Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zoe de Volois

Przestańcie posyłać dzieci na religię!

Polecane posty

Gość Zoe de Volois

Na lekcjach religii regularnie dochodzi do przemocy fizycznej, a jak dobrze wiemy religia bywa wstępem do molestowania seksualnego dzieci, a nawet ich gwałcenia. Księża nie są psychologicznie i merytorycznie przygotowywani do roli pedagogów, a ich uprzywilejowana pozycja społeczna czyni z nich osoby bezkarne ... więc używają sobie wedle upodobania.

Tu więej na ten temat:

https://krytykapolityczna.pl/kraj/polska-kosciol-skola-przemoc-dzieci/   

Gość Zoe de Volois

W Wicinie ksiądz Janusz podczas lekcji religii włożył sobie do rozporka butelkę, a jednemu z uczniów kazał udawać seks oralny. Kiedy sprawa trafiła do mediów, ksiądz usprawiedliwiał swoje zachowanie tym, że przecież nie miało to podtekstu seksualnego, więc o co tu się czepiać. W areszcie spędził tylko jedną noc, bo poręczyła za niego osoba wskazana przez kurię zielonogórsko-gorzowską. W 2016 został skazany na grzywnę w wysokości 1500 zł za naruszenie nietykalności cielesnej dziecka. Jego działania nie uznano za molestowanie ani też za słynną „seksualizację” dzieci.

Gość Gość

No to trzeba zlikwidować nauczanie w ogóle.

Gość Zoe de Volois

Ksiądz Krzysztof oprócz bicia dziennikiem stosował też inne formy przemocy: stukał głowami dzieci jedno o drugie, walił nimi o ławkę. Jednego z uczniów zbił podczas lekcji pasem, zszokowany chłopiec płakał przez całą godzinę. – Ksiądz urządzał sobie w klasie „taniec jezioro łabędzie”, tak to nazywał – opowiadała „Nowej Trybunie Opolskiej” jedna z matek w 2007 roku, kiedy sprawa wreszcie trafiła na policję. – Brał dzieci za włosy i tak ciągnął w górę, że musiały stawać na palcach i przebierać nogami. Jak się dowiedziałam, że mój Piotrek też „tańczył”, nie szłam nawet do dyrektorki, tylko zaraz poleciałam do księdza. „Może ksiądz by mi pokazał ten swój balet?” – zapytałam go. „Jako rodzic mam prawo przyjść na lekcję, przyjdę popatrzeć”. Myśli pani że się zmieszał? To on mnie próbował postraszyć.

Gość Zoe de Volois

W Hłudnie ksiądz proboszcz Stanisław K. znęcał się podczas lekcji fizycznie i psychicznie nad czwórką dzieci. W końcu jedno z nich nie wytrzymało. 13-letni Bartek popełnił samobójstwo, a list pożegnalny z opisem zachowań księdza nie pozostawiał wątpliwości co do przyczyny śmierci chłopca. Znęcanie się księdza nad uczniami, które doprowadziło w końcu do śmierci dziecka, trwało dwa lata (2005-2007).

Sprawa trafiła do sądu. Przez cały okres trwania sprawy ksiądz pracował dalej. Przemyska kuria metropolitalna, której szefował arcybiskup Michalik, przeniosła go po prostu – sprawdzonym zwyczajem – do innej parafii.

Gość dla sekt NIE

W świecie cywilnym pełno jest dewiantów krzywdzących dzieci. Z jakiej sekty jesteś ? Gdyby ci zależało na dobru dzieci to pisałbyś o dewiantach cywilnych/ innych zawodów , w rodzinach, innych orientacji niż heteroseksualna/ Tobie zależy tylko i wyłącznie na niszczeniu Kościoła Katolickiego i księży , dlatego ta nagonka. 

Nie ulega żadnej wątpliwości ,że są wśród księży pedofile ale ty i tobie podobni chcecie wmówić wszystkim,że to większość. Chcecie narzucić swoje myślenie i ideologie. Chcecie zniszczyć to z czego polski naród czerpał siłę  i umacniał swoją wiarę. 

Daruj sobie drętwe gatki o przemocy bo o wiele więcej jest jej w szkołach , na korytarzach podczas przerw, na ulicy i w domach rodzinnych.

Gość odpowiadaj

Moderator dlaczego ukryłem post o niszczeniu Kościoła Katolickiego i księży a puszczasz takie wysrywy jak startowy? Wspierasz sektę i inne orientacje? 

Gość Lina

Niestety,księża sami niszczą kościół,albo mówiąc inaczej ... kościół sam się niszczy od środka,nie potrzebują w tym "pomocy ".

Gość odpowiadaj sekciarzu

Dodam jeszcze,ze manipulujesz. Jeśli ksiądz katecheta czy katechetka nie spełniają swojej roli wychowawczej to powinny być zdecydowane kroki ,jako do jednostki a nie całego KK . Też bym zareagowała i to ostro w stosunku do jednostki . Jak piszesz startowy to rzetelnie a nie z nagonka i jeszcze moderator czy jak go tam zwą manipuluje i nie przepuszcza postów? Zbyt prawdziwe co? 

Gość odpowiadaj sekciarzu

Lina- częściowo masz rację. Dziwne jest skąd i dlaczego do seminariów upchnięto tyle  kretów. W końcu to zaowocowało . Lina Kościół  to wierni co prawda niektórzy twierdzą, ze cytuję -jak powyzdychaja wszystkie k/u/R/wy moherowe to zrobią co będą chcieli a powiem NIEDOCZEKANIE WASZE 

Gość Gość

Nie chodzić do kościoła, nie posyłać dzieci na religię, nie dawać tym czarnym darmozjadom ani grosza i nie wpuszczać ich do domów, brać tylko śluby cywilne i robić bliskim pogrzeby świeckie. W końcu głosować na partie, które odetną tych pasożytów od państwowej kasy i wypowiedzą konkordat, a niezależne sądy zrobią porządek z przestępcami w koloratkach. Zobaczycie jak zmieni się wtedy oblicze kościoła w Polsce. To jest jedyna droga do przemiany tej zdegenerowanej instytucji. Innej drogi nie ma, gdyż sprawy zaszły za daleko. Kościół jako instytucja jest zdemoralizowana jak nigdy dotąd, a do tego ma wsparcie bandyckiej władzy która tuszuje przestępczą działalność członków kk i za nasze pieniądze kupuje sobie u nich poparcie polityczne. Jeśli komuś rzeczywiście zależy na przetrwaniu chrześcijaństwa w Polsce, poprze to co napisałem. W obecnej sytuacji inaczej się nie da.

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Jeśli komuś rzeczywiście zależy na przetrwaniu chrześcijaństwa w Polsce, poprze to co napisałem.

A jeśli komuś zależy na wytrzebieniu katoli z polski - to co powinien robić?

Może dawć im jeszcze więcej kasy, żeby się księża zapili i wzajemnie zarochali w dopy?

Gość Gość

Gość odpowiadaj sekciarzu   - jakim trzeba być patolem, żeby być aż tak zaplutym katolem?

Gość gość

Nie wiem o czym Pani pisze. Wynalazła Pani pojedyncze przypadki, które na pewno zostały ukarane i osądzone przez Boga i władze kościelne. Dziś mamy 2019 rok. Jeśli się Pani coś nie podoba, powinna pani zabrać dziecko z religii a nie siać na form wrogą propagandę przeciwko Kościołowi, prawym księżom i katechetom, którzy niejednokrotnie są upokarzani przez uczniów  i poświęcają swe zdrowie a jednak podchodzą do nich z miłością. Proszę nie wrzucać wszystkich do jednego wora, bo jest bolesne  dla mnie, która jestem katechetką, i która pracuje uczciwie oraz podchodzi z szacunkiem do każdego z uczniów, jak i każdego z rodziców.

Gość gość

Nie macie prawa siać wrogiej propagandy przeciwko Kościołowi! Proszę o usunięcie tego tematu. 

Jeżeli Pani ma problem, powinna się sama rozliczyć w cztery oczy. Wszyscy księża tacy nie są. 

Gość Gość
25 minut temu, Gość gość napisał:

Nie macie prawa siać wrogiej propagandy przeciwko Kościołowi!

A to dlaczego? Ty również uważasz że jest to organizacja wyjęta spod prawa i ludzkiego osądu??

Jeśli ktoś szerzy kłamstwa, manipuluje... to należy go napiętnować? Czy nie??

Gość Gość
24 minuty temu, Gość gość napisał:

Nie macie prawa siać wrogiej propagandy przeciwko Kościołowi! Proszę o usunięcie tego tematu. 

Jeżeli Pani ma problem, powinna się sama rozliczyć w cztery oczy. Wszyscy księża tacy nie są. 

Bo co? Marzy Ci się katotaliban gdzie nie można wygłaszać swojego zdania na temat kościoła? Figa! Będziemy pisać jeszcze więcej, a jeśli Ci się coś nie podoba, nie wchodź na ten temat albo znajdź sensowne argumenty i włącz się do dyskusji. O ile potrafisz napisać coś sensownego, bo z tego co widzę, jesteś zaślepiony/a i chciał(a)byś wprowadzać katocenzurę.

Gość Gość
40 minut temu, Gość gość napisał:

Nie wiem o czym Pani pisze. Wynalazła Pani pojedyncze przypadki, które na pewno zostały ukarane i osądzone przez Boga i władze kościelne. Dziś mamy 2019 rok. Jeśli się Pani coś nie podoba, powinna pani zabrać dziecko z religii a nie siać na form wrogą propagandę przeciwko Kościołowi, prawym księżom i katechetom, którzy niejednokrotnie są upokarzani przez uczniów  i poświęcają swe zdrowie a jednak podchodzą do nich z miłością. Proszę nie wrzucać wszystkich do jednego wora, bo jest bolesne  dla mnie, która jestem katechetką, i która pracuje uczciwie oraz podchodzi z szacunkiem do każdego z uczniów, jak i każdego z rodziców.

Wielebnemu już dziękujemy. A teraz won do Watykanu albo najlepiej na Dominikanę i tam opowiadać bajeczki ciemnocie!😂

Gość Gość
40 minut temu, Gość gość napisał:

Proszę nie wrzucać wszystkich do jednego wora, bo jest bolesne  dla mnie, która jestem katechetką, i która pracuje uczciwie oraz podchodzi z szacunkiem do każdego z uczniów, jak i każdego z rodziców.

Bo gdybyś wymacała ucznia albo naderwała mu ucho - to by cie z roboty wyje/ali.

Ale już księdza za to samo z roboty nie wyp/lą. Naqjwyżej przeniosą do innej szkoły!!!

Gość gość

Nie, to niemożliwe, że księża niszczą dzieci. Nie wierzę. W szkole jest dyrektor, pedagog a te hieny tutaj plują....piekło czeka!

I kto powiedział, że księża, którzy się czegoś dopuścili mają za to za nie odpowiadać? 

Jesteście niedouczeni, bo teraz tacy księża staną przed Sądem.

Dyskusjo nic nie warta umilknij!

Gość gość

WBREW WASZEMU UJADANIU BĘDĘ POSYŁAŁA SWE DZIECKO NA RELIGIĘ, BO UCZY JE WSPANIAŁY KSIĄDZ. 

Gość Gość
35 minut temu, Gość gość napisał:

Nie, to niemożliwe, że księża niszczą dzieci. Nie wierzę. W szkole jest dyrektor, pedagog a te hieny tutaj plują....piekło czeka!

I kto powiedział, że księża, którzy się czegoś dopuścili mają za to za nie odpowiadać? 

Jesteście niedouczeni, bo teraz tacy księża staną przed Sądem.

Dyskusjo nic nie warta umilknij!

Może już jakiś mały stosik dla nas szykujesz? 😂 Więcej wypowiedzi takich fanatyków, a ludziom szybciej otworzą się oczy😁

Gość Gość
28 minut temu, Gość gość napisał:

WBREW WASZEMU UJADANIU BĘDĘ POSYŁAŁA SWE DZIECKO NA RELIGIĘ, BO UCZY JE WSPANIAŁY KSIĄDZ. 

Dlatego jeśli mu się coś stanie, będziesz za to przede wszystkim Ty odpowiedzialna.

Gość gość

Zgłaszam na policję ten temat, on obraża moje uczucia religijne. Czuję się upokorzona. Zgłaszam!

Gość Gość
28 minut temu, Gość gość napisał:

WBREW WASZEMU UJADANIU BĘDĘ POSYŁAŁA SWE DZIECKO NA RELIGIĘ,

A potem zdziwienie że polacy to same ćwoki i matoły.

No ale jak im sie od dziecka gowno z mózgu robi... 

Gość gość

Po kolei was policja będzie przesłuchiwać! Zgłaszam, za wszystko odpowiecie!

Gość Gość

Religia to zastraszanie człowieka od najmłodszych lat. Co byście zrobili, gdyby jakiś dziad przyszedł i straszył Wasze kilkuletnie dziecko babą jagą czy jakimiś potworami? Pewnie dostałby za swoje. No to wyobraźcie sobie, że katabasy straszą Wasze dzieci diabłami i demonami, a Wy jeszcze je posyłacie do tych wykolejeńców w su.kienkach. Każda religia oparta jest na lęku, by jakaś grupa kapłanów mogła wykorzystywać zastraszonych ludzi do swoich celów. Dlatego ci szubrawcy straszą ludzi już od najmłodszych lat, gdyż dzieci są niesamowicie łatwowierne. Właśnie po to czarni pchają się do szkół i przedszkoli. "Czym skorupka za młodu...". Zastraszonymi łatwo manipulować w późniejszym czasie.

Gość gosc
9 minut temu, Gość gość napisał:

święto je/bli/wa teraz policją starszy 😄 

Gość Gość
11 minut temu, Gość gość napisał:

To bardzo po katolicku - jeśli ktoś ma inne zdanie lub poglądy to trzeba go zadenuncjować, zgłosić. A najlepiej spalić na stosie!

Gość haha
14 minut temu, Gość gość napisał:

Do księdza sobie zgłoś 😄