Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
roztargniona09

Krzywa cukrowa. Jakie miałyście wyniki?

Polecane posty

4 godziny temu, roztargniona09 napisał:

Również zyczę zdrówka chociaż mi to psychiczne by się bardziej przydało. Najpierw myślałam, że na bank jest coś nie tak, bo nie rzygałam , potem że za nie tyję, a jak już przeszłam przez połówkowe i odkryłam, że ruchy dziecka są straszne, ale mimo to psychicznie uspokakają i chciałam się pocieszyć tą ciążą to mi cukier znalezli. Teraz przezywam cukier i za maly brzuch. Gdzieś przeczytałam, że cukrzycy powinni mierzyć cukier między 2 w nocy a 4 rano i już od dwóch dni nie ma bata punkt druga się budzę i zastanawiam się jaki mam cukier do 4 rano. Dobrze, że za leniwa jestem i do glukometru mi się latać nie chce, bo bym się i w nocy kłuła. Paranoja, a znajac zycie w koncu nie wytrzymam i zmierze cukier w nocy. A tak naprawdę marzę by przespać chociaż 8 godzin bez przebudzeń.

O brzuch się nie martw. Mi do 7 miesiąca nikt nie wierzył że jestem w ciąży. Teraz w 9 w końcu widać ale i tak każdy mi powtarza że mały. Utyć też nie mogłam a żarłam słodycze na potęgę... Nie stresuj się tak tym cukrem! 

Nie pamiętam jakie dokładnie miałam wyniki ale jeszcze w normie. Lekarz też mnie skierował do diabetologa. Poszłam się zapisac do poradni. Tam na dzień dobry dali mi glukometr i kazali mierzyć cukier i zapisywać w notesiku który też mi dali. Tam były wyznaczone godziny i czy to na czczo czy po posiłku. Na pierwszej wizycie diabetolog sprawdził wynik z laboratorium i te moje zapiski. Na podstawie tego stwierdził że cukrzycy brak. Dal ulotki na temat prawidłowego odżywiania kazał ograniczyć słodycze bo są niezdrowe i życzyl zdrówka. 

Też chodzę do pewnego specjalisty prywatnie i muszę chodzić na wizytę co 6tyg. Koleżanka chodzi na fundusz i tu już dziwnie  wizyty wystarcza raz na 6 miesięcy. 

Może lekarką chce mieć w Tobie kolejna pacjentkę ale też w ciąży chyba wolałabym chuchac na zimne. Zapisz się też do poradni na fundusz i przestaniesz chodzić prywatnie. 

2 godziny temu, roztargniona09 napisał:

Nie pamietasz może jakie mialas pomiary tzn do ilu jak ten dzienniczek prowadzilas? 

Niestety nie pamiętam poza tym że były w normie ale blisko granicy

Ja mam dobry w dzień cukier, ale to już bez znaczenia, bo w nocy produkuję tyle cukru, że brak słów. Rano nawet w normach sie nie mieszcze takze nie obejdzie sie bez insuliny, już się z tym godzę i może dobrze że mierzę ten cukier, bo tym samym skrócę caly proces jak pójdę z kompletnym już dzienniczkiem.

2 godziny temu, roztargniona09 napisał:

Ja mam dobry w dzień cukier, ale to już bez znaczenia, bo w nocy produkuję tyle cukru, że brak słów. Rano nawet w normach sie nie mieszcze takze nie obejdzie sie bez insuliny, już się z tym godzę i może dobrze że mierzę ten cukier, bo tym samym skrócę caly proces jak pójdę z kompletnym już dzienniczkiem.

To powodzenia i zdrówka zycze

Dziewczyny w celu informacyjnym napiszę wam by nie popełniać mojego błędu i nie latać prywatnie ani nie wydzwaniać na nfz. Ze skierowaniem od razu najlepiej udać się do poradni diabetologicznej i jeśli tak jak ja macie dzienniczek to przejmuje was lekarz diabetolog od ręki. Jeśli nie to was poczęstują na miejscu glukometrem i każą przyjść do dwóch tygodni (pewnie to zależy od wyniku krzywej)  z dzienniczkiem. Kłuć się trzeba nawet z podejrzeniem i nawet jeśli zmieściło się w normie. Prywatny diabetolog w moim przypadku faktycznie chciał zagrać ma czasie, na nfz nie mają czasu na takie podrygi i od razu wręczają dzienniczki i glukometry, więc nie ma co czekać, ja jutro widzę się z diabetologiem, bo od pomiarów musi mi upłynąć 7 dni, gdybym nie kupiła glukometru to i tak musiałabym teraz przejść na dietę i mierzyć cukier 7 razy dziennie przez minimum tydzień. Zle sie za to zabrałam dlatego piszę gdyby ktoraś przyszła mama miały podobny problem.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować