Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość MamaJulki

Jestem przerażona zniesieniem prawa do cc po cc

Polecane posty

Gość 000
1 minutę temu, Gość MamaJulki napisał:

Dziękuję 🙂 Mąż wymyślił imię Laura, ja nie mam żadnego faworyta wśród imion więc prawdopodobnie zostanie Laura 🙂

Mąż ma czuja ! Laura super pasuje do Julii , dwie słodkie dziewczynki. Marzenie 😀

Gość Biała Dama
52 minuty temu, Gość Gość napisał:

Bo niczego nie da się przewidzeć? Możesz sobie układać dowolne scenariusze na temat przebiegu ciąży i porody. Scenariusze bez bólu i z jednorożcami rzygającymi teczę. A życie i tak zweryfikuje jak będzie.

Wciąż nie widzę związku. Po sn też różne rzeczy mogą się dziać i statystycznie dzieje się ich więcej niż przy sn. A gadanie nie chcesz rodzic (przez sn oczywiście według ciebie) nie rodz wcale jest strasznie zasciankowe. Będę rodzic po raz drugi przez cc na NFZ niezależnie czy jesteś agresywna czy nie 😄 wciąż zastanawia mnie dlaczego jesteś do nas tak agresywnie nastawiona? A moje twoje wspaniale porody przez sn nie były takie bajeczne jak opisujesz i pewnie tak jest. 

Gość AAA
53 minuty temu, Gość Gość napisał:

No raczej nie jesteś skoro mieszasz zbłotem kobiety, które rodziły sn. Znalazłaś sobie cel w ich postaci i się wyżywasz. Wyluzuj.

Ja raczej widzę odwrotnie że to ty atakujesz kobiety które śmią rodzic drugi raz cc i to o zgrozo na NFZ! 

Gość gość

Autorko a skąd pomysł, ze tylko po sn dzieci rodzą sie chore ? Skąd pomysł ze po sn kobiety maja rozwalone krocze? 

Gość Czarna Mamba
49 minut temu, Gość Gość napisał:

Ja rodziłam sn i nie jestem sfrustrowana. Nie histeryzowałam zawczasu, nie odstawiałam szopek ojej boję się rodzić. W moim szpitalu dali mi też znieczulenie i po sprawie. A z histeryczek mam najwyżej polew. Nie zazdroszczę operacji bo sama jej nie chciałam ani krocza, cieszę się że mam taki charakter który pozwolił mi iść rodzić na spokojnie bez takich histerii i dramatów😁

I te dywagacje na tyle stron, czy dadzą czy nie, hahaha, jakby autorka była tego pewna to po co ten temat. Będzie co ma być, zrównoważona osoba to zrozumie a histeryczki będą histeryzować.

Zrównoważona osoba weźmie wszystkie za i przeciw i zdecyduje wraz z lekarzem co jest dla niej najlepsze - tak jak Autorka. I żadne babska zawisle jak ty nie będą o tym decydować 🙂

Gość Gosciowa
48 minut temu, Gość Olga napisał:

Proponuje wyjechac np.do Wielkiej Brytanii wtedy jeszcze zatesknisz za polska sluzbe zdrowia I podejsciem do kobiet w ciazy

Tu jest Polska, jeśli wybrałaś Wlk. Brytanię to twój wybór. 

Gość Czarna Mamba
11 minut temu, Gość gość napisał:

Autorko a skąd pomysł, ze tylko po sn dzieci rodzą sie chore ? Skąd pomysł ze po sn kobiety maja rozwalone krocze? 

Bo to Polska właśnie. 

Gość MamaJulki

Dziewczyny Biała Dama i Czarna Mamba, osoba która z nami dyskutuje ewidentnie ma ze sobą jakiś problem a szczególnie z tym - jak napisała Biała Dama - że miałyśmy cc i będziemy miały prawdopodobnie drugi raz i to na NFZ 😃 moje przeczucie mówi mi że to frustratka po sn której poród dał nieźle w kość. Pozdrawiam Was dziewczyny 🙂

Gość Biała Dama
3 minuty temu, Gość MamaJulki napisał:

Dziewczyny Biała Dama i Czarna Mamba, osoba która z nami dyskutuje ewidentnie ma ze sobą jakiś problem a szczególnie z tym - jak napisała Biała Dama - że miałyśmy cc i będziemy miały prawdopodobnie drugi raz i to na NFZ 😃 moje przeczucie mówi mi że to frustratka po sn której poród dał nieźle w kość. Pozdrawiam Was dziewczyny 🙂

Też tak uważam 🙂

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Czarna Mamba napisał:

Zrównoważona osoba weźmie wszystkie za i przeciw i zdecyduje wraz z lekarzem co jest dla niej najlepsze - tak jak Autorka. I żadne babska zawisle jak ty nie będą o tym decydować 🙂

ok, tłumacz sobie to jak chcesz że normalne osoby się z was nabijają 😉

Gość Gosciowa
20 minut temu, Gość Gość napisał:

ok, tłumacz sobie to jak chcesz że normalne osoby się z was nabijają 😉

No już już, ulżyłaś sobie? 😄 tak w ogóle nie zauważyłaś że temat dotyczy cc a skoro jej nie miałaś to co tu robisz? Wracaj na wątek zachwalajacy sn jako martyrologia matki polki 😉 z podtematem decyduje się na dziecko tylko w przypadku sn, ponieważ uwielbiam jak s. r. a. m pod siebie w towarzystwie innych, jak rozcinają mi krocze, łącznie z tyłkiem. W końcu jako cierpiaca matka polka muszę pokornie znosić wszystkie "przyjemności" sn, nietrzymanie moczu itp. itd. 

Gość Gość
2 godziny temu, Gość Olga napisał:

Proponuje wyjechac np.do Wielkiej Brytanii wtedy jeszcze zatesknisz za polska sluzbe zdrowia I podejsciem do kobiet w ciazy

Prowadziłam ciążę i miałam CC w UK i byłam zachwycona. Napewno nie tęsknilam za polskimi rzeznikami. 

Warunki, za które ty w Polsce musiałabyś zapłacić w prywatnej klinice. 

Gość Gość
4 minuty temu, Gość Gosciowa napisał:

No już już, ulżyłaś sobie? 😄 tak w ogóle nie zauważyłaś że temat dotyczy cc a skoro jej nie miałaś to co tu robisz? Wracaj na wątek zachwalajacy sn jako martyrologia matki polki 😉 z podtematem decyduje się na dziecko tylko w przypadku sn, ponieważ uwielbiam jak s. r. a. m pod siebie w towarzystwie innych, jak rozcinają mi krocze, łącznie z tyłkiem. W końcu jako cierpiaca matka polka muszę pokornie znosić wszystkie "przyjemności" sn, nietrzymanie moczu itp. itd. 

Nic podobnego, nie mam zamiaru uwznioślać się cierpieniem podczas porodu bo mnie to zwyczajnie ominęło, niestety ku twojemu rozczarowaniu nie miałam takich skutków ubocznych po porodzie. Lubisz sobie usprawiedliwiać swoją histerię wyimaginowanymi skutkami ubocznymi porodu, ok, co kto woli.

Gość Gosc

Ja miałam cc ale jestem.w szoku z jaką pogardą piszecie o kobietach rodzących siłami natury:(   autorka tez pierwsze dziecko rodziła sn tylko nie wyszło.  Wiec może ona tez srala pod siebie ?

Gość Gosciowa
5 minut temu, Gość Gość napisał:

Nic podobnego, nie mam zamiaru uwznioślać się cierpieniem podczas porodu bo mnie to zwyczajnie ominęło, niestety ku twojemu rozczarowaniu nie miałam takich skutków ubocznych po porodzie. Lubisz sobie usprawiedliwiać swoją histerię wyimaginowanymi skutkami ubocznymi porodu, ok, co kto woli.

To skąd ta nienawiść, jad i chamstwo wobec autorki, która miała cc i ma skierowanie od lekarza na drugie cc? Czemu tak to przezywasz? Jesteś lekarzem, że masz prawo wypowiadać się w takim temacie/w tym przypadku? My kobiety powinniśmy trzymać sie razem i tak w ogóle walczyć o prawa kobiet do wyboru. Każda kobieta jest inna, ma inne predyspozycje, ciało, zdrowie a twoje myślenie jest bardzo ograniczone. 

Gość MamaJulki

Nie moja droga nie sralam pod siebie bo doszło dlu mnie do 7 cm rozwarcia i dziecku zaczęło spadac tętno, więc wszelkie "przyjemności" na szczęście mnie ominęło typu wypychanie dziecka razem z kałem i moczem, pęknięcie lub nacinanie krocza nie mówiac o innych historiach typu wyciskanie dziecka z brzucha czy wyciąganie próżniowe 

I zamierzam tym razem zrobić wszystko żeby ponownie mnie to ominęło. 

Gość Gosc

Tylko autorka nie ma wskazań  do cc z powodu złego stanu zdrowia.  Autorka jest histerteczka i lekarz dla świętego spokoju wpisal cc. On dobrze wie ze tak jej tego nie zrobią! Bo nie ma konkretnych wskazań do cc jak np wada wzroku. 

Gość Gosciowa
11 minut temu, Gość Gosc napisał:

Ja miałam cc ale jestem.w szoku z jaką pogardą piszecie o kobietach rodzących siłami natury:(   autorka tez pierwsze dziecko rodziła sn tylko nie wyszło.  Wiec może ona tez srala pod siebie ?

To nie pogarda lecz dobitne podkreślenie swoich poglądów i podkreślenie prawdy. Bo niby tak nie jest??? Mnie nie interesuje kto jak rodzi, chcesz sn rodzic proszę bardzo. A jak ktoś po cc ma mieć drugie cc to państwo ma to umożliwić, a inne baby tego nie komentować i nie histeryzowac że inna nie rodziła przez sn. 

Gość Gosc

Autorko ja nie rozumiem dlaczego ty nie załatwisz sobie cc w prywatnej klinice? Hisryzujesz jak głupia zamiast opłacić  sobie cc.  

Gość Malina
5 minut temu, Gość Gosc napisał:

Tylko autorka nie ma wskazań  do cc z powodu złego stanu zdrowia.  Autorka jest histerteczka i lekarz dla świętego spokoju wpisal cc. On dobrze wie ze tak jej tego nie zrobią! Bo nie ma konkretnych wskazań do cc jak np wada wzroku. 

No tak kolejna baba wie lepiej niż lekarz, no comment. Wracaj do dojenia krów. 

Gość Czarna Mamba
3 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Autorko ja nie rozumiem dlaczego ty nie załatwisz sobie cc w prywatnej klinice? Hisryzujesz jak głupia zamiast opłacić  sobie cc.  

Bo niby czemu ma płacić, skoro ma wskazanie? Przy operacji prostaty tatusiowi też będziesz płacić? 

Gość Gosc

Głupie baby w szpitalach brakuje lekarzy żeby zrobić operacje a wy się dziwicie ,ze oni chcą ograniczyć cc rozkapryszonych księżniczek jak autorka tego tematu?

Gość MamaJulki

Kobieto ja nie prosiłam lekarza o skierowanie na cc, zapytałam tylko czy z racji tego że miałam cc mogę mieć cc kolejny raz, na co lekarz odpowiedział "nie ma problemu, sam Pani te cięcie zrobię, umówimy się wtedy kiedy będę miał dyżur" 

Gość Gosc

Jakby autorka miała konkretne powody do cc to nie milaby z tym żadnego problemu. Idziesz do szpitala ,pokazujesz skierowanie i masz umówiony termin 🙂 nie ma konkretnych powodów do cc to niech idzie do prywatej kliniki. Wiadomo może odwołać swoje histerie w szpitalu ale wątpię czy ktoś ma to zareaguje. 

Gość Gosc

No widzisz czyli nie masz konkretnych powodów do cc 

Gość MamaJulki

Ale mam skierowanie. Skierowanie jak na każdy inny zabieg nfz

Gość Biała Dama
3 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Jakby autorka miała konkretne powody do cc to nie milaby z tym żadnego problemu. Idziesz do szpitala ,pokazujesz skierowanie i masz umówiony termin 🙂 nie ma konkretnych powodów do cc to niech idzie do prywatej kliniki. Wiadomo może odwołać swoje histerie w szpitalu ale wątpię czy ktoś ma to zareaguje. 

Taaaak jakbyśmy żyli w pięknym raju, gdzie nikt nie umiera czekając na sorze, gdzie nie ma błędów lekarzy i cała służba zdrowia działa idealnie 😄 jak widać ma konkretny powód tylko boi się że przez pisowsko-katolickich urzędników konowal który będzie na dyżurze oleje to. Kobiety dlaczego nie trzymamy się razem? Każda, każdej wilkiem, to może zniesmy też od razu całkowity zakaz aborcji i wiele innych dotyczących nas kobiet, naszego szacunku i godności? 

Gość Gosc

Ale nie masz na tym skierowaniu konkretnych powodow do cc. Czego Ty nie rozumiesz? Takich jak ty jest na pęczki.  Nikt nie zrobi ci cc jak obok będzie czekała kobieta która ma konkretne powody zdrowotne do cc. Tobie mają zrobić zabieg a kobieta która ma wadę serca  ma czekać?  

Gość MamaJulki

Dlaczego nie załatwię prywatnej kliniki? Załatwię wtedy kiedy będę miała wątpliwości czy mi zrobią w szpitalu cc. Jeśli będę pewna że zrobią na NFZ bo np załatwię to sobie u ordynatora to oczywiście że wolę nie płacić 6 tys i mieć to za darmo w szpitalu. Chyba to logiczne. 

Placilabys za coś i to niemale pieniądze jeśli możesz mieć to za darmo? 

Gość MamaJulki

Kobieta która ma wadę serce będzie miała umówiona cesarke tak jak ja. Myślisz że umowia nas na tą samą godzine? Wątpię. Chyba że szpital ma dwóch anestezjologow na oddziale to może i tak

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować