Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Upadek Polski

72 lata temu Henryk Świątkowski, wujek Kaczyńskich, podpisał wyrok śmierci na Witolda Pileckiego

Polecane posty

Gość Upadek Polski

A dzisiaj znowu komuniści najgorzej marki rządzą w Polsce.

Gość Gość

Zgadza się

Gość gość

Człowiek nie odpowiada za to co robił jego wujek 72 lata wcześniej. Zdaje się że Kaczyńskiego nie było wtedy na świecie. 

Gość gość
1 godzinę temu, Gość gość napisał:

Człowiek nie odpowiada za to co robił jego wujek 72 lata wcześniej. Zdaje się że Kaczyńskiego nie było wtedy na świecie. 

Człowek nie odpowiada ... ale jeżeli jest w PiSie zapominasz dodać 😞

Gość GOŚĆ

Bracia Kaczyńscy to typowe "małpy z brzytwami". Czego sie nie dotkną to spartolą 😞

Gość gość
12 minut temu, Gość gość napisał:

Człowek nie odpowiada ... ale jeżeli jest w PiSie zapominasz dodać 😞

Jak można kogoś rozliczać z tego co robił krewny przed jego przyjściem na świat? A zresztą nawet gdyby już był na świecie to też nie musiałby mieć na niego żadengo wpływu. Nie ma czegoś takiego jak odpowiedzialność rodzinna. 

Gość gość
5 minut temu, Gość gość napisał:

Jak można kogoś rozliczać z tego co robił krewny przed jego przyjściem na świat? A zresztą nawet gdyby już był na świecie to też nie musiałby mieć na niego żadengo wpływu. Nie ma czegoś takiego jak odpowiedzialność rodzinna. 

Dlaczego więc Kaczyńscy rozliczali Tuska za dziadka (ponoć pod przymusem) wcielonego do Wehrmachtu?

Gość Gość
5 minut temu, Gość gość napisał:

Tylko ciekawe kto wymyślił określenie resortowe dzieci,?

Gość gość

O ile mi wiadomo, resortowe dzieci to ci, którzy poszli w ślady swoich dziadków i ojców komunistów i wyznają tę samą ideologię. 

Gość gość

Kaczyńscy-rodzina

[Za to bardzo dużo wiem o zalotach rodziny Kaczyńskich z komuchami.
Nie było rodziny tak zasłużonej dla PRLu jak rodzina Kaczyńskich. I czas o tym krzyczeć. I czas wyłapywać i chłostać szychy IPNu które to przemilczają i fałszują. Dwóch wujków Świątkowskich jako ministrowie w rządzie Bieruta. W tym Wilhelm, szef Szechterów i Wolińskich, kat narodu Polskiego który zbiegł po śmierci Bieruta do ZSRR gdzie z rozkazu Chruszczowa został powieszony za swe zbrodnie na narodzie polskim. No i tatuś były AKowiec, szef i założyciel WUMLi oraz mama cenzorka. /z netu/

Gość Gość
17 minut temu, Gość gość napisał:

O ile mi wiadomo, resortowe dzieci to ci, którzy poszli w ślady swoich dziadków i ojców komunistów i wyznają tę samą ideologię. 

Podaj przekład bo ja takich nie z nie znam

Gość Gość
22 minuty temu, Gość gość napisał:

A jednak masz rację tatuś Terleckiego to przecież SB jak cholera 

Gość gość
6 minut temu, Gość Gość napisał:

Podaj przekład bo ja takich nie z nie znam

Sam sobie poszukaj o kim to zostało powiedziane. Nie mam czasu żeby przepisywać cały internet na to forum. 

Gość zołza
43 minuty temu, Gość Gość napisał:

Tylko ciekawe kto wymyślił określenie resortowe dzieci,?

No właśnie, kto?! Przez dwadzieścia lat + Kaczyńscy zrobili wszystko, by nie dopuścić do dekomunizacji i lustracji. Teraz przyszedł czas na prawdę.
GRZEBCIE  w życiorysach ludzi i dogrzebujcie się FAKTÓW i PRAWDY tak starannie przed Polakami ukrywanej.  Otwórzmy zbiory IPN, także „zbiór zastrzeżony” - niech to wszystko, co przez lata tam poupychano wyjdzie na jaw.

Niech się wyleje to bagno, które zostawione za sobą pozwalało przez tyle lat tworzyć fałszywe legendy i szemranych bohaterów czerwonych dynastii, udających przez nami „prawdziwych Polaków i katolików” ….z nadania Moskwy.

Gość Gość
11 minut temu, Gość gość napisał:

Sam sobie poszukaj o kim to zostało powiedziane. Nie mam czasu żeby przepisywać cały internet na to forum. 

Znalazłam tatuś Terleckiego