Michal124 0 Napisano Czerwiec 25, 2021 Witam mam 24 lata poznałem i zakochałem się w Kobiecie co ma 26 lat i dziecko niedługo skończy 6 lat od jakiś 2 lat ona jest sama z córką, zakochałem się w niej i polubiłem jej córkę bardzo, chciałbym stworzyć z nimi rodzine wiem co obie przeszły itd i również wiem co ja przeszedłem, uważam się za odpowiedzialnego faceta i że dam radę stworzyć z nimi taką rodzinę, lecz nie wiem jak ugryźć ten temat i powiedzieć o tym swoim rodzicą nie wiem jak zareagują,ktoś jakieś wskazówki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Solero 946 Napisano Czerwiec 25, 2021 Można tylko współczuć i dziwić się jak można się zakochać w kimś takim będąc singlem bez dzieci. Taka partia to tylko dla równych sobie. 1 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bimba 2827 Napisano Czerwiec 25, 2021 No i się zaczęło! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nenesh 545 Napisano Czerwiec 25, 2021 (edytowany) 25 minut temu, Michal124 napisał: [...] chciałbym stworzyć z nimi rodzine wiem co obie przeszły itd i również wiem co ja przeszedłem [...] A więc możliwe, że nie tyle się zakochałeś, ile zwyczajnie uciekasz w bezpieczny azyl z przekonaniem, że już nic, czy niewiele lepszego może Cię spotkać. Niezbyt byłaby to dobra motywacja, tym bardziej, że relacje z osobami z bagażem w postaci dziecka są na ogół o wiele cięższe i bardziej wymagające od "normalnych". Potrafią też przynieść specyficzne problemy, z którymi powinieneś się liczyć. 25 minut temu, Michal124 napisał: [...] nie wiem jak ugryźć ten temat i powiedzieć o tym swoim rodzicą nie wiem jak zareagują,ktoś jakieś wskazówki? Po prostu porozmawiać i oznajmić swoją decyzję? Jesteś pełnoletni, robisz, co chcesz, to Twoje życie. A rodzice oczywiście nie muszą akceptować Twoich wyborów. Poza tym, skoro nie znasz na tyle własnych rodziców, że nie wiesz, jak mogliby zareagować, to dlaczego z góry obawiasz się, że źle? Czyżbyś projektował na nich własne obawy? Edytowano Czerwiec 25, 2021 przez Nenesh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach