xbiałowłosa 0 Napisano Luty 11, 2020 Mój mały ma cztery latka. Ja od kiedy się urodził pracowałam zdalnie we własnym małym biznesiku ale nie ukrywam, że wolałabym już wyjść do ludzi. Pracowałabym na niecały etat od 8 do 13. I zastanawiam się co by było lepsze dla małego na ten czas? Opiekunka która brałaby z 12/13 zł/h czy przedszkole na te kilka godzin? Nie chodzi o to co się bardziej opłaca ale co waszym zdaniem lepsze dla takiego 4 latka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Klara 107 Napisano Luty 11, 2020 Wydaje mi się, ze chyba przedszkole będzie mial kontakt z innymi dziećmi, co prawda to oznacza, ze pewnie czesto będzie przeziębiony, ale z drugiej strony - uczy się życia w społeczeństwie, z rówieśnikami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwna 674 Napisano Luty 11, 2020 Przedszkole Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jusia8428 7 Napisano Luty 12, 2020 Szczerze ja bym wybrała przedszkole. Przynajmniej będą inne dzieci. Może się pobawić.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KateZRzeszowa 850 Napisano Luty 12, 2020 Z doświadczenia Ci powiem,że najlepsze jest przedszkole,ale opiekunkę tez trzeba mieć w razie WU. Wakacje, choroba i juz jest problem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Katte 26 Napisano Luty 12, 2020 Przedszkole- kontakt z rówieśnikami, lepszy rozwój (dziecko uczy się od innych + konieczność usamodzielnienia się), więcej zabaw niż jedna opiekunka może zaproponować jednemu dziecku. W cenie opiekunki znajdziesz super przedszkole z wieloma zajęciami dodatkowymi. No i masz większą kontrolę nad tym, kto opiekuje się Twoim dzieckiem. Opiekunka w przedszkolu nie pozwoli sobie na niektóre zachowania, a nie wiadomo, kto będzie przychodził do Twojego domu- nawet jeśli ma referencje. Wiadomo,zdarzają się nauczycielki w przedszkolu, które źle traktują dzieci, ale łatwiej to wykryć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mary.osto13 0 Napisano Luty 3, 2021 Moim zdaniem zdecydowanie przedszkole. Kontakt z rówieśnikami, przystosowanie do życia w grupie, zupełnie inny poziom nauczania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość888 366 Napisano Luty 3, 2021 4latek to już szuka i potrzebuje kontaktu z rówieśnikami. Zdecydowanie przedszkole. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oliwkab53 17 Napisano Luty 3, 2021 Też jestem za przedszkolem, jednakże przygotuj się na plagę chorób, przynajmniej na początku. Rodzice notorycznie przyprowadzają chore dzieci (z gilami, z biegunką, wymiotujące!!!, podejrzewam że także wyglądające na zdrowe, ale na antybiotykach), więc zarazki krążą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach