Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mmmm1111

Co mam robić

Polecane posty

Nie wiem co mam robić , mąż mnie pobił i to tak że jeszcze parę tygodni nie wyjdę z domu, mam małe dziecko i też go nie mogę zostawić, a iść nie mam do kogo bo mieszkam u niego i wszędzie mieszka tylko jego rodzina która zawsze go tłumaczy, moją rodzina w innym kraju i mi wstyd im się przyznać. On wie że nie mam gdzie iść tym bardziej z małym dzieckiem i za dużo pozwała sobie. Nw co mam robić i gdzie szukać pomocy

Nie mam pobliżu mieszkam na wsi, a z przeprowadzką tam wątpię czy mi ktoś pomoże

1 minutę temu, Mmmm1111 napisał:

Nie mam pobliżu mieszkam na wsi, a z przeprowadzką tam wątpię czy mi ktoś pomoże

Na pewno pomoże jak poszukasz pomocy. 

2 minuty temu, BennieAndTheJets napisał:

Dom samotnej matki? 

Uspokoiło się na chacie? Co tam słychać u Ciebie?

2 minuty temu, G ość napisał:

Uspokoiło się na chacie? Co tam słychać u Ciebie?

Wyszli z domu to spokojnie. Już uwagi nie zwracam nawet 🙂 Całkiem okej. A Ty jak się czujesz? 

Gość AntyBazyl

Wstyd przed rodzina? A przed dzieckiem ci nie wstyd, ze mu taką patologię fundujesz? Odezwij się do rodziny i proś o pomoc. Jeśli z nim zostaniesz to za jakiś czas będziecie mieć za pewne kolejne dziecko i kolejnemu życie będziecie niszczyć. 

8 minut temu, AntyBazyl napisał:

Wstyd przed rodzina? A przed dzieckiem ci nie wstyd, ze mu taką patologię fundujesz? Odezwij się do rodziny i proś o pomoc. Jeśli z nim zostaniesz to za jakiś czas będziecie mieć za pewne kolejne dziecko i kolejnemu życie będziecie niszczyć. 

Odezwałam się.A co oni mi pomogą jak przez pandemię to nawet przyjechać nie mogą a na telefon to za dużo nie zrobią

9 minut temu, BennieAndTheJets napisał:

Wyszli z domu to spokojnie. Już uwagi nie zwracam nawet 🙂 Całkiem okej. A Ty jak się czujesz? 

To cieszy mnie to, że masz względny spokój. Oby jak najdłużej. : -)

Co będziesz dzisiaj robił? Hmm, jak ja się czuję? Chyba niedługo umrę, a reszta w porządku.

4 minuty temu, G ość napisał:

To cieszy mnie to, że masz względny spokój. Oby jak najdłużej. : -)

Co będziesz dzisiaj robił? Hmm, jak ja się czuję? Chyba niedługo umrę, a reszta w porządku.

Muszę zdjęcia obrobić, posprzątać, pewnie wyjdę z psem na długi spacer, nic konkretnego. Tak szczerze mówiąc to chodzę ciagle zestresowany, ale to z własnej winy po części. Nie umieraj tak szybko, dopiero się jesień zaczyna. 

5 minut temu, G ość napisał:

Chyba niedługo umrę, a reszta w porządku.

I tak dosyć optymistyczna prognoza i nastawienie do życia skoro cała reszta jest w porządku, przy czym "chyba umierasz"...☺

9 minut temu, Mmmm1111 napisał:

Odezwałam się.A co oni mi pomogą jak przez pandemię to nawet przyjechać nie mogą a na telefon to za dużo nie zrobią

Kasę wyślą na konto i będziesz mogła coś sobie wynająć? ;)

14 minut temu, BennieAndTheJets napisał:

Muszę zdjęcia obrobić, posprzątać, pewnie wyjdę z psem na długi spacer, nic konkretnego. Tak szczerze mówiąc to chodzę ciagle zestresowany, ale to z własnej winy po części. Nie umieraj tak szybko, dopiero się jesień zaczyna. 

To jest fajny plan. A mnie w końcu narysowałeś? Zgadzam się na karykaturę.

Niech się piesek wybiega a Ty oczyść te ponure myśli i racja bez pośpiechu bo to stres. Np. ja znowu zaspałam i wiem, że ten dzień będzie spowity gorączką i w biegu.

Miłego dnia. 

Przed chwilą, G ość napisał:

To jest fajny plan. A mnie w końcu narysowałeś? Zgadzam się na karykaturę.

Niech się piesek wybiega a Ty oczyść te ponure myśli i racja bez pośpiechu bo to stres. Np. ja znowu zaspałam i wiem, że ten dzień będzie spowity gorączką i w biegu.

Miłego dnia. 

Może być to sroga abstrakcja? 😆 Ponure myśli coś słabo chcą moja głowę opuścić ostatnimi czasy, nie wazne czym się zajmę. Pociesza mnie to, ze od dwóch dni nie miałem alko w ustach. Musisz się wcześniej kłaść spać w takim razie 🙂 Mnie stres doskonale budzi, 5 min przed budzikiem. Nie potrafię się spóźniać. 

2 minuty temu, Antonina🕊 napisał:

ale jak cie pobil? Idz zrobic obdukcje 

Tak że mam całe oko podbite i nad okiem siniak, tak jak pomalowane , opóchnieta twarz

3 minuty temu, Antonina🕊 napisał:

To zrob zdjecia nagraj twarz telefonem i zrob sobie obdukcje zglos na policje ze cie pobil bedziesz miala dowody a o co cie pobil zawsze tak bylo?

Nie zawsze, ale od paru miesięcy zdążyło się już drugi raz, zaczyna się od tego że podejrzewa mnie o zdradę, a ja z domu nigdzie nie wychodzę cały czas z dzieckiem jestem, nigdy mi nie pomaga z nim, a jak proszę to się tylko złośći 

Jeśli pójdziesz do lekarza (największe szanse u kobiety) i powiesz co się stało i poprosisz (w Polsce tak się nazywa nie wiem za granicą) o "Obdukcje lekarską" to dokument który opisuje obrażnia i z tym pójdziesz na policje to WSZYSTKO SIĘ UDA.
Policja zrobi wszystko abyś była bezpieczna. Nawet jak facet jest właścicielem mieszkania (w PL) to mogą go zaaresztować i nawet wyeksmitować). Naprawdę jeśli z poważnymi obrażeniami pójdziesz na policje i nie spotkasz kolegów oprawcy - to duża szansa że zadziała. Broń się! Wiem, że to troche wstyd ale jak pobił raz - POBIJE DRUGI, i TRZECI.  Bedzie gorzej, coraz gorzej. Nawet dla niego jest lepiej jak pójdzie za to siedzieć. Będzie miał czas przemyśleć.

Takie zgłoszenie jest dobre dla Ciebie, dziecka i dla niego. NIE MA INNEJ DROGI ...

2 minuty temu, Antonina🕊 napisał:

No to ci kureo domowa napisalam co masz robic

Kurą domową to się zrobiła po urodzeniu dziecka, jestem po studiach i miałam pracy ale zrezygnowalam dla rodziny, nie trzeba obrażać 

11 minut temu, Mmmm1111 napisał:

Kurą domową to się zrobiła po urodzeniu dziecka, jestem po studiach i miałam pracy ale zrezygnowalam dla rodziny, nie trzeba obrażać 

Mmmm - kiedy ktoś Cię tutaj obraża/rani - igonoruj. Jest wiele trolli którzy dla "jaj" będą Cie drażnić. Jest takie hasło w odpowiedzi na takie prowokacje "Proszę nie karmić trolla". Trolle karmią się twoim wkurzeniem, geniewem, frustracją - taka kradzież emocjonlana.

3 godziny temu, Mmmm1111 napisał:

Nie wiem co mam robić , mąż mnie pobił i to tak że jeszcze parę tygodni nie wyjdę z domu, mam małe dziecko i też go nie mogę zostawić, a iść nie mam do kogo bo mieszkam u niego i wszędzie mieszka tylko jego rodzina która zawsze go tłumaczy, moją rodzina w innym kraju i mi wstyd im się przyznać. On wie że nie mam gdzie iść tym bardziej z małym dzieckiem i za dużo pozwała sobie. Nw co mam robić i gdzie szukać pomocy

A jakiej narodowości jest Twój mąż ?

27 minut temu, Izaiza napisał:

A jakiej narodowości jest Twój mąż ?

Polak