Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

megantheestallion

Antykoncepcja i antyhistaminowe

Polecane posty

Dzień dobry,
Chciałabym się zapytać, czy można brać leki antyhistaminowe wraz z antykoncepcją? Dokładniej Minisiston oraz Clatra, czy nie będzie z tym żadnych problemów? Czy działanie antykoncepcji nie zostanie zmniejszone?
Pozdrawiam

2 godziny temu, megantheestallion napisał:

Dzień dobry,
Chciałabym się zapytać, czy można brać leki antyhistaminowe wraz z antykoncepcją? Dokładniej Minisiston oraz Clatra, czy nie będzie z tym żadnych problemów? Czy działanie antykoncepcji nie zostanie zmniejszone?
Pozdrawiam

czesc mysle ze nikt tutaj ci nie da odpowiedniej odpowiedzi. zadzwon do lekarza i zapytaj

Przeczytaj w ulotkach, a najlepiej zapytaj lekarza. 

skonsultuj się ze swoim lekarzem, ja musiałam zrezygnować z hormonów z powodu ryzyka zakrzepicy, znalazłam swoją metodę, używam Testera Afrodyta, test owulacyjny ze śliny, który wyznacza dni płodne i niepłodne w 5 min. W dni pł. zabezpieczam się kapturkiem naszyjkowym 

zawsze patrz na składy leków i na działania niepożądane i łączenie z innymi lekami. Nie wiemy jakie to dokładnie leki, więc ciężko stwierdzić, jedyne co to jakby osłabiały antykoncepcję to możesz używać mechanicznej antykoncepcji, jak diafragma caya. A i lekarzom mów jakie leki bierzesz i pytaj czy możesz łączyć