DalekoDo 36 Napisano Styczeń 12, 2022 3 godziny temu, Ada23 napisał: DalekoDo a ,w Salve podchodzisz na komórkach świeżych?Ile zarodków powstało Wam w Gamecie z mrożonych? W Salve mielismy komórki świeże. W Gamecie na 7 komórek mrożonych uzyskaliśmy tylko 1 zarodek, więc wynik fatalny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ada23 34 Napisano Styczeń 12, 2022 12 minut temu, DalekoDo napisał: W Salve mielismy komórki świeże. W Gamecie na 7 komórek mrożonych uzyskaliśmy tylko 1 zarodek, więc wynik fatalny. Dziękuję Ci bardzo za informację. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GoskaSamoska 95 Napisano Styczeń 12, 2022 Dziewczyny, jesteśmy już po badaniach pierwszych prenatalnych i wygląda na to że dzidziuś jest zdrowy 🥰 9 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Celli77 103 Napisano Styczeń 13, 2022 Dziewczyny, udało się. Test sikany pokazał ze jestem w ciąży. Tak czułam! Transfer miałam 3 stycznia. 13 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Di_reve88 6 Napisano Styczeń 13, 2022 4 godziny temu, Celli77 napisał: Dziewczyny, udało się. Test sikany pokazał ze jestem w ciąży. Tak czułam! Transfer miałam 3 stycznia. Celli77, cichutko gratuluję i życzę dalszych dobrych wieści. Czy mogłabyś przybliżyć swoją historię starań? I drugie pytanie, które ostatnio nie opuszcza mojej głowy- czy planujesz powiedzieć dzieciom oraz ewentualnie innym osobom, że dzieci są z KD? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Celli77 103 Napisano Styczeń 13, 2022 7 minut temu, Di_reve88 napisał: Celli77, cichutko gratuluję i życzę dalszych dobrych wieści. Czy mogłabyś przybliżyć swoją historię starań? I drugie pytanie, które ostatnio nie opuszcza mojej głowy- czy planujesz powiedzieć dzieciom oraz ewentualnie innym osobom, że dzieci są z KD? Dzieciom chyba powiemy dlatego ze np w mojej rodzinie wiedza o tym wszyscy. Myśle ze mówić o tym od małego i w prawidłowy sposób się powinno. moja historia zaczęła się w 2018 roku. W pierwszej procedurze udało sie nam za 2 razem z mrozaczkiem, ostatnim Udało sie choć byłam pełna mięśniaków. Pamietam ze po pierwszym nieudanym transferze dostałam skierowanie na badanie bakteri, już nie pamietam jakiej i wyszło ze ja mam. Wyleczyłam i zaraz w następnym podejściu sie udało. tym razem udało sie za pierwszym podejściem. Choć tez podchodziłam do 3 przygotowań ensometrium. A to dostałam okres tuż przed transferem, a to miałam za wysokie TSH. Aż w końcu za 3 razem podeszliśmy do transferu. Zaraz po rozchorowałam sie niemiłosiernie i tez byłam pewna ze w takim stanie się nie uda a tu niespodzianka. Udało sie. Ta sama klinika i ta sama dawczyni. Mam nadzieje ze ciąża będzie sie dobrze rozwijać. 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ada23 34 Napisano Styczeń 13, 2022 7 godzin temu, Celli77 napisał: Dziewczyny, udało się. Test sikany pokazał ze jestem w ciąży. Tak czułam! Transfer miałam 3 stycznia. Celli77,a ten transfer to byla blastka,Z mrożonych komorek od dawczyni czy świeże?To był mrożony zarodek czy świeży transfer? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Celli77 103 Napisano Styczeń 14, 2022 16 godzin temu, Ada23 napisał: Celli77,a ten transfer to byla blastka,Z mrożonych komorek od dawczyni czy świeże?To był mrożony zarodek czy świeży transfer? Z mrozonych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ada23 34 Napisano Styczeń 14, 2022 15 minut temu, Celli77 napisał: Z mrozonych. Dzikuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Di_reve88 6 Napisano Styczeń 14, 2022 Dnia 13.01.2022 o 15:22, Celli77 napisał: Dzieciom chyba powiemy dlatego ze np w mojej rodzinie wiedza o tym wszyscy. Myśle ze mówić o tym od małego i w prawidłowy sposób się powinno. moja historia zaczęła się w 2018 roku. W pierwszej procedurze udało sie nam za 2 razem z mrozaczkiem, ostatnim Udało sie choć byłam pełna mięśniaków. Pamietam ze po pierwszym nieudanym transferze dostałam skierowanie na badanie bakteri, już nie pamietam jakiej i wyszło ze ja mam. Wyleczyłam i zaraz w następnym podejściu sie udało. tym razem udało sie za pierwszym podejściem. Choć tez podchodziłam do 3 przygotowań ensometrium. A to dostałam okres tuż przed transferem, a to miałam za wysokie TSH. Aż w końcu za 3 razem podeszliśmy do transferu. Zaraz po rozchorowałam sie niemiłosiernie i tez byłam pewna ze w takim stanie się nie uda a tu niespodzianka. Udało sie. Ta sama klinika i ta sama dawczyni. Mam nadzieje ze ciąża będzie sie dobrze rozwijać. Dziękuję. U nas na razie nie wiem nikt i przy pierwszej procedurze nie planowaliśmy mówić nikomu, nawet dziecku. Wtedy patrzyłam na to jakoś inaczej, uznałam że nie trzeba mówić i nie myślałam o tej kwestii. Jednak po spotkaniach z psychologiem, po przeczytaniu różnych artykułów i książek coraz bardziej kieruję się w stronę, że dziecko powinno wiedzieć i co więcej powinno móc poznać dane dawczyni. Wiem że to aktualnie w PL nie jest możliwe ale stawiając się na miejscu dziecka ja chciałabym mieć możliwość poznania dawczyni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Celli77 103 Napisano Styczeń 15, 2022 Dziewczyny może któraś z was zna link by obliczyć tygodnie ciąży po transferze? Był taki w języku angielskim ale nie mogę sobie przypomnieć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krokus 209 Napisano Styczeń 16, 2022 15 godzin temu, Celli77 napisał: Dziewczyny może któraś z was zna link by obliczyć tygodnie ciąży po transferze? Był taki w języku angielskim ale nie mogę sobie przypomnieć. Do daty transferu doliczasz po prostu 5 dni (jeśli transferowany był zarodek 5-dniowy) i dwa tygodnie. Czyli 19 dni. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
meggmartin 127 Napisano Styczeń 17, 2022 Dnia 5.01.2022 o 14:38, Moniii78 napisał: Hej Rewolucjo! Mój synek w dniu terminu postanowił wyjść Miałam CC, ale szybko dochodzę do siebie. Tylko niewyspana, pewnie jak każda młoda mama Pozdrawiamy z Z Igorkiem 🥰 Pozdrawiamy i gratulujemy. Mati już ma 2,5 roku pozdrawiamy Też brałam całą ciąże neoparin. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Celli77 103 Napisano Styczeń 18, 2022 (edytowany) Hej dziewczyny, moja beta wczoraj, 14 pt, tylko 429. Za niska chyba co? Edytowano Styczeń 18, 2022 przez Celli77 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krokus 209 Napisano Styczeń 18, 2022 14 godzin temu, Celli77 napisał: Hej dziewczyny, moja beta wczoraj, 14 pt, tylko 429. Za niska chyba co? Ja w 15dpt miałam 680 i też się bałam, że za mała, ale okazało się ok. Może być akurat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oliwią 37 Napisano Styczeń 19, 2022 Dnia 18.01.2022 o 06:22, Celli77 napisał: Hej dziewczyny, moja beta wczoraj, 14 pt, tylko 429. Za niska chyba co? Najważniejszy jest przyrost Sprawdź po 48h. My byliśmy w invimedzie na wizycie wczoraj i wypełniliśmy dokumenty. Teraz czekamy na dopasowanie dawczyni. Mam nadzieję, że nie będzie to trwać bardzo długo 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PolaMela 447 Napisano Styczeń 19, 2022 Dnia 18.01.2022 o 06:22, Celli77 napisał: Hej dziewczyny, moja beta wczoraj, 14 pt, tylko 429. Za niska chyba co? Mi się wydaje bardzo ładna, trzymam kciuki za przyrost! Ja mam jutro histeroskopię, niby nic wielkiego ale mały stresik jest…. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oliwią 37 Napisano Styczeń 20, 2022 13 godzin temu, PolaMela napisał: Mi się wydaje bardzo ładna, trzymam kciuki za przyrost! Ja mam jutro histeroskopię, niby nic wielkiego ale mały stresik jest…. Będziesz mieć diagnostyczną czy zabiegową? Jakie miałaś wskazania? Też myślę czy nie zrobić, bo nigdy w sumie nie miałam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Di_reve88 6 Napisano Styczeń 20, 2022 28 minut temu, Oliwią napisał: Będziesz mieć diagnostyczną czy zabiegową? Jakie miałaś wskazania? Też myślę czy nie zrobić, bo nigdy w sumie nie miałam Podpinam sie do pytania. I gdzie będziesz robić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Di_reve88 6 Napisano Styczeń 20, 2022 Dnia 18.01.2022 o 06:22, Celli77 napisał: Hej dziewczyny, moja beta wczoraj, 14 pt, tylko 429. Za niska chyba co? Celli77, powtarzałaś betę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ada23 34 Napisano Styczeń 20, 2022 Dnia 19.01.2022 o 08:57, Oliwią napisał: Najważniejszy jest przyrost Sprawdź po 48h. My byliśmy w invimedzie na wizycie wczoraj i wypełniliśmy dokumenty. Teraz czekamy na dopasowanie dawczyni. Mam nadzieję, że nie będzie to trwać bardzo długo Oiwią w Invimed Warszawa u dr Dworniaka podchodzisz do procedury? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oliwią 37 Napisano Styczeń 20, 2022 18 minut temu, Ada23 napisał: Oiwią w Invimed Warszawa u dr Dworniaka podchodzisz do procedury? Tak, Wy też się tam leczycie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PolaMela 447 Napisano Styczeń 20, 2022 8 godzin temu, Di_reve88 napisał: Podpinam sie do pytania. I gdzie będziesz robić? W Medarcie w Poznaniu. W sumie miałam mieć tylko biopsje na CD138 ale poprosiłam od razu o histeroskopie żeby ocenić jamę. Macice już wiem ze mam ok, teraz czekam na wynik CD i histopatologii. To działa od razu tez jak scratching endometrium, w co wierzy jedynie co drugi ginekolog . Dzisiejszy koszt to łącznie 2450zl, wynik za max 4 tygodnie. Sam zabieg trwał niecałe 15 minut. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ada23 34 Napisano Styczeń 20, 2022 1 godzinę temu, Oliwią napisał: Tak, Wy też się tam leczycie? Wcześniej tak ale zmieniłam klinikę na Invicta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oliwią 37 Napisano Styczeń 21, 2022 15 godzin temu, PolaMela napisał: W Medarcie w Poznaniu. W sumie miałam mieć tylko biopsje na CD138 ale poprosiłam od razu o histeroskopie żeby ocenić jamę. Macice już wiem ze mam ok, teraz czekam na wynik CD i histopatologii. To działa od razu tez jak scratching endometrium, w co wierzy jedynie co drugi ginekolog . Dzisiejszy koszt to łącznie 2450zl, wynik za max 4 tygodnie. Sam zabieg trwał niecałe 15 minut. Miałaś znieczulenie? Bolało to? Coś czuć po? 15 godzin temu, Ada23 napisał: Wcześniej tak ale zmieniłam klinikę na Invicta Rozumiem, że w invimedzie się nie udało. Nas przekonała oferta i postanowiliśmy spróbować. Mężowi podoba się, że lekarz jest taki konkretny 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PolaMela 447 Napisano Styczeń 21, 2022 Histeroskopia w znieczuleniu, nie wiem kiedy minęło i nic nie boli. Dostałam nagranie na pendrivie i zbieram się żeby obejrzeć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PolaMela 447 Napisano Styczeń 23, 2022 No i dziś w 3 dzień po histeroskopii dostałam okres. Lekarz kazał nakleić Evre żeby wstrzymać nowy cykl do czasu wyników… Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oliwią 37 Napisano Styczeń 24, 2022 Dnia 21.01.2022 o 12:51, PolaMela napisał: Histeroskopia w znieczuleniu, nie wiem kiedy minęło i nic nie boli. Dostałam nagranie na pendrivie i zbieram się żeby obejrzeć Super. Czy coś wykazała ta histeroskopia? My dalej nie mamy wieści o dawczyni. Mam nadzieję, że już na dniach odezwą się z invimedu z jakąś informacją Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PolaMela 447 Napisano Styczeń 24, 2022 1 godzinę temu, Oliwią napisał: Super. Czy coś wykazała ta histeroskopia? My dalej nie mamy wieści o dawczyni. Mam nadzieję, że już na dniach odezwą się z invimedu z jakąś informacją Macica ok. Ale badanie histopatologiczne i CD138 trwają. Trzymam kciuki żeby dawczyni szybko się znalazła. Ile już czekasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oliwią 37 Napisano Styczeń 25, 2022 14 godzin temu, PolaMela napisał: Macica ok. Ale badanie histopatologiczne i CD138 trwają. Trzymam kciuki żeby dawczyni szybko się znalazła. Ile już czekasz? Dopiero tydzień w sumie Kiedy będziesz miała wyniki z tych badań? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach