Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalmiwas paszczury

Rozwalają mnie te żale panienek z tego forum, że pensja 2k to mało i wstyd, podczas kiedy większosc kobiet tyle zarabia

Polecane posty

Gość ferus
5 minut temu, Gość Gość napisał:

to można zawsze zagranice wyjechać. Za minimalną na zachodzie lepiej się żyje niż za minimalną w Polsce. 

najpierw trzeba mieć za co wyjechać

Gość mrowaaaaa
13 minut temu, Leżaczek napisał:

X u mnie gdybym mieszkał sam,  350zł - czynsz za mieszkanie/spłata raty kredytowej, 150 zł - rachunki (prąd, gaz, woda, media, internet, telefon) 0 zł - paliwo  200 zł - na gastronomię  10 zł - inne wydatki ( np. środki czyszczące do mycia mieszkania, naczyń itd.) 10 zł - inne wydatki osobiste (podpaski, kremy, balsamy, waciki, golarki, pianki) 0 zł - codzienne wydatki (kawa na mieście, jakiś hamburger, energetyk). Wychodzi mi 720. Do tego biorę abonament konsol na bogato a niech 😱 się dzieje 74zł. Zostaje 1200, 1000 Odkładam długoterminowo, 200 na cashflow lub przyjemności używki.

bzdury !!! 

nigdzie nie znajdziesz mieszkania za 350 zł miesiecznie...nawet pokoju za to nie znajdziesz chyba, że w jakiejś ostatniej norze w najgorszej dzielnicy. O racie kredytowej nie wspomnie bo nie słyszałam by ktoś płacił mniejszy kredyt niz 1000 zł miesiecznie.

0 zł - paliwo ? Spoko ale wyobraź sobie, ze jednak większość ludzi ceni sobie niezależność jaką jest posiadanie własnego środka transportu.

200 zł na gastronomię  na miesiąc, jeszcze przy tak rosnących cenach ?  Większość nabiału i wędlin traci datę ważności już w przeciągu tygodnia. I co ? Bedziesz trzymać przeterminowaną żywność cały miesiąc ? A chleb jest suchy i niezdatny do jedzenia po 2-3 dniach.

10 zł - inne wydatki ( np. środki czyszczące do mycia mieszkania, naczyń itd.)  - Serio ? Domestos to 15-20 zł...a gdzie reszta ? Płyny do mycia naczyń, płyny do mycia szyb, szmaty do czyszczenia, gąbki  ? Serio myślisz, że 10 zł Ci by wystarczyło ?

10 zł - inne wydatki osobiste (podpaski, kremy, balsamy, waciki, golarki, pianki) Serio ? Rolka papieru toaletowego kosztuje 15-20 zł...a Ty nie uzywasz pianki do golenia, golarek, płynów do kapieli, dezodorantów ?

0 zł - codzienne wydatki (kawa na mieście, jakiś hamburger, energetyk) - Spoko, ale co to za zycie nie mogąc sobie na stacji wziąć kawy bo strach czy starczy od pierwszego do pierwszego.

Gość Suuuu
2 minuty temu, Gość mrowaaaaa napisał:

bzdury !!! 

nigdzie nie znajdziesz mieszkania za 350 zł miesiecznie...nawet pokoju za to nie znajdziesz chyba, że w jakiejś ostatniej norze w najgorszej dzielnicy. O racie kredytowej nie wspomnie bo nie słyszałam by ktoś płacił mniejszy kredyt niz 1000 zł miesiecznie.

0 zł - paliwo ? Spoko ale wyobraź sobie, ze jednak większość ludzi ceni sobie niezależność jaką jest posiadanie własnego środka transportu.

200 zł na gastronomię  na miesiąc, jeszcze przy tak rosnących cenach ?  Większość nabiału i wędlin traci datę ważności już w przeciągu tygodnia. I co ? Bedziesz trzymać przeterminowaną żywność cały miesiąc ? A chleb jest suchy i niezdatny do jedzenia po 2-3 dniach.

10 zł - inne wydatki ( np. środki czyszczące do mycia mieszkania, naczyń itd.)  - Serio ? Domestos to 15-20 zł...a gdzie reszta ? Płyny do mycia naczyń, płyny do mycia szyb, szmaty do czyszczenia, gąbki  ? Serio myślisz, że 10 zł Ci by wystarczyło ?

10 zł - inne wydatki osobiste (podpaski, kremy, balsamy, waciki, golarki, pianki) Serio ? Rolka papieru toaletowego kosztuje 15-20 zł...a Ty nie uzywasz pianki do golenia, golarek, płynów do kapieli, dezodorantów ?

0 zł - codzienne wydatki (kawa na mieście, jakiś hamburger, energetyk) - Spoko, ale co to za zycie nie mogąc sobie na stacji wziąć kawy bo strach czy starczy od pierwszego do pierwszego.

Rolka papieru 20 zl, o kurde, a z czego ta roleczka? Konopna pewnie 🙂

Gość Gość
11 minut temu, Leżaczek napisał:

22 minuty temu, Gość mrowaaaaa napisał:   100-400 zł - inne wydatki ( np. środki czyszczące do mycia mieszkania, naczyń itd.) 100-300 zł - inne wydatki osobiste (podpaski, kremy, balsamy, waciki, golarki, pianki)   X ja wszystko myje mydłem za 2zł litr siebie a nawet okna i bez smug, dajecie się nabrać na reklamy, golarke mam na prąd, do takiej nie trzeba pianki ani balsamu, waciki do uszu czy płatki kosmetyczne to 2zł raz na jakiś czas. 8zł miesięcznie bym wydawał na ręcznik papierowy. Szok 😲 że ludzie tracą nawet 2400-8400 rocznie na jakieś bzdury niepotrzebe. 

Zdajesz sobie sprawę że takie mydło śmierdzi?  Kiedyś bardzo często spotkałam tego samego faceta w sklepie.  Zawsze od niego brzydko pachniało, to nie był smród ale taki jakiś dziwny nieprzyjemny zapach.  Później gdzieś w toalecie przy autostradzie użyłam mydła w płynie. Od razu poznałam ten zapach.

Gość mrowaaaaa

150 zł - rachunki (prąd, gaz, woda, media, internet, telefon)

niemożliwe...a jak uważasz inaczej to podaj mi link z ofertą gdzie za taką cenę masz opłacone wszystko.

sama woda jaka jest droga...a gaz...zimą ? Masakra !

Gość Gość

Po co ty z nim dyskutujesz. To dekiel który dupe liśćmi wyciera i się nie myje bo piwniczy od x lat. On żyje oderwany od rzeczywistości. 

Gość mrowaaaaa
3 minuty temu, Gość Suuuu napisał:

Rolka papieru 20 zl, o kurde, a z czego ta roleczka? Konopna pewnie 🙂

chodziło mi o opakowanie całe

Kostka mydła zwykłego, ładnie pachnie, 2 złote/mies. Domestos jeden na pół roku? Papier toaletowy góra do 15zł/mies. Woda po goleniu 10zł/3 mies.Pianka tak samo. Pasta też. I szampon. Płyn do naczyń też. Do tego coś do kurzu, ściereczki czy coś. To nei są duże wydatki.

Perfumy raz do roku, to na długo starcza.

Gość gerger
29 minut temu, Gość Gość napisał:

Pytanie to kilku osób tutaj wypowiadających się typu leżaczek.  Chcąc odłożyć jakieś pieniądze można przyjąć dwie strategie. Albo obniżać wydatki (a co za tym idzie standard zycia) albo zwiększać dochody, gdzie przy okazji podwyższa się nam standard życia. Dlaczego wybieracie opcję pierwsza, przecież jesteście młodzi, możecie ciężej popracować, wykształcić się itp itd.

Nawet jak kogoś spotkały same nieszczęścia w życiu, jest niewyksztalcony, z patologii itp itd, to można zawsze zagranice wyjechać. Za minimalną na zachodzie lepiej się żyje niż za minimalną w Polsce. 

Dlaczego jesteście tacy biedni, tacy mało mescy. 

nie jestesmy tacy młodzi, jak sie ma 35 lat, studia uoknczylo sie 10 lat temu, to uwierz mi , ze nie chce sie znowu studiowac, skoro wiesz, ze to jest na nic

a co do wyjazdu za granice.. to tylko ostatni frajerzy wyjezdzaja na zmywak za granice

Gość gość
4 minuty temu, Leżaczek napisał:

Prąd 64 gaz 18zł chyba, woda 30-60, media 0, internet 25, telefon 2.

prąd - 200

gaz - 600

woda - 300 

media (telefon, internet ) - 70 zł

mieszkam sam. Nie wiem jakim cudem płacisz tak mało. Gaz 18 zł zimą ? Dobre sobie. 

Gość Gość
1 minutę temu, Gość gerger napisał:

nie jestesmy tacy młodzi, jak sie ma 35 lat, studia uoknczylo sie 10 lat temu, to uwierz mi , ze nie chce sie znowu studiowac, skoro wiesz, ze to jest na nic

a co do wyjazdu za granice.. to tylko ostatni frajerzy wyjezdzaja na zmywak za granice

Czyli powinieneś jechać seba  

Gość proste
1 minutę temu, Gość gość napisał:

mieszkam sam. Nie wiem jakim cudem płacisz tak mało. Gaz 18 zł zimą ? Dobre sobie. 

chyba, że on w kurtce siedzi w mieszkaniu...

oczywiście można jakoś wyżyć za 2k-3k...pytanie co to za życie, w którym na nic nie możesz sobie pozwolić. Kąpiesz się raz w tygdniu, zimą siedzisz w kurtce we własnym mieszkaniu, jesz tydzień jedną odgrzewaną zupę już niezdatną do spozycia, nie możesz pozowlić sobie na auto, używasz produktów higieny intymnej i srodków czystości najgorszej jakości. 

Gość Gość

Trzynasty po prostu się nie myje z matka i stąd taki rachunek za wodę. Chyba nie macie wątpliwości. Tak samo prąd. Pewnie siedzą oboje ubrani w kurtki byle zaoszczędzić trochę grosza. Skąd masz stały dochód skoro nie pracujesz? Odpowiedz. 

Gość gość

leżaczek a jak wyobrażasz sobie życie za 2 k mając dzieci ?

skąd z tych 2 k kasa na korepetycje (których praktycznie każdy dziecko potrzebuje, korepetytorzy to wiedzą i żądają nawet 50 zł za jedną h), ciuchy, środki higieny dla niego, lekarstwa (bo dzieciak zawsze choruje, jak nie urok to sraczka), jakieś zabawki ?

Gość Gość
Przed chwilą, Gość gość napisał:

leżaczek a jak wyobrażasz sobie życie za 2 k mając dzieci ?

skąd z tych 2 k kasa na korepetycje (których praktycznie każdy dziecko potrzebuje, korepetytorzy to wiedzą i żądają nawet 50 zł za jedną h), ciuchy, środki higieny dla niego, lekarstwa (bo dzieciak zawsze choruje, jak nie urok to sraczka), jakieś zabawki ?

Prawie każde? Nie sądzę. To by znaczyło że pokolenie tepakow stało się faktem.. 

Gość gość
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Prawie każde? Nie sądzę. To by znaczyło że pokolenie tepakow stało się faktem.. 

tak bo w szkole nie uczą tylko zadają prace domowe i robią sprawdziany. Jak sam dzieciaka nie nauczysz to w szkole się nie nauczy. Tylko kto ma czas na siedzenie nad dzieciakiem tyle czasu. 

Gość Gość
2 minuty temu, Gość gość napisał:

tak bo w szkole nie uczą tylko zadają prace domowe i robią sprawdziany. Jak sam dzieciaka nie nauczysz to w szkole się nie nauczy. Tylko kto ma czas na siedzenie nad dzieciakiem tyle czasu. 

Tak było zawsze. Rozumiem nie umieć 2 przedmiotów np ścisłych ale być glabem ze wszystkiego? Na 2 nauczy się każdy chyba że stara ma ambicje zrobić z dzieciaka geniusza żeby mogła się karać przed innymi matkami to ok.

Gość gość
1 godzinę temu, Gość gość napisał:

2 tysiące może wystarczyć komuś kto mieszka z rodzicami... Na "swoim" za to się nie przetrwa. 

ewentualnie mieszka sam w mieszkaniu, które dostał od rodzicow/dziadków, żyje na niskim standardzie i nie ma dzieci.

ja 900 zł płacę samej raty leasingowej.

Można zyć jak leżaczek ale nigdy nie będzie mógł sobie pozwolić na wyższy standard życia ani na dzieci. 

Gość Gość
Przed chwilą, Leżaczek napisał:

5 minut temu, Gość gość napisał: leżaczek a jak wyobrażasz sobie życie za 2 k mając dzieci ? skąd z tych 2 k kasa na korepetycje (których praktycznie każdy dziecko potrzebuje, korepetytorzy to wiedzą i żądają nawet 50 zł za jedną h), ciuchy, środki higieny dla niego, lekarstwa (bo dzieciak zawsze choruje, jak nie urok to sraczka), jakieś zabawki ? X jak masz dzieci to masz żonę to 2x 2000+500+ czyli 4500 minimum. Druga sprawa 2000 tez by wystarczyło tylko bez oszczędności. Zabawki już mam konsole, lego. 

Ty tak na serio czy udajesz bo przyznam że nie wiem. 

Gość Gość

Nie ma to jak umrzeć za życia.

Gość Gość

Leżaczek, z jakiej rodziny podchodzisz?

Gość Gość

Nie każdy musi być królem życia. 

Gość dew

trzeba byc frajerem aby wynajmowac samemu mieszkanie i w błoto wywalac 1.5 miesiecznie za sam wynajem

Gość Gość

Ale z was pizzy A nie faceci.

Gość gość
9 minut temu, Leżaczek napisał:

3 minuty temu, Gość Gość napisał: Ty tak na serio czy udajesz bo przyznam że nie wiem.  X serio dwie osoby to dwa dochody no chyba że księżniczka nie pracuje a mężowi każe ale to i tak starczy najwyżej dzieciak iPhona mieć nie będzie 😂

a jak żona by zmarła i zostałbyś sam z dzieckiem ?

Gość gość
2 minuty temu, Gość gość napisał:

a jak żona by zmarła i zostałbyś sam z dzieckiem ?

żona i dzieciak umra od smrodu, w końcu  "kompiel" raz na tydzień

Gość Gość
4 minuty temu, Leżaczek napisał:

26 minut temu, Gość proste napisał: chyba, że on w kurtce siedzi w mieszkaniu... oczywiście można jakoś wyżyć za 2k-3k...pytanie co to za życie, w którym na nic nie możesz sobie pozwolić. Kąpiesz się raz w tygdniu, zimą siedzisz w kurtce we własnym mieszkaniu, jesz tydzień jedną odgrzewaną zupę już niezdatną do spozycia, nie możesz pozowlić sobie na auto, używasz produktów higieny intymnej i srodków czystości najgorszej jakości.  X po kolei jadłem obiad i ciężko odpisywać było, siedzę w krótkie spodenki i tshirt, kompiel raz w tygodniu, chyba że gdzieś wychodzę to przed też, bez kurtki, zup nie jadam, auto mogę ale nie potrzebuje, to wszystko i tak marketing, najlepiej się przerzucić na mydło nawet szare.

Kompiel 🤣

Gość Gość

Natura jednak jest genialna. Wie które geny są chújowe i nie daje osobnikom się rozmnazac. Bez urazy Tryn wiem po sobie 🤣 temat dzieci nie będzie cie frasowal .

Gość Gość

Tak na marginesie, to żadne panienki tu się nie żalą, chyba że panienki to incele. Dyskusja jest bezprzedmiotowa, wasze zarobki są za niskie i "rynek" randkowy was już zweryfikował. Brak zainteresowania mówi sam za siebie, żadne filozofowanie jakie męskie zarobki powinny kobietom wystarczyć tego nie zmieni. 

Gość Gość

Wydalam dzisiaj prawie 1000 pln w sephorze :))