Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Od kiedy z niemowlakiem na basen?

Polecane posty

Gość Gość

Czytałam że już 3 miesięczne niemowle można zabrać na basen wystarczy specjalna pieluszka i śmiało można takiego niemowlaczka wziąć na jakiś kryty basen lub aquapark. Jednak ja mam wątpliwości. Córka ma zaraz 4 miesiące więc teoretycznie mogłabym już ją zabrać, uwielbia wodę więc myślę że basen by jej się spodobał jednak czy to jest bezpieczne? Zdrowe? Jednak bakterie itp. No i chlor jak to wpływa na skórę takiego maleństwa? Czy któraś z Was zabierała niemowlaka na basen? Jak wrażenia? Ile dziecko miało miesięcy podczas pierwszej wizyty na basenie?

Gość Gość

Tak, ja chodziłam z synem na specjalne zajecia dla niemowląt. Syn miał.3 msc i uczył się pływać 🙂

Gość Gosc

My też chodziliśmy na specjalne zajęcia, też od 3 miesiąca, z tego co wiem, to basen nie był chlorowany tylko ozonowany. Nic się złego nie działo, bałam się chorób, ale te zaczęły się dopiero w żłobku. Jeżeli chodzi o zwykły basen to myślę, że można spróbować, chociaż ja miałabym wątpliwości przy aż takim maluchu. To kompletnie subiektywne odczucie, ale kameralny basen, gdzie mieliśmy zajęcia, wydawał się jednak dużo bezpieczniejszy (w sensie bakterii itp) od wielkiego aquaparku przez który codziennie przewijają się setki różnych ludzi. Z kolei inne baseny mogą być nieodpowiednie ze względu na niską temperaturę.

Gość Gość

Weźcie, to obrzydliwe zabierać niemowlaka walącego w pieluchę na basen.