Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marta222

Ciąża, poparzenia

Polecane posty

Witam jestem w 17 tygodniu ciąży. Dziś piłam herbatę i się oparzylam, bo wzięłam duży łyk. Słyszałam że dziecko będzie miało tylko znamię jeżeli człowiek się oparzy w rękę albo cos. 

Czy mojemu dzidziusiowi nic się nie stanie ? Wiele jest tych przesądów aż strach 

A czy jak odmówisz coś ciężarnej, to myszy to zjedzą? 

3 minuty temu, Migotka95 napisał:

A czy jak odmówisz coś ciężarnej, to myszy Ci to zjedzą? 

Nie wiem 

Musisz trzy razy napluc przez ramie stojac w bani z woda o polnocy to nie bedzie mialo 

35 minut temu, Marta222 napisał:

Nie wiem 

Mówiono na przykład, że gdy kobieta przestraszy się myszy, a potem złapie się za łydkę, dziecko urodzi się z myszką na łydce. Mówią też, że nie można niczego smażyć, bo jeśli tłuszcz pryśnie na brzuch, to znamię murowane. Bzdura! Znamiona na skórze są spowodowane nieregularną pigmentacją lub czynnikami genetycznymi – żadne inne "powody" nie mają znaczenia.

Więc w odpowiedzi na Twoje pytanie. Dziecku nic nie będzie, to tylko chore zabobony. 

Moj syn urodziil sie z jasna plamka na glowie. Nie ma w tym miejscu melatoniny i siwe pasemko. 

Smieje sie ze to znamie po tym jak mnie maz tluk po glowie lokciem przez sen 😄

19 godzin temu, Marta222 napisał:

Witam jestem w 17 tygodniu ciąży. Dziś piłam herbatę i się oparzylam, bo wzięłam duży łyk. Słyszałam że dziecko będzie miało tylko znamię jeżeli człowiek się oparzy w rękę albo cos. 

Czy mojemu dzidziusiowi nic się nie stanie ? Wiele jest tych przesądów aż strach 

I nie spoglądaj na księżyc w pełni bo dziecko będzie łyse, ani też nie patrz przez dziurkę od klucza bo będzie miało zeza. I  moje ulubione nie pierz mężowi skarpet bo dziecku będą pocić się stopy. 

A tak całkiem serio to zabobony z których można się pośmiać a nie brać je na serio

Przesądy powstały ponieważ ludzie kiedys szukali przyczynowo skutkowego- wyjaśnienia różnych zdarzen i nie mają żadnego potwierdzenia w rzeczywistości. Nie ma opcji aby twoj poparzony język miał wpływ na dziecko. Tak samo jak nie ma opcji aby ten nieszczęsny naszyjnik u matki spowodował,że dziecko owinie się pępowiną. Także luz, czarów nie ma