Agu77 1 Napisano Maj 11, 2021 Cześć Ostatnio miałam dwukrotnie czyszczone kanały w dolnej 6. Po tym drugim razie dentystka stwierdziła ,ze ząb jest do wyrwania ponieważ jest już ropa i ostry stan zapalny. Postanowiłam jednak powalczyć o tego zęba bo jednak swój to swój a wychodzę z założenia ,ze zęba w każdej chwili można jak coś wyrwać. Udałam się więc do kobitki w Bełchatowie co leczy pod mikroskopem , która podobno wielu osobom pomogła w dramatycznym stanie i nie było konieczności wyrywania. Zrobili mi Rtg i co się okazało ? W kanale po tym czyszczeniu w skutek ułamania został kawałek narzędzia ( chyba taki drucik co czyści się nim kanały) . I tutaj moje pytanie. Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem albo sam tego doświadczył ? Pani stomatolog stwierdziła ,ze jest to do uratowania, ale tez z drugiej strony czytałam w internecie ,ze czasami nie da się tego wyciągnąć i ząb albo korzeń do wyrwania jest. Byłabym wdzięczna za odpowiedz , czy komuś wydarzyła się taka sytuacja. Pozdrawiam serdecznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joleńka 0 Napisano Maj 14, 2021 zależy w jakim miejscu złamie się narzędzie, ja mam tez z6 z narzedziem,i nic sie nie dzieje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach