Alicja_91 0 Napisano Wrzesień 20, 2021 Witam serdecznie, Jestem w 12 tyg ciąży. Na usg nie wykryto kości nosowej, przeziernosc to 2,4 a testy PAPPA to 1:930. Reszta parametrów w normie. Jestem już umówiona na amniopunkcję. Czy ktoś spotkał się z taka sytuacja i okazało się ze dziecko jest zdrowe? Błagam o odpowiedz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Joann 0 Napisano Wrzesień 21, 2021 15 godzin temu, Alicja_91 napisał: Witam serdecznie, Jestem w 12 tyg ciąży. Na usg nie wykryto kości nosowej, przeziernosc to 2,4 a testy PAPPA to 1:930. Reszta parametrów w normie. Jestem już umówiona na amniopunkcję. Czy ktoś spotkał się z taka sytuacja i okazało się ze dziecko jest zdrowe? Błagam o odpowiedz U mnie było duże ryzyko ale z krwii i przez wiek, czyli statystyka. U Ciebie już na usg jest wysoka przezierność i brak kości nosowej...Oczywiście zawsze może to być błąd pomiaru, słaby sprzęt. Nie ma co teraz gdybać. Amnio wszystko wyjaśni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rzczej_gosc 84 Napisano Wrzesień 23, 2021 A jakie crl? Mój syn nie.mial.kosci nosowej. Ale wyczytałam gdzieś, że do wielkości 5cm może nie być widoczna. U mnie crl było 4,8mm. Skończyło się ambiopunkcją, wszystko było dobrze. A nosek ma malutki. Amnio to nerwy i długi czas oczekiwania na wynik. Musisz przetrwać. 3mam kciuki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach