Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinia

Kochani co mam myśleć

Polecane posty

Gość kinia

Kochani nie wiem co myśleć .Jestem w związku rok a słyszę co któreś spotkanie że mój kochany powie : jakbym schudł poderwałbym jeszcze młodą laskę ... ja odpowiem to miej lepszą ode mnie nie zabraniam ,on na to niby żartem mogę mieć  i nie wiem czy taka relacja ma sens .Ja jestem o drobinę starsza od niego .Podobno wyglądamy jakbyśmy byli w jednym wieku ,inni mówią że ja młodziej wyglądam ale to nie o to chodzi ...Młody facet może mieć wszystko a kobieta starsza już nie ,moim zdaniem. Warto tkwić w czymś takim? Może ktoś jest w podobnej sytuacji ,będę wdzięczna za rozmowę:)

Gość Kinie

Nikt nic nie myśli -(

Gość kinia

Na głuie tematy sporo odpowiedzi a jak człowiek w kłopocie to mało kto chce -(

Szczerze powiem Ci że dziwna sytuacja, twój partner nie powinien tak mówić żeby Cię nie zasmucać A skoro tak robi to może ma ochotę na jakieś przygody A zmienia to niby w żart, ale pamiętajmy że w każdym takim jest ziarenko prawdy, może powinnaś z nim pogadać i wybadać czy on rzeczywiście chciałby inną A z Tobą jest bo uważa że chwilowo nikt inny by to nie chciał i niestety wykorzystuje to że Ty to kochasz,  wtedy taka relacja nie miała by sensu, czy może po prostu lubię Cię denerwować i sprawdza twoją reakcję , może robisz się zazdrosna i jego to bawi, faceci czasem tak robią. Wiek nie ma znaczenia znam wiele par A nawet małżeństw gdzie kobieta jest starsza i z reguły nawet dłużej się utrzymują bo wiadomo młodszego można sobie bardziej wyszkolic że tak powiem nie obrażające tu żadnych facetów oczywscie ale na różnych przykładach może i że swojego życia myślę że też to zauważyliście. Wracając do tematu pierwsze co musisz zrobić to wybadać powód dla którego on tak mówi,  pozdrawiam i życzę miłego dnia,  daj znać jak wygląda sprawa później.

Gość Kinia

Dzięki Klaudia .Ogólnie mam dotyczenia z osobą ADhD i oni podobno najpierw robią potem myślą i staram się być wyrozumiała ale skoro ma takie myśli to też świadczy o tym że coś jest na rzeczy .On od początku znajomości miał dziwne teksty typu (ja nie umiałam się szybko zakochać)on wtedy : inna taka (laska kolegi jego)dawno by się zakochała a ja .... dosłownie można by postawić te kropeczki ,jego wypowiedź powstrzymal się . wybaczałam to bo był dobry dla mnie itd ale dziś coraz mniej we nie uczuć przez to wszystko i tym samym straciłam zaufanie czy on w przyszłości będzie wierny bo wygląda na to że nie jest do końca chyba zadowolony ze mnie .  Tak jak napisałaś Klaudia ,też przeszło mi przez myśl że chwilowo jest ze mną bo uważa ze inna może go nie zechce bo ma np problemy materialne bo był grubszy .Może to śmieszne dla niektórych czytających ale ja mam swoje lata (30 pare ,on też )i chce szczerego związku :)Jak możesz to odezwij się ,pozdrawiam

Gość Kinia

Bella ta odp jest raczej normalna .Niektórzy po prostu lubią być wredni ... jak inaczej to określić

Gość Kinia

To raczej było zbędne ,kto się podszywa pode mnie

Gość oj ty

Nie wiem tak czy inaczej ja jak kogoś kocham ,sanuje to nie ma mowy że tamten był lepszy czy inny może być .Nie wiem czemu mają służyć takie teksty... mogę mieć młodszą czy lepszą ,po co ! dlaczego ! czemu to niby służyć ma !?

Gość Kinia

Ot to Bella,coś jest nie tak .Niektóre zachowania są toksyczne i to bardzo tylko że kobieta jak to kobieta liczy że coś się zmieni w przyszłości

Gość Kinia

To nie jest zły człowiek ale nie wiem co go przy mnie trzyma .Ślubu nie mamy .On dójkę dzieci ma po dwóch rozwodach ...no nie wiem .Gdyby nie uczucie to chyba dawno zrezygnowałabym

Gość Kinia

Wie o tym że to mnie rani bo były prze to sprzeczki

Gość Kinia

Tłumaczę to tym ADHD ale już sama nie wiem czy ja mądra jestem.Z jednej strony pokazuje że mnie kocha ale po co te różne niepotrzebne teksty ...taki charakter i on nie rozumie.Gdybym ja tak zrobiła jak on do do końca życia by mi wypominał a sam nie widzi u siebie

Gość Ghole

Toksyczne zachowanie z jego strony. Nie liczy się z tym jak się czujesz... Wiesz, doświadczyłam tego. U mnie tylko było porównywanie mnie do jakiejś koleżanki i pytania: czemu nie możesz być taka jak ona? Czemu Ty nie jesteś inna? Dodam że to było w sytuacjach gdy on na przykład powiedział mi coś chamskiego, a ja zareagowałam że sobie czegoś takiego nie życzę. Oczywiście zerwałam ale zbyt późno 😞 moje poczucie wartości na tym trochę ucierpiało, a teraz boję się że znowu trafię na takiego pajaca. 

Gość Kinia

Wiesz ,moja samoocena też ucierpiała .Przed tą znajomością z nim czułam się ani piękna ani brzydka ,po prostu nie zastanawiałam się nad tym bo wygląd to nie wszystko .Jestem jaka jestem ,tak uważałam .Są różne gusta .Oczywiście dbam o siebie itd ale ...tu nie tylko chodzi o wygląd . Ty piszesz że boisz się że znowu trafisz na taką osobę toksyczną powiedzmy sobie szczerze (jak we wcześniejszej wypowiedzi bella określiła)ja też się obawiam ale na pewno będę bardziej uważniejsza i już tyle co w tej znajomości tolerować nie będę.Chyba u mnie to już koniec będzie .Nie tylko dlatego bo piszecie tak ale dociera do mnie wszystko .Tak jak napisałam gdyby nie uczucie to dawno by ta relacja nie istniała. Ghole możesz podać jakieś przykłady ze swojego doświadczenia ,może mi to pomorze :)

Gość Gość
2 godziny temu, Gość kinia napisał:

nie wiem co myśleć

Nazywanie procesów, które w tobie zachodzą MYŚLENIEM to gruba przesada!

Gość Gość

Co ty nie powiesz gościu