blondino_latino 0 Napisano Maj 29, 2022 Mam 15 lat 1,65 47kg Nie wiem co już robić, nie jem w ogóle słodyczy, ale za to codziennie pochłaniam gigantyczne porcje jedzenia Przykładowo wczoraj zjadlam odrazu na raz całą paczke makaronu 500g i sos (wsumie wychodzi jakieś 2tys kcal z tego) potem jeszcze zjadłam pol paczki płatek owsianych 250g z bananem ( to już prawie 1tys kcal) Czyli codziennie, dzień w dzień zjadam 3 tys kcal, jak nie więcej. Kiedyś intensywnie biegałam, ale teraz praktycznie nie mam w ogóle ruchu, powinnam tyć, bo to nadwyżka kaloryczna, a waga stoi. Nie panuje nad tym objadaniem sie, bo w ogole nie czuje sytości i jestem głodna. To nie jest normalne, czy moge mieć cukrzyce? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karoola 0 Napisano Czerwiec 6, 2022 Polecam umówienie wizyty u lekarza ewentualnie dietetyka. Powodów może być wiele ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anna_maria30 0 Napisano Czerwiec 23, 2022 Lekarz i dietetyk wydaje się być dobrym pomysłem. Warto posprawdzać. Zastanów się też nad swoją dietą. Co dokładnie jadasz w tygodniu? Może brakuje Ci jakiś składników odżywczych? Moja bratowa też chucherko zmieniła dietę na taką, której podstawą są warzywa (ale bez żadnych wielkich wykluczeń oprócz słodyczy, czyli mięsko zje 2 x w tygodniu, je normalnie kanapki itp) i przybrała 2 kg. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach