Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pseudonim mi uciekł

Jak byście się zachowali w tej sytuacji?

Polecane posty

Gość Pseudonim mi uciekł

Pewna dziewczyna kupiła ode mnie paletkę cieni i puder. Mocno targowała się o cenę, była nieuprzejma i właściwie puder dostała za darmo, bo zależało mi na szybkiej sprzedaży. 

Paczkę wysłałam w kopercie z folią babelkową, niestety paletka przyszła do niej pokruszona. Dziewczyna nie poprosiła ani o opcję "ostrożnie", ani o dodatkowe owinięcie rzeczy folią bąbelkową. 

Wysłała mi zdjęcie paletki i rzuciła tekstem "ja tego nie chcę i co z tym zrobimy", żądała zwrotu całej kwoty, bo to podobno moja wina że się nie domyśliłam wszystkiego sama. 

Pisałam z nią długo, próbowałam jej wytłumaczyć że takie pokruszenie da się naprawić, żeby chociaż spróbowała to zrobić a jeśli nie wyjdzie to porozmawiamy. Cały czas była na nie, odpowiadała chamsko i zażądała zwrotu części kwoty. Ja w tym czasie byłam u rodziny, nie miałam jak iść wpłacać tych pieniędzy. Tłumaczyłam jej, że mam taką i taką sytuację i nie mogę się określić odnośnie tego, kiedy będę w mieście z dostępem do bankomatu itd. Ona ciągle wściekła, odpisywała że nic jej to nie obchodzi, że obsmaruje mnie na grupach do sprzedaży kosmetyków, później wypisywała teksty typu "czekam na przelew do wieczora", była tak chamska że pewnego dnia stwierdziłam, że niech się wali skoro nie umie zachować się kulturalnie. 

Wciąż do mnie wypisuje z jakimiś dziwnymi odzywkami, że nie mam wstydu itd. 

No i co, rzuciłybyście wszystko i jechały do miasta, do banku przelać pieniądze komuś, kto nie umie normalnie porozmawiać a jedynie rzuca żądania i grozi ? 

Gość goscinna

A ty nie masz wyobrazni, ze takich rzeczy sie nie wysyla w zwyklej kopercie z folia? Ze powinnas byla to dobrze zabezpieczyc? To ty za to bylas odpowiedzialna. 

Gość Khbbknbb

Ja bym ją olala. Swoją drogą wiem że tacy co się targują są najgorsi. Takich od razu olewać. 

3 godziny temu, Gość Pseudonim mi uciekł napisał:

[...] Paczkę wysłałam w kopercie z folią babelkową, niestety paletka przyszła do niej pokruszona. Dziewczyna nie poprosiła ani o opcję "ostrożnie", ani o dodatkowe owinięcie rzeczy folią bąbelkową. [...]

Nie musiała prosić. Obowiązkiem sprzedającego jest zabezpieczyć towar w taki sposób, by nie uległ on uszkodzeniu w transporcie. Nie dziwię się, że kupująca jest zła - dostała uszkodzoną rzecz, a w dodatku nie może liczyć na zwrot kosztów.

Pewna dziewczyna kupiła ode mnie paletkę cieni i puder. Mocno targowała się o cenę, była nieuprzejma i właściwie puder dostała za darmo, bo zależało mi na szybkiej sprzedaży. [...]

Podjęłaś decyzję, nie musiałaś się zgadzać. I według mnie nie jest to żadne wytłumaczenia dla dalszego rozwoju sytuacji. Kupująca być może jest z kulturą na bakier, ale... cóż, ''tylko'' tyle. Reszta jest po Twojej stronie.

[...]  No i co, rzuciłybyście wszystko i jechały do miasta, do banku przelać pieniądze komuś, kto nie umie normalnie porozmawiać a jedynie rzuca żądania i grozi ? 

Tak, gdybym zawiniła, chciałabym oddać jak najszybciej należną część pieniędzy.