Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malutka Mi

Jak grzecznie zwrócić uwagę....

Polecane posty

Gość Malutka Mi

Jak grzecznie zwrócić uwagę i poinformować osobę, że nie chcę z nią rozmawiać? Jest to osoba, która wcześniej nie chciała utrzymywać kontaktu. 

Gość
23 minuty temu, Malutka Mi napisał:

Jak grzecznie zwrócić uwagę i poinformować osobę, że nie chcę z nią rozmawiać? Jest to osoba, która wcześniej nie chciała utrzymywać kontaktu. 

jak nie masz z tą osobą kontaktu to kogo chcesz i po co informować? 🤔

Gość Malutka Mi
1 minutę temu, elektryzująca napisał:

jak nie masz z tą osobą kontaktu to kogo chcesz i po co informować? 🤔

Mam kontakt,  bo mieć muszę ale nie chcę rozmawiać nawet o tym co słychać u mnie, w razie gdyby takie pytanie padło 

Gość
3 minuty temu, Malutka Mi napisał:

Mam kontakt,  bo mieć muszę ale nie chcę rozmawiać nawet o tym co słychać u mnie, w razie gdyby takie pytanie padło 

proponuję prosto z mostu "Nie mów do mnie". Jeśli chcesz być dosadna i dobitnie okazać niechęć do rozmowy proponuję proste w przekazie i staropolskie sprdalaj. 

4 godziny temu, Malutka Mi napisał:

Jestem zwolennikiem dyplomacji wodolejczej. "Nie mów do mnie" sugeruje jakiś Twój problem z tą osobą. Zaś wciskanie ogolnikowych nudziarskich banałów przepycha znajomość na tory obojętności i zniechęca do podejmowania jakiejkolwiek konwersacji. Oczywiście pod warunkiem, że nie jest to osoba, której zależy na jakimkolwiek kontakcie z Tobą, która łowi każdy ruch brwi i wyciągnięcie powietrza. Wiesz co mam na myśli.

Gość
29 minut temu, Qwerty82 napisał:

domyśli

Nie znoszę domysłów, jasny komunikat tylko i wyłącznie. Ta osoba ma siedzieć, że ma z siebie nie wydobywać dźwięków w jej stronę. 

Gość
1 minutę temu, Qwerty82 napisał:

Nie zawsze musimy wszystko komunikować wprost, werbalnie, żeby inna osoba zrozumiała. Wystarczy ignorowanie, pozorna uprzejmość. Ty zachowujesz twarz i nie wychodzisz na histeryka, a druga strona wie że nie ma po co się odzywać

Komunikowanie wprost swoich oczekiwań nie można nazwać histerią. Mam odmienne zdanie. Ignorowanie oznacza również "mam focha" "Nie będę teraz z Tobą gadać" itd., a jasny komunikat daje do zrozumienia, że nie chcemy mieć z tą osobą w ogóle kontaktu. 

Odpowiadaj zdawkowo na pytania... tak, nie, acha... nie wiem i sama zrezygnuje z kiepskiego rozmówcy .)

5 minut temu, marawstala napisał:

Odpowiadaj zdawkowo na pytania... tak, nie, acha... nie wiem i sama zrezygnuje z kiepskiego rozmówcy .)

* aha 

A tak serio to nie wiem, ale jak będziesz dość oschła w rozmowie to chyba powinna zrozumieć...

Gość
11 minut temu, Qwerty82 napisał:

W ten sposób palisz za sobą mosty, palisz relacje. Ja wolę zostawiać furtkę otwartą. Ale szanuję Twoje przekonania, jeżeli Ci sie to w życiu sprawdza

zinterpretowałam wypowiedź autorki jednoznacznie, że nie chce mieć z kimś kontaktu. Nie stosuje uników, gry domysłów, cichych dni, rozluźniania kontaktów bez słowa, mówię wprost. Oczywiście rżnelam chamidło ze staropolskim sprdalaj, trzeba na poziomie i nieraz dyplomatycznie. Niezaowalowane komunikaty nie są dla mnie histerią. 

To jakiś facet? Co jest złego w pytaniu co słychać