Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Porządkowy24

Co to znaczy, że dziewczyna jest z ,,wyższej półki" ?

Polecane posty

Gość Porządkowy24

Bo dla mnie te co uważają się za nie wiadomo koho są dla mnie puste i do niczego. A sztuczny wygląd i cwaniakowanie mi nie imponuje. Popularność i wiele znajomych nic dla mnie nie znaczy.

Gość Gość

Nic nie znaczy nie ma czegoś takiego jak wyższa półka to, że dziewczyna jest striptizerką, szkolną gwiazdką czy tam miała w sobie ponad 10 facetów mi jakoś nie imponuje bo poza ciałem nic sobą nie prezentuje.

Gość Gość

To dlaczego oceniacie kobiety w skali 1 10? Zabawni hipokryci którzy patrzą na dobłe sełduszko a nie na wygląd ojoj. Bo jeszcze się ktoś nabierze 🤣jesteście żałosni. Albo upośledzeni umyslowo i emocjonalnie przez co nie widzicie jak się osmieszacie gubiąc się w gąszczu własnej głupoty.

Gość Porządkowy24
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

To dlaczego oceniacie kobiety w skali 1 10? Zabawni hipokryci którzy patrzą na dobłe sełduszko a nie na wygląd ojoj. Bo jeszcze się ktoś nabierze 🤣jesteście żałosni. Albo upośledzeni umyslowo i emocjonalnie przez co nie widzicie jak się osmieszacie gubiąc się w gąszczu własnej głupoty.

Nie porównuj mnie z innymi.

Gość Gosc
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Kobiety też oceniają po wyglądzie/portfelu

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Porządkowy24 napisał:

Nie porównuj mnie z innymi.

Pardon. Ty jesteś wyjątkowym młodzieńcem. Czekającym na podryw ze strony kobiety. Wybacz mi tę niegodziwośc.

Gość Gość Porządkowy24

DZIĘKUJĘ ZA WYJAŚNIENIE. JESTEM ZWYKŁYM  ID/I/O/TĄ UPOŚLEDZONYM UMYSŁOWO ,ALE IE WSTYDZE SIĘ TEGO GŁOŚNO PRZYZNAĆ

TEMAT DO USUNIĘCIA

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Gosc napisał:

Kobiety też oceniają po wyglądzie/portfelu

A czy ja to neguję? 

Gość Onsam

Podadprzecietna uroda, zarabia sporo wiecej i ma tak wielu adoratorow, ze byle kto sie nie przecisnie.

Gość gość

Faceci lecą na ładne łaski, najładniejsze są z wyższej półki. Rzadkie połączenie wyjątkowej urody i intelektu to już w ogóle top.

O czym tu dyskutować?

Gość Porządkowy24
1 minutę temu, Gość Onsam napisał:

Podadprzecietna uroda, zarabia sporo wiecej i ma tak wielu adoratorow, ze byle kto sie nie przecisnie.

Prawdę mówiąc jakoś specjalnie mi to nie imponuje.

Gość szkoda gadać
1 minutę temu, Gość gość napisał:

Faceci lecą na ładne łaski, najładniejsze są z wyższej półki. Rzadkie połączenie wyjątkowej urody i intelektu to już w ogóle top.

O czym tu dyskutować?

Wolę przeciętną, ale inteligentną niż piękną, ale głupią.

Gość Porządkowy24
4 minuty temu, Gość gość napisał:

O czym tu dyskutować?

Intelekt powiadasz. Wielu ludzi się uważa za inteligentnych, a jest zupełnie na odwrót.

Gość Porządkowy24
3 minuty temu, Gość szkoda gadać napisał:

Gorsza jest taka co się uważa za inteligentną, a jest zupełnie inaczej.

Gość Gość
1 minutę temu, Gość szkoda gadać napisał:

To dlaczego jesteś sam i płaczesz codziennie? Przeciętnych i nieglupich są całe stada. Soł? Masz o sobie nieadekwatne do rzeczywistości mniemanie. Obstawiam jednak z prawdopodobieństwem graniczacym z pewnością że masz ZA. Dlatego też dyskusja nie ma sensu bo groch o ścianę by prędzej zrozumiał. 

Gość szkoda gadać
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

To dlaczego jesteś sam i płaczesz codziennie? Przeciętnych i nieglupich są całe stada.

Dlatego że te przeciętne mnie nie chcą, bo szukają przystojniaków.

Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Masz o sobie nieadekwatne do rzeczywistości mniemanie. Obstawiam jednak z prawdopodobieństwem graniczacym z pewnością że masz ZA. Dlatego też dyskusja nie ma sensu bo groch o ścianę by prędzej zrozumiał. 

Wręcz przeciwnie. Nie uważam się za przystojnego, więc pięknych nie podrywam.

ZA nie mam, skończ mi to wmawiać. Dyskusja faktycznie nie ma sensu, bo cały czas mnie obrażasz, nie dociera do ciebie to, co piszę, a sama nie masz żadnych argumentów.

Gość Gość
2 minuty temu, Gość szkoda gadać napisał:

Dlatego że te przeciętne mnie nie chcą, bo szukają przystojniaków.

Wręcz przeciwnie. Nie uważam się za przystojnego, więc pięknych nie podrywam.

ZA nie mam, skończ mi to wmawiać. Dyskusja faktycznie nie ma sensu, bo cały czas mnie obrażasz, nie dociera do ciebie to, co piszę, a sama nie masz żadnych argumentów.

To wszystko jest gunwo prawdą i dobrze o tym wiesz. Niech Cię jakiś wyga nauczy podrywu ze skutkiem seksualnym bo widocznie robisz to od dupy strony. Wygląd to sprawa drugorzędna u chłopa o ile ma inne zalety. Więc skończ mi tu piērdolic farmazony dziecko. Dorosnij najpierw. 21 lat to szczeniak  

Gość szkoda gadać
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

To wszystko jest gunwo prawdą i dobrze o tym wiesz.

Nie masz racji. Piszę z własnego doświadczenia.

2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Niech Cię jakiś wyga nauczy podrywu ze skutkiem seksualnym bo widocznie robisz to od dupy strony.

Nie interesuje mnie "skutek seksualny", tylko stały związek. Poza tym, tu nie chodzi o żadne umiejętności podrywu. Przystojniak nawet najbardziej żałosnym tekstem poderwie większość kobiet, a przeciętniak nawet najbardziej wyszukanym nie da rady.

Więc skończ mi tu piērdolic farmazony dziecko. Dorosnij najpierw. 21 lat to szczeniak  

Ja już dawno dorosłem.

Gość Gość

Jesteś żałosny i pieprzysz jak zdarta płyta. Takie jest życie. Piękni ludzie zawsze mają z góry. Jeśli nie jesteś piękny to musisz inne cechy szlifowac ale ty wolisz płakać i mieć pretensje do świata. Twój wybór. Z tym że nie mecz ludzi swoją głupotą.

Gość Marzenka

Z wyzsej półki to taka corecka dohtora pedala naprzyklad 

Gość szkoda gadać
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Jesteś żałosny i pieprzysz jak zdarta płyta. Takie jest życie. Piękni ludzie zawsze mają z góry. Jeśli nie jesteś piękny to musisz inne cechy szlifowac ale ty wolisz płakać i mieć pretensje do świata. Twój wybór. Z tym że nie mecz ludzi swoją głupotą.

I znowu żadnych argumentów... Jak z botem.

Cały czas szlifuję te "inne cechy", ale one nie mają żadnego znaczenia, bo nie jestem przystojny.

Gość Gość
1 minutę temu, Gość szkoda gadać napisał:

I znowu żadnych argumentów... Jak z botem.

Cały czas szlifuję te "inne cechy", ale one nie mają żadnego znaczenia, bo nie jestem przystojny.

Gdyby to co piszesz było prawda i przekladaloby się na wszystkich mężczyzn twojego pokroju to danny de vito do dziś byłby smutnym präwiczkiem. Nawet kafeteria to słowo ocenzurowala...

Gość szkoda gadać
5 minut temu, Gość Gość napisał:

Gdyby to co piszesz było prawda i przekladaloby się na wszystkich mężczyzn twojego pokroju to danny de vito do dziś byłby smutnym präwiczkiem. Nawet kafeteria to słowo ocenzurowala...

De Vito jest znany i bogaty, więc to co innego. Ja, jako student, póki co nie jestem znany ani bogaty.

Gość gość
29 minut temu, Gość szkoda gadać napisał:

Oczywiście, bo piękna wg ciebie nie może być mądra 🤣

Gość szkoda gadać
Przed chwilą, Gość gość napisał:

Oczywiście, bo piękna wg ciebie nie może być mądra 🤣

Może być, nigdzie nie napisałem, że nie. Ale mając do wyboru głupią ślicznotkę i inteligentną przeciętną, wybrałbym tę drugą.

Gość gość
2 minuty temu, Gość szkoda gadać napisał:

Może być, nigdzie nie napisałem, że nie. Ale mając do wyboru głupią ślicznotkę i inteligentną przeciętną, wybrałbym tę drugą.

Ok. a gdybyś miał wybierać między mądrą slicznotką, a głupią przeciętną to którą byś wybrał? Dziwne jest to, ze tylko taki wybór postawiłes i tym dałes do zrozumienia, ze jak piękna to musi być głupia.

Gość szkoda gadać
5 minut temu, Gość gość napisał:

Ok. a gdybyś miał wybierać między mądrą slicznotką, a głupią przeciętną to którą byś wybrał? Dziwne jest to, ze tylko taki wybór postawiłes i tym dałes do zrozumienia, ze jak piękna to musi być głupia.

Nie dałem do zrozumienia, że piękna musi być głupia, tylko ty jak zwykle musiałaś sobie coś dopowiedzieć, byle tylko mnie skrytykować. Chodziło tylko o to, że wygląd nie jest aż tak ważny.

Wiadomo że w przypadku wyboru między mądrą ślicznotką i głupią przeciętną wybrałbym tę pierwszą, ale nie dlatego że jest ładna. Po prostu ta druga nie ma żadnych zalet, a ta pierwsza jest ideałem (pomijając inne cechy, na temat których nie ma danych).

Gość O jeju

To znaczy,  że zwykle cena jaką się płaci za "towary z górnej półki" przewyższa o wiele ich prawdziwą wartość... Wszyscy jesteśmy ślepi,  nie ma ludzi doskonałych,  niektórzy po prostu lepiej sprawiają takowe wrażenie ;)

Mówię o ludziach przeciętnych, a nie półbogach pokroju N. Tesla✌

Gość szkoda gadać
10 minut temu, Gość O jeju napisał:

To znaczy,  że zwykle cena jaką się płaci za "towary z górnej półki" przewyższa o wiele ich prawdziwą wartość...

Bardzo często tak jest...

10 minut temu, Gość O jeju napisał:

nie ma ludzi doskonałych,  niektórzy po prostu lepiej sprawiają takowe wrażenie ;)

Zgadzam się. Choć na mnie nikt nie robi wrażenia "człowieka doskonałego".

1 godzinę temu, Gość Porządkowy24 napisał:

Bo dla mnie te co uważają się za nie wiadomo koho są dla mnie puste i do niczego. A sztuczny wygląd i cwaniakowanie mi nie imponuje. Popularność i wiele znajomych nic dla mnie nie znaczy.

Ktoś z "wyższej półki", brzmi mało demokratycznie😉, ale faktycznie niektórzy ludzie postrzegają w ten sposób innych, niekoniecznie odmiennej płci. Ty piszesz o dziewczynach i jak widać dla Ciebie dziewczyna z wyższej półki to: pusta, sztuczna i cwana. Widocznie właśnie takie podobają Ci się, a jednocześnie są dla Ciebie z jakiś względów niedostępne, stąd Twoja frustracja.

W kontekście tego, co piszesz, pasuje powiedzenie, że punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia. Dla wioskowego pijaczka, do tego gołodupca, dziewczyną z wyższej półki może być bogata córka sołtysa nawet o przeciętnej urodzie, dla niewykształconego robotnika budowlanego, dziewczyną z wyższej półki może być np ładna studentka medycyny itd. Wiele jednak zależy od poczucia własnej wartości.

Nie sądzę jednak, że w/w córka sołtysa, czy ładna studentka medycyny zainteresuje się nawet pewnym siebie pijaczkiem, czy niewykształconym robotnikiem, bo to po prostu nie ich target. Wiadomo, że ludzie na ogól dobierają się mniej więcej na podobnym poziomie w kwestii wykształcenia, wyglądu, a nawet statusu materialnego, więc zamiast biadolić, po prostu szukaj panny na swoim poziomie.