Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karo21

Pierwsze usg

Polecane posty

Umówiłam się na pierwsze usg w ciąży  na 28.06. Według OM to będzie 6+1. Teraz naczytałam się,że to za wcześnie żeby coś zobaczyć a tym bardziej założyć kartę ciąży. Przesunąć wizytę? Jeśli tak to o ile? Będzie to wizyta prywatna i nie chciałabym stracić kasy na dowiedzenie się tylko,że "coś tam" się dzieje .

Różnie bywa. U niektórych kobiet w tym czasie nie widać jeszcze nic, inne mają już szanse zobaczyć bijące serduszko. Ja miałam to szczęście, że za każdym razem na początku 7 tygodnia mogłam już zobaczyć bijące serce moich dzieci. 

Przesuń wizytę o tydzień, dwa, a już na 100% będzie coś widać.

Najlepiej iść w 8 tyg. 

Ja wczoraj robiłam test wieczorem i wyszła druga kreska, lekko bielsza niż pierwsza. Jutro powtórzę test. Zastanawiam się w którym tyg jestem. Stosunek był 12.05 i 05.06.

Mysle ze 12.05, bo ok 2 tyg później miałam lekkie plamienie a jak by był to z 05.06 to test wieczorem by nie pokazał nic, chyba. 

Ostatni okres miałam 12.03 ale mam bardzo nieregularne i nieraz już zanikała. 

To byłby wtedy 7 tydzień, poczekam i na piątek umowie się do gin. 

Gość Urbanlegend
5 godzin temu, mila.luki napisał:

Najlepiej iść w 8 tyg. 

Ja wczoraj robiłam test wieczorem i wyszła druga kreska, lekko bielsza niż pierwsza. Jutro powtórzę test. Zastanawiam się w którym tyg jestem. Stosunek był 12.05 i 05.06.

Mysle ze 12.05, bo ok 2 tyg później miałam lekkie plamienie a jak by był to z 05.06 to test wieczorem by nie pokazał nic, chyba. 

Ostatni okres miałam 12.03 ale mam bardzo nieregularne i nieraz już zanikała. 

To byłby wtedy 7 tydzień, poczekam i na piątek umowie się do gin. 

5.06 już by ci pokazał druga kreskę na teście, nawet z wieczornego moczu więc to nie jest pewne

No możliwe. Widzę że mam lekko powiekszone podbrzusze. Jestem bardzo szczupła i miałam brzuch płaski a od tygodnia mam wypukle podbrzusze.