Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Neva88

6latek do szkoły

Polecane posty

Ja nie okreslam sie mianem geniusza.  Rzucanie taka terminologia jest wedlug mnie zbyt czeste i nie powinno odnosic sie do nawet bardzo zdolnych ludzi.  Geniusz to ma IQ 180 i wyzej i wiaze sie to z roznymi innymi problemami.  Ludzie z fotograficzna pamiecia moga recytowac cale ksiazki i sa nazywani geniuszami.  Prawdziwych geniuszy jest niewielu i o nich sie slyszy.  W czasach komuny pewnie tez czasami.

1 minutę temu, roztargniona09 napisał:

Bałabym się dziecka mówiącego pełnymi zdaniami w wieku 9 miesięcy🤣

No tak, bo majacego 12 miesiecy to juz calkiem normalne 😄  

Wyobraziłam sobie takiego malucha z uśmiechem porannym mówiącego "Dzień dobry mamo, jak ci minęła nocka, wyspałaś się?" :classic_biggrin::classic_biggrin:

Ja mam tylko IQ 145 wiec do geniusza to mi bardzo daleko i wydaje mi sie, ze mylicie pojecia.  Tak jak napisalam, zdolna nie oznacza geniusz.  Mialam talent jezykowy i ruchowy i dlatego te rzeczy szybko panowalam. Jak napisalam jednak do szkoly muzycznej sie nie dostalam i nigdy nie zalapalam w pelni zapisow muzycznych i ich odniesienia do dzwiekow.  Podobnie z fizyka, nie lacze cyfr ze zjawiskami.  Same dzialania matematyczne uwielbiam, ale juz zadania z trescia to problem.  Takze skonczcie nazywac dzieci, ktore zaczely bardzo wczesnie i dobrze mowic geniuszami.  Jak Unlan napisala- to jest jeden faktor, ale o niczym nie znaczy

4 minuty temu, roztargniona09 napisał:

Wyobraziłam sobie takiego malucha z uśmiechem porannym mówiącego "Dzień dobry mamo, jak ci minęła nocka, wyspałaś się?" :classic_biggrin::classic_biggrin:

Jak mama mi to powiedziala to ja akurat mialam wizje z jakiegos horroru.  Tylko w horrorach widac takie rzeczy 😄

Pelne zdania w wydaniu niemowlaka sa w stylu: mam jesc, daj zabawke, mama boli reka