Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sssi

Nie śpi help

Polecane posty

Witajcie, córka ma 14 miesięcy. Do tej pory pięknie spała. W dzień drzemka 2h na noc szła spac o 20.zjadała i odłożona do łóżeczka zasypiała od razu. Od 2 tyg coś się zmieniło. Nie bardzo chce spać w dzień. Zawsze zasypiała o 12,13.teraz nie chce. Przychodzi godzina 17 i dosłownie pada ze zmęczenia. Na noc też nie chce spać. Widać ze jest zmęczona a jak tylko odłoży się do lożka to płacze strasznie. Myslalam ze to przez to ze ma późniejsze dzemki. Ale sprawdzilam kilka razy ze nawet jeśli na dworzu zasnęła o12 i wstała o 14 to i tak na noc nie spi. Zasypia dopiero po 22,23.domaga się tego zeby ktoś przy niej siedzial. Co chwilę podnosi głowę i sprawdza czy jesteśmy. 

Czy to minie? Ktoś tak miał? 

Pewnie ci ciężko. Ja mam "nieśpioszka" od urodzenia, a sama zasnęła może z 5 razy, tak to trzeba przy niej siedzieć.. Może twoja córeczka poczuła jakaś wielką potrzebę kontaktu? Jakiś skok rozwojowy, ojej, sama jestem, gdzie mama? Jak z nią posiedzisz o ten 12-13 to zaśnie? Może tego teraz potrzebuje? Może jej się włączył strach przed separacją albo ciemnym pokojem? Dzieciaki mają swoje "fazy" niestety. Jak się bardzo martwisz, możesz zawsze skonsultować z lekarzem.

Ciesz się ze spi wgl.. Moje nie spi od urodzenia w dzien i nawet nie pada ze zmęczenia tylko musimy się nieźle na męczyć żeby z wielkim trudne uspac synka na noc... A lekarze nas lekceważą.