Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość gość

Kiedy przeszły Wam wymioty w ciąży?

Polecane posty

Gość Gość gość

Jw

Gość Marta

W 14 tygodniu, przedtem mdlosci 24/7 i wymioty kilkanascie razy dziennie. ale nawet od 14 potrafi zemdlic ni z tego ni z owego w ciagu dnia. Z pierwszym dzieckiem po 5 miesiacu, koszmar. 

Gość Gość

W ogóle ich nie miałam

Gość Gość Kasia

Nie wymiotowałam ani razu, za to mdłości miałam okropne. Ustąpiły równo z końcem 12. tygodnia.

Gość Kkkkkk
8 minut temu, Gość Gość napisał:

W ogóle ich nie miałam

Ja tak samo.  Żadnych dolegliwosci tego typu

Gość Ewa

Ja dziś zaczełam. Przycupne poczytać. Jestem w 8 tyg, dotychczas drażniły mnie zapachy, może czasem zrobilo mi się niedobrze ale to tyle. Dziś od rana kroiło się coś grubszego więc nie zjadłam śniadania nawet, koło 11 wyczytałam że na mdlosci pomagają migdały. Zjadłam kilka sztuk... to był błąd 😅

Gość Mali
11 minut temu, Gość Gość Kasia napisał:

Nie wymiotowałam ani razu, za to mdłości miałam okropne. Ustąpiły równo z końcem 12. tygodnia.

U mnie tak samo tyle że mdlilo mnie do 16 tygodnia w drugiej ciazy. W pierwszej ciazy mdlosci w pierwszym trymestrze a wymioty tylko po witaminach. 

Gość ewa19087

7 tydzien

Zero mdlosci 

Gość Gosc

U mnie wymioty i ogólne rozbicie trwało między 7 a 21 tygodniem ciąży. Pamiętam jak wyszłam z USG połówkowego i musiałam zwymiotować do worka foliowego, bo było mi strasznie niedobrze od zapachu perfum ginekologa. 

Gość gość

Na 2 ciąże zwymiotowałam raz. Natomiast mdłości miałam regularnie.

Gość Optymistka

A te bzdury o tym, że napar z imbiru pomaga? Mi na samą myśl o imbirze robi się niedobrze... Mam nadzieję, że mdłości skończą się na koniec pierwszego trymestru. Ale wymiotów nie było. 

Gość Ewa
1 minutę temu, Optymistka napisał:

A te bzdury o tym, że napar z imbiru pomaga? Mi na samą myśl o imbirze robi się niedobrze... Mam nadzieję, że mdłości skończą się na koniec pierwszego trymestru. Ale wymiotów nie było. 

Ja znowu gdzieś czytałam ze nie wskazany w ciąży. Już sama niewiem. Koleżanka poleca jabłko zjeść ale jakoś niemam odwagi po tych migdałach 

Gość Ratatuj

Ja miałam pecha i rzygalam od 8 do 24 Tc. Już byłam pewna, że do końca ciąży będę rzygać, ale cudownie ozdrowialam w 24 tygodniu 🙊

Gość gosc

W siodmym miesiacu.

Gość Ffff

Tak w 6 miesiacu zaczęło się w drugim

Gość Marysia

Od 9 do 16 tygodnia trochę wymiotowałam a potem mdłości już do końca 

I nie pomaga imbir, migdały, gumy z apteki na wymiotowanie w ciąży. Po prostu jak się chce rzygnąć to trzeba sobie rzygnąć 

9 godzin temu, Gość ewa19087 napisał:

7 tydzien

Zero mdlosci 

Trzymam kciuki aby tak było do samego końca. Mnie chwyciło od 8 tyg 

Gość Gosc4

Ja mdłości miałam od 5 tygodnia do końca 4 miesiąca. Poranne to one były tylko z nazwy, u mnie trwały cała dobę. Często z rana jeszcze przed wyjściem z lozka wymiotowalam na żółto albo na zielono. Całe 4 miesiące zylam jedząc jabłka, kisiel, wafle ryżowe i bułki kajzerki a do picia tylko woda niegazowana bo nawet po herbacie potrafiłam się zżygac. Aha no i jeszcze zupy dobrze mi wchodziły więc mama codziennie jakąś ugotowala, najczęściej rosół. 

Gość Ala

W pierwszej ciąży nie miałam nudności i nie wymiotowałam. Teraz jestem w drugiej ciàży 12tydzien i jak na razie nudności które już ustępują.

Gość Gość

Ja wymiotowałam codziennie rano podczas mycia zębów, w końcu odpuściłam śniadania i zjadałam je dopiero w pracy. Przeszło mi jakoś w czwartym miesiącu, ale około 6 zaczęła mi dokuczać zgaga, co było zdecydowanie gorsze niż poranne wymioty...

Gość Dyśka

Mi na mdłości pomagała coca- cola. Nie mam pojęcia czemu ale efekt był.  Miałam przy sobie i piłam kilka łykow. 

Gość Gosc

Podobno sie rzyga przy dziewczynce, bo wiecej estrogenow w organizmie,  z tych kobiet co znam to sie sprawdza.Ale i tak bym wolala corke, lepiej sie meczyc pare miesiecy niz potem latami uzerac z lobuzem i pyskaczem

Gość Gość

Do porodu.

Gość Ola
12 godzin temu, Gość Gosc napisał:

Podobno sie rzyga przy dziewczynce, bo wiecej estrogenow w organizmie,  z tych kobiet co znam to sie sprawdza.Ale i tak bym wolala corke, lepiej sie meczyc pare miesiecy niz potem latami uzerac z lobuzem i pyskaczem

Nie jest to żadna reguła. Znajoma przez pełne 3 miesiące wymiotowala  i ma pięknego, zdrowego synka 🙂

Gość gosc

W 4 miesiący mdłości ustępują. Pij sobie jakieś herbatki, ale nie czarną bo jako używka, jest szkodliwa. Herbate Roibos polecam, bo jest bezpieczna dla kobiet w ciąży, przypomina choć troche zwykłą, ale nie pobudza, bo nie ma teiny i mi może nie likwidowała całkiem ale wyraźnie łagodziła uczucie mdłości

Gość gosc
13 godzin temu, Gość Gosc napisał:

Matko ale gadasz głupoty. Ja mam syna i jest bardzo spokojny i respektuje polecenia dorosłych. Z kolei brat mój ma dwie córki bliźniaczki i są bardzo głośne, wymuszają ciągłą atencję, lubią psocić i są nieusłuchliwe, jeszcze sie śmieje jedna z drugą głupio przy stole jak na złość cukier wysypią.

Jeszcze jakieś brednie przekazujesz że mdłości zależą od płci. Ty jesteś przykładem tego jakie kobiety są głupie,

Gość elena

U  mnie zawsze po 14 tyg mija koszmar i zaczya sie ciąza pełna energii 🙂