Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaja356

In vitro cz.5

Polecane posty

2 minuty temu, Strusio85 napisał:

Kochane.

Nie zabijajcie ale coś mnie dziś naszło i poszłam zrobić betę po 4 dniach  ... Przyrost mnie zmartwił. 78%.. Ja wiem, że po 1000moze zwalniać -ale aż tak? 😔

Dziś   29.08           3 300,4

A w czw 25.08          954 

Nie znam się na przyrostach ale Ja ciebie bardzo proszę 😁 ty postaraj się wytrzymać do wizyty

54 minuty temu, Strusio85 napisał:

Kochane.

Nie zabijajcie ale coś mnie dziś naszło i poszłam zrobić betę po 4 dniach  ... Przyrost mnie zmartwił. 78%.. Ja wiem, że po 1000moze zwalniać -ale aż tak? 😔

Strusio, ja Ciebie tez proszę 🙂 Nie rób sobie sama krzywdy tym sprawdzaniem przyrostów 🙂  Nie masz na to wpływu. Ja wiem ze  po poronieniach jest strach, jest ciężko, ale naprawdę co ma być to będzie. Czekaj na wizytę. Punkt. Ciesz się tym ze jesteś w takim punkcie, stadium w jakim jesteś 🙂 

3 godziny temu, Strusio85 napisał:

Kochane.

Musi być dobrze. Podstawa teraz to pozytywne myślenie i wiara w kropka 😘

4 godziny temu, Strusio85 napisał:

Kochane.

Na tym etapie przyrost jest ok. Chociaż kalkulatory będą Ci pokazywały że nie. Ja też takie przyrosty miałam. Bo mi Pani doktor kazała jeszcze w tedy będę badać nie wiadomo po co i na co. A ja głupia się zamartwiałam że za mały przyrost. Później poszłam na wizytę a ona że wszystko jest ok. 

20 minut temu, BasiaC napisał:

Na tym etapie przyrost jest ok. Chociaż kalkulatory będą Ci pokazywały że nie. Ja też takie przyrosty miałam. Bo mi Pani doktor kazała jeszcze w tedy będę badać nie wiadomo po co i na co. A ja głupia się zamartwiałam że za mały przyrost. Później poszłam na wizytę a ona że wszystko jest ok. 

Źle sprawdziłam. 86%. Jest wg tabeli w normie ale ja jak to ja spanikowałam 🙈  Faktycznie tylko USG da już odpowiedź co i jak. Mam nadzieję, że tym razem jest dobrze ♥️

1 godzinę temu, Zuzanna. napisał:

Musi być dobrze. Podstawa teraz to pozytywne myślenie i wiara w kropka 😘

Tak. Już się ogarnęłam . Muszę wierzyć w kropka i przestać skupiać się na becie🙈

3 godziny temu, Maddalena napisał:

Strusio, ja Ciebie tez proszę 🙂 Nie rób sobie sama krzywdy tym sprawdzaniem przyrostów 🙂  Nie masz na to wpływu. Ja wiem ze  po poronieniach jest strach, jest ciężko, ale naprawdę co ma być to będzie. Czekaj na wizytę. Punkt. Ciesz się tym ze jesteś w takim punkcie, stadium w jakim jesteś 🙂 

Masz rację♥️Już się ogarniam. Przyrost jest w normie -poki nie jest zły to powinnam się cieszyć.

I tak jak jest pokaże USG. 

W ostatniej ciąży przyrosty miałam w kosmos i nic z tego nie było. 

4 godziny temu, kaja356 napisał:

Nie znam się na przyrostach ale Ja ciebie bardzo proszę 😁 ty postaraj się wytrzymać do wizyty

Przepraszam ..obiecuje poprawę 🙈

Dziękuję dziewczynki za cierpliwość do mnie i że zawsze potraficie postawić mnie do pionu jak zaczynam panikować ♥️

5 godzin temu, Strusio85 napisał:

Kochane.

Strusio nie sprawdzaj już tej bety🙂

Na tym etapie to już nie ma sensu. Ciąża musi się sama rozwinąć, a Kropek podjąć funkcje życiowe. Poczekaj spokojnie do wizyty. 

3 godziny temu, Strusio85 napisał:

Tak. Już się ogarnęłam . Muszę wierzyć w kropka i przestać skupiać się na becie🙈

Dlatego z jednej strony dobrze ze tutaj w uk nie każą robić żadnych badań krwi pomiędzy testem a usg..człowiek jakby trochę mniej świruje 😜chociaż martwić  sie martwi ale nie analizuje wyników badań 😉

3 godziny temu, Jennn napisał:

Strusio nie sprawdzaj już tej bety🙂

Na tym etapie to już nie ma sensu. Ciąża musi się sama rozwinąć, a Kropek podjąć funkcje życiowe. Poczekaj spokojnie do wizyty. 

Obiecuję już się opanować 🙉To fakt - tylko USG prawdę powie. Muszę jakoś wytrzymać do 8 🙈🙊🙈choć będzie to trudne 😬

1 godzinę temu, Teklaoli napisał:

Dlatego z jednej strony dobrze ze tutaj w uk nie każą robić żadnych badań krwi pomiędzy testem a usg..człowiek jakby trochę mniej świruje 😜chociaż martwić  sie martwi ale nie analizuje wyników badań 😉

Faktycznie. Czasem lepiej nie wiedzieć 🙈 🤣

Dnia 29.08.2022 o 09:04, kaja356 napisał:

Powtarzasz dzisiaj betę?

Tak już po becie wczoraj 12dpt 2265 wizyta 5.09 

@katia83 i @Strusio85 trzymam kciuki za usg.

Uważajcie na siebie dziewczyny, u mnie panują wszystkie możliwe choróbska. Odpoczywajcie 😊 i nabierajcie sił. 

2 godziny temu, Martuska napisał:

Luna wczoraj badalam tsh i u mnie w drugą stronę 😕 wynik 0.04 😯

Co teraz?

A cierpiałaś wcześniej na nadczynność tarczycy?

No podobno może szaleć 😬😬😬 Dobrze że sprawdziłaś 😬 i koniecznie skonsultuj 🤷

11 godzin temu, Katia83 napisał:

Tak już po becie wczoraj 12dpt 2265 wizyta 5.09 

To tak jak ja 😬

21 godzin temu, Zuzanna. napisał:

Co teraz?

Byłam dziś na szczepieniu z Kacperkiem i przy okazji sama skonsultowałam wynik. Wg dr nie jest on związany z chorobą tarczycy tylko z za duża dawką leku. Mam zmniejszyć euthyrox z 75 do 50. Konsultacja za 6 tyg. Chyba, że będę czuła się źle to szybciej mam się zgłosić. 

21 godzin temu, Jennn napisał:

A cierpiałaś wcześniej na nadczynność tarczycy?

Nie. Miałam niedoczynność i haszimoto.

20 godzin temu, Luna_ napisał:

No podobno może szaleć 😬😬😬 Dobrze że sprawdziłaś 😬 i koniecznie skonsultuj 🤷

I szaleje 😐 my to się mamy z tym tsh 😓

Hej Dziewczyny 😍 nie zaglądam do Was często ale za Każdą trzymam mocno kciuki i wiem, że wszystkie doświadczycie bycia Mama 🤰🤱❤️

Pewnie będę nudna w tym co napisze, ale chciałam się podzielić z Wami moimi dzisiejszymi uczuciami. Napiszę krótko, byłam dziś z moim synkiem na inauguracji roku szkolnego w żłobku🙂. Nigdy nawet nie marzyłam o takim dniu. A jednak, mam Syna i właśnie rozpoczyna edukację 🤣 a dopiero co betę robiłam... 

Buziaki 😘😘😘 dla wszystkich ❤️❤️❤️😍

47 minut temu, Sylwi@ napisał:

Hej Dziewczyny 😍 nie zaglądam do Was często ale za Każdą trzymam mocno kciuki i wiem, że wszystkie doświadczycie bycia Mama 🤰🤱❤️

Pewnie będę nudna w tym co napisze, ale chciałam się podzielić z Wami moimi dzisiejszymi uczuciami. Napiszę krótko, byłam dziś z moim synkiem na inauguracji roku szkolnego w żłobku🙂. Nigdy nawet nie marzyłam o takim dniu. A jednak, mam Syna i właśnie rozpoczyna edukację 🤣 a dopiero co betę robiłam... 

Buziaki 😘😘😘 dla wszystkich ❤️❤️❤️😍

Bardzo się cieszę kochana. Daj znać jak pójdzie klimatyzacja i jak będzie mu się podobać. Trzymam kciuki aby wszystko gładko poszło ✊👊

Dziewczynki.

Czy w ciąży zdarzały wam się wahania progesteronu?

Pytam bo ja z powodu mojego slabego przyswajania oraz zaleceń docenta muszę go pilnować ( biorę prolutex,lutinus i luteinę) i utrzymywać na wysokim poziomie ( w celu ochrony zarodka). 

Tydzień temu było 47 NG , wczoraj 38 ng . Teraz brałam leki trochę wcześniej niz przedostatnim (większa przerwa między lekiem a badaniem - około 11 h, przedostatnim razem 9 h). Czy to mogło mieć wpływ? 

7 godzin temu, Strusio85 napisał:

Dziewczynki.

Pytam bo ja z powodu mojego slabego przyswajania oraz zaleceń docenta muszę go pilnować ( biorę prolutex,lutinus i luteinę) i utrzymywać na wysokim poziomie ( w celu ochrony zarodka). 

Tydzień temu było 47 NG , wczoraj 38 ng . Teraz brałam leki trochę wcześniej niz przedostatnim (większa przerwa między lekiem a badaniem - około 11 h, przedostatnim razem 9 h). Czy to mogło mieć wpływ? 

Mogą bo z tego co kojarzę progesteron rośnie skokowo podczas doby. I że takie niewielkie różnice mogą być. Bądź dobrej myśli. I może zrób a poniedziałek jeszcze raz badanie, będziemy spokojniejsze ✊👊🙂

7 godzin temu, Strusio85 napisał:

Dziewczynki.

Progesteron też jest wydzielany skokowo. A nie jest niski u Ciebie. Więc chyba nie ma czym się martwić. Ja też często badałam progesteron na początku ciąży i takie wahania były. 

43 minuty temu, Zuzanna. napisał:

Mogą bo z tego co kojarzę progesteron rośnie skokowo podczas doby. I że takie niewielkie różnice mogą być. Bądź dobrej myśli. I może zrób a poniedziałek jeszcze raz badanie, będziemy spokojniejsze ✊👊🙂

Zbadam po USG już. Za bardzo mnie stresują te badania 🙈😜

42 minuty temu, BasiaC napisał:

Progesteron też jest wydzielany skokowo. A nie jest niski u Ciebie. Więc chyba nie ma czym się martwić. Ja też często badałam progesteron na początku ciąży i takie wahania były. 

Powtórzę pewnie jakoś w przyszłym tygodniu. Mam nadzieję, że będzie wyższy 🙂

Dnia 30.08.2022 o 14:51, Martuska napisał:

Martuska, możliwe że będziesz miała jak ja poporodowe zapalenie tarczycy. Zbadaj sobie cholesterol do tego bo często jest wysoki.Właśnie przy zapaleniu często wyniki TSH skaczą ekstremalnie z nadczynności w niedoczynność.trzymaj się kochana 

5 godzin temu, Goralka napisał:

Martuska, możliwe że będziesz miała jak ja poporodowe zapalenie tarczycy. Zbadaj sobie cholesterol do tego bo często jest wysoki.Właśnie przy zapaleniu często wyniki TSH skaczą ekstremalnie z nadczynności w niedoczynność.trzymaj się kochana 

Ojej 😮 

Za kilka tyg mam ponowić badania to zrobię również cholesterol. Chyba, że będę czuła się źle to zrobię to wcześniej. Na dzień dzisiejszy czuje się dobrze. A ty jak się czułaś?