaję a CI mi oferują kwotę trzy razy mniejszą, najczęściej sprzedaję o 50% taniej wszystko :( chciałam sprzedać fajny telefon i siedział 6 miesięcy i wszyscy chcieli ale za półdarmo ale się uparłam bo zbierałam żeby sobie kupić buty na zimę i znalazł się chętny i niemarudzący człowiek co zapłacił i jeszcze się cieszył, a byli tacy co mi linki do Allgro dawali że jest taniej, no ...e kompletni!

Gość gość

Bardzo różnie, na allegro kupuje raczej bez gadania, od prywatnych  jak widzę że cena jest  zawyżona a przedmiot długo wisi to czasami zagadnę czy nic się nie da urwać. Sama wystawiam minimalnie drożej żeby potem własnie opuścić i żeby obu stronom było przyjemnie. Mam koleżankę, która z prywatnymi osobami negocjuje zawsze i zawsze jej sie udaje urwać niezłe sumki, nie wiem jak ona to robi :D

Natomiast zauważyłam kompletnie durną zależność. Często sprzedaję swoje używane rzeczy i staram sie dawać adekwatne ceny. Ale im niższa tym mniejsze zainteresowanie. Wystawiłam drogą wyjściowo kurtkę za 40 zł i miałam wyłącznie marudzenie w stylu czy jest z puchem gęsim czy kaczym :D Wkurzyłam się i wystawiłam za miesiąc z bardzo kwiecistym opisem - poszła za 130. Nie wiem  co chodzi.

Gość Gosć
11 minut temu, Leżaczek napisał:

Teraz zwykły list polecony priorytet powyżej 2cm wysokości 18,30 a kiedyś kosztował 8,30-11zl 😞

Dokładnie, jakoś na początku kwietnia szok przeżyłam, gdy poszłam na pocztę wysłać list polecony. Zwykle było coś koło 8 zł, a tu nagle 18. Zapłaciłam wtedy, bo już wszystko z kupującym było dogadane, ale zarobiłam wtedy chyba z 4 zł... Okazuje się, że paczką pocztową jest teraz taniej.

Ja się targuję na olx, ale nie jakos zawzięcie, po prostu jak coś jest za 35 zł, to pytam, czy pójdzie za 30, albo czy już z wysyłką za te 35? Ale jak coś wysatwiam i ludzie proponują mi połowę mojej ceny, to mam nerwa

Gość Kiss

Tak i zawsze mi opuszczali. Ale ja się nie targowałam przy zakupach za 20zł, tylko za 2000 😄

Gość Kiss

A na OLX jeśli nie zaznaczam "do negocjacji" to jak ktoś próbuje negocjować, podnoszę mu cenę.

Gość Hey

Nie targuje ceny, płace tyle ile jest w aukcji. Jak mnie nie stać i chce oszczędzić kupuje tylko to co mi niezbędne. Olx nie lubię niestety jest dużo nieuczciwych sprzedawców /kupujących. Do sklepu jak idziesz też cenę targujesz? Hurtowo kupując można z ceną negocjować lub dostać gratis. W detalu bez przesady. Ale to tylko moje zdanie 

Gość Thumbnail

to ja sprzedaje na OLX wózek głęboki za 30 zł a babka z drugiego końca Polski wyjechała z tekstem żebym opłaciła kuriera wysłała jej ten wózek tym kurierem a ona zapłacił przy odbiorze 😁

Odpisałam że ona opłaca kuriera i robi mi od razu przelew na konto,zamilkła.

Gość Gość

Nie. Jak mnie nie stac to szukam ogloszenia z cena jaka moge zaplacic, a nie zawracam ludziom dvpe.

Gość Gość
20 minut temu, Leżaczek napisał:

Ja podzwiam ludzi którzy sprzedają na allegro rzeczy po kilka zł, robią cały miesiąc żeby sobie kupić spodnie w hm z wyprzedaży sezonu 😵 może mieszkają obok poczty a pakuje swistak 😵

Ja na Allegro nie sprzedaję, sprzedaje na OLX ubrania po dzieciach, ale tylko takie w super stanie i jakichś lepszych firm. Mam bliźniaki więc wiele osób wyszukuje własnie tak, wpsiując hasło bliźniaki.

Gość gość

A mnie wkurza ten zwyczaj targowania się. Jeszcze jestem w stanie przełknąć spuszczanie z ceny, gdy dotyczy ona drogiego przedmiotu np. samochodu, mebli, ale targowanie się o jakieś używane szmatki za 10 czy 20 zł jest już żałosne. Na olx w ogóle nie opłaca się wystawiać takich ofert, bo to po prostu szkoda czasu i nerwów. Zaraz się odezwą jakieś hieny, które wezmą o ile spuścisz z ceny o połowę i jeszcze im wyślesz za darmo. Szlag mnie trafiał, gdy próbowałam sprzedać swoją kolekcję używanych książek za niewielkie pieniądze. Wyraźnie pisałam, że odbiór tylko osobisty, bo nie opłaca i nie chce mi się wysyłać książki za 10 zł. Ale oczywiście zleciały się same wieśniaki, które chciały super deale typu "ja dam pani 25 zł, a pani mi zapakuje wszystkie książki".

Gość woj

Jak się chce zarabiać na handlu czymkolwiek to właśnie na tym polega.