Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czemu czemu

Czemu jest taka nagonka na żony prawników

Polecane posty

Gość Czemu czemu

Nie mówię tu o samym tytule mgr prawa, a o ludziach, którzy poszli dalej np.adwokatów.

Dlaczego jeśli żona przyznaje się,że ma męża właśnie z tych zawodów prawniczych jest zjechana na samym początku? 

Gość Czemu czemu

Zauważyłam to już dawno.

Gość Klara

W jaki sposób jesteście szykanowane, bo nie rozumiem? Ja nigdy z niczym takim się nie spotkałam. 

Gość Gość

Pierwsze słyszę 

Gość Gosc gosc
2 godziny temu, Gość Gość napisał:

Pierwsze słyszę 

Tez o tym nie slyszalam... Zajmij sie czyms pozytecznym a nie wymyslaniem tematow na sile 

Gość Gość

Jaka dziewvzyna by nie napisała jest od razu zjechana z góry na dół, często zwyzywana.

Dnia 3.07.2019 o 21:33, Gość Czemu czemu napisał:

Zauważyłam to już dawno.

Ja też to zauważyłam. Moje zdanie jest takie, że prawnicy kojarzą się z zamożnością oraz ewentualnie z wykorzystywaniem znajomości przepisów do zbijania majątku/kiwania naiwniakow, co prawa nie znają. To takie pierwsze prostackie skojarzenia na słowo "prawnik". A wiadomo, że w Polsce najwiekszy społeczny szacunek (i zazdrość) wzbudzają piniondz oraz spryt (taki obrotny ten Zenuś). Dlatego właśnie na hasło "żona prawnika", część bab reaguje frustracja i furia. No bo przeca takie kokosy, babsztyl się w życiu ustawił, nic nie musi robić, jeno leżeć i pachnieć, mężuś dyma na kase niemoty życiowe, a prawnicza kabza pęcznieje

Gość Gość
2 godziny temu, Onkosfera napisał:

Ja też to zauważyłam. Moje zdanie jest takie, że prawnicy kojarzą się z zamożnością oraz ewentualnie z wykorzystywaniem znajomości przepisów do zbijania majątku/kiwania naiwniakow, co prawa nie znają. To takie pierwsze prostackie skojarzenia na słowo "prawnik". A wiadomo, że w Polsce najwiekszy społeczny szacunek (i zazdrość) wzbudzają piniondz oraz spryt (taki obrotny ten Zenuś). Dlatego właśnie na hasło "żona prawnika", część bab reaguje frustracja i furia. No bo przeca takie kokosy, babsztyl się w życiu ustawił, nic nie musi robić, jeno leżeć i pachnieć, mężuś dyma na kase niemoty życiowe, a prawnicza kabza pęcznieje

Ale po co nagonka na żony?

Gość ssss

Pierwsze slyszę. Moja mama jest żoną adwokata, nikt sie jej nie czepia, zreszta ma swoj wlasny, szanowany zawód i nie jest odbierana tylko jako żona swojego męzą :)

Gość Gość

W życiu nie spotkałam się z opisywanym zjawiskiem z nudów i własnych wizji chyba powstają takie brednie. Równie wiarygodnie brzmiały temat, czy widzicie nsgonke np. na żony konduktorów. 

Gość Gość

Poczytajcie nie które temeaty, gdzie piszą zony tych panów i zobaczcie jak są traktowane.

Gość Gosc

Ale po co pisać o tym, czym zajmuje się mąż? Jakie to ma znaczenie? Ważne chyba jest to, co kobieta sobą reprezentuje. 

Na kafe jest nagonka na wszystko, byle tylko była awantura 😄

Gość Xyz1

Pewnie przez to że prawnik, sędzia, prokurator to zawody zamknięte dla zwykłych ludzi, często są to dzieci komuchów, ubeków itp. 

Po za tym prawnik to krętacz, znam 3 żadnemu nie zależy żeby wygrać sprawę, a żeby ciągnąć ją jak najdłużej żeby jak najwięcej kasy od klienta wyciągnąć. Ugadywanie się z prawnikiem że strony przeciwnej to normalka a tak być nie powinno

19 godzin temu, Gość ssss napisał:

Pierwsze slyszę. Moja mama jest żoną adwokata, nikt sie jej nie czepia, zreszta ma swoj wlasny, szanowany zawód i nie jest odbierana tylko jako żona swojego męzą 🙂

Bo to nie chodzi o realne życie, tylko o specyficzne reakcje tu, na tym forum.