Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kajaax

Konflikt z teściową

Polecane posty

Witam. Jestem z mężem po slubie nie cały rok mieszkamy z teściami i babcia męża i brat . Urodziłam dziecko w marcu. Teściowa zaczęła się wtrącać w nasz związek a także w dziecko. Śmieje się jka zajmuje się dzieckiem że nie dam na siedząco (ma 4 miesiące) i moim zdaniem i nie tylko takie dziecko ma samo zaczac siadać a nie podkładanie poduszek. Ostatnio wtrąciła się że nigdy się nie wybudujemy obgadywala na głos żebyśmy słyszeli do swojej córki i babki. Zwróciłam jej uwagę że ma się nie wtrącać to się z nią pokłóciłam. Przychodzi i sama zabiera dziecko bez pytania mówi że "idziemy na pole" później twierdzi że ja jej wyrywam dziecko jak bardzo przy niej płaczę. Ostatnio pokłóciłam się z mężem a ona na to wkroczyła do pokoju i zaczęła się w nas wtrącać. Czy ona ma takie prawo i to jest fair? Mąż zaczął ja bronić i jest za nią. Powiedziała że odbierze mi dziecko ona i nie wyjdę z tego domu z dzieckiem bo mowilan ze się wyprowadzamy. Jakim prawem ona ma prawo do mnie tak mówić, nie ma żadnych praw do dziecka. Wyśmiała mnie ze bez niej i bez nich nic bym nie miała. Jak żyć z takim człowiekiem? Co robić bo mąż nie chce się wyprowadzić?? Uważają że nie damy radę boon tylko pracuje a ja mam macierzyńskie a same opłaty mieszkania to 2 tys na miesiac 

Witam, na Twoim miejscu wyprowadziłabym się z dzieckiem nawet do jakieś małego mieszkanka z jednym pokojem czy coś takiego, i powiedziała żeby się w końcu facet ogarną. Ogólnie znam bardzo podobną historię, z tym że ona działa się prawie 20 lat temu, i powiem tylko tyle że kobieta godziła się na to wszystko, wybudowali dom, a on i tak cały czas siedzi u mamusi.

oj jak mąż jest za teściową.. to ja bym męża zmieniła.. twardo powinnien być obok Ciebie. i nie powinna się wtrącać. rozwiązanie? wyprowadzić się od nich, im dalej tym lepiej, żeby widywać się raz na pół roku 😄