Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aniołagłos

Mieszkanie w bloku czy w kazdym sa prusaki?

Polecane posty

Dnia 23.09.2020 o 11:31, aniołagłos napisał:

Witajcie! 🙂

Słyszałam, że w każdym bloku sa prusaki. Czy pare osób  może odpowiedzieć?

Nawet nie wiem co to jest. Natomiast karalucha widziałem raz w życiu, kiedy w domu przyjaciółki wymieniałem uszczelkę w lodówce. 😉

Nie. Nie w każdym. Mieszkałam z mamą w bloku n 11 piętrze przez 11 lat. Nie widziałam ani jednego w moim życiu. Szczury i myszy przy śmietnikach? Owszem ale...pru..coś tam nigdy

Dnia 25.09.2020 o 20:43, Nemetiisto napisał:

Nawet nie wiem co to jest. Natomiast karalucha widziałem raz w życiu, kiedy w domu przyjaciółki wymieniałem uszczelkę w lodówce. 😉

Chodzi o prusaki one są podobne do karaluchów. Jeśli coś wiecie o karaluchach to też z chęcią się dowiem.

Pytam bo czeka mnie najem więc nie wiem czy bloki od razu odrzucić...

Dnia 25.09.2020 o 20:32, rozum11 napisał:

Ja raz w miesiącu rozpylam po podłodze w łazience i po framugach w oknie preparat i robactwo do mieszkania mi się nie wali. Aktualnie jestem poza domem to nie napiszę co to za preparat.

Czy to działa również na karaluchy/prusaki?

Rozumiem, że mieszkasz w bloku? :)

Dnia 26.09.2020 o 10:14, Niebieska_Panda napisał:

Nie. Nie w każdym. Mieszkałam z mamą w bloku n 11 piętrze przez 11 lat. Nie widziałam ani jednego w moim życiu. Szczury i myszy przy śmietnikach? Owszem ale...pru..coś tam nigdy

Czy w bloku był zsyp?

Dnia 26.09.2020 o 11:52, aniołagłos napisał:

Pytam bo czeka mnie najem więc nie wiem czy bloki od razu odrzucić...

Mam kilka mieszkań w starych blokach i nigdzie nie ma żadnego robactwa. Słyszałem jednak, że są bloki, gdzie są pluskwy i to jest rzeczywiście problem jeśli trafi się mieszkanie w takim bloku niemniej jedynie o tym słyszałem.

Dnia 26.09.2020 o 13:10, rozum11 napisał:

Na opakowaniu jest napisane, że dziala, ale śpię z otwartym oknem, czy balkonem i nawet komary nie wchodzą, czy biedronki azjatyckie. Na 3 piętrze mieszkam. Za rok na stałe zmienię miejsce zamieszkania, ale myślę o ostatniej kondygnacji. Kwestie ogrzewania. Pierwsza jest równie korzystna, ale za blisko piwnica.

Czekam na nazwę produktu 🙂