Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dorise

Za gorąco na gotowanie?

Polecane posty

Mój mąż powiedział, że od jutra nie ma gotowania, bo dla niego jest za gorąco, jak powiedziałam, że i tak ugotuję, bo co będziemy jeść, to powiedział, że będzie wyłączać kuchenke. ( dla jasności żadne zamawianie jedzenia nie wchodzi w grę, bo nawet jabłek nie kupowaliśmy bo były za drogie. Kuchnia jest oddzielona dobudowaną ścianą, ale jest przejscie, które jest zasuwane, a nie zamykane. Nie wiem co mam robić. Kto ma rację? Ja czy mąż?

Ja w upały robię szybkie dania. Makaron z truskawkami, pierogi leniwe

24 minuty temu, Julia32 napisał:

Szczerze ja tez nie wytrzymala bym w kuchni przy upalach,gdybym gotowala to bym musiala stac w lodowatej wodzie po sama szyje przy upale. Na szczescie obiady zamawiamy. W upal sie nawet niezbyt chce jesc gotowane posilki predzej jakies salatki,kanapki. Wiecej sie pije niz je 

Hehe to nieźle. Gotować niekoniecznie ale jeść to ja mogę o każdej porze dnia i roku😁😁😁

49 minut temu, Dorise napisał:

Mój mąż powiedział, że od jutra nie ma gotowania, bo dla niego jest za gorąco, jak powiedziałam, że i tak ugotuję, bo co będziemy jeść, to powiedział, że będzie wyłączać kuchenke. ( dla jasności żadne zamawianie jedzenia nie wchodzi w grę, bo nawet jabłek nie kupowaliśmy bo były za drogie. Kuchnia jest oddzielona dobudowaną ścianą, ale jest przejscie, które jest zasuwane, a nie zamykane. Nie wiem co mam robić. Kto ma rację? Ja czy mąż?

Jak będzie chciał sobie kawę zaparzyć, to wyłącz mu czajnik, bo woda w czajniku też generuje ciepło. 

21 minut temu, Julia32 napisał:

Mnie wogole nie chce sie jesc w upaly gotowanego, cieplego jedzenia. Szczerze wogole nie chce mnie sie jesc w upaly jak zjem kanapke z warzywami to jest sukces,za to pije jak wielblad. Maz I dzieci jedza wiecej,ale tez przy wysokich temperaturach dzieciaki chetnie nie jedza szczegolnie cieplych posilkow mowia "ze NIE beda jesc,bo sie jeszcze bardziej poca w te upaly🙈" na szczescie teraz w UK jest w miare ok. Nie znosze upalow 

Jak się faszeruje dzieci ostrą indyjską kuchnią, to nic dziwnego, że się jeszcze bardziej pocą. 

5 minut temu, Julia32 napisał:

W sumie racja jak nie chce jesc to nie je proste. Moze tez mu chodzi o to,ze w taki upal gotujac w mieszkaniu bedzie jeszcze bardziej goraco. Jak to duzy dom/mieszkanie z dobra klimatyzacja to ok,ale jakies male/srednie to gotowanie sprawi,ze bedzie jeszcze bardziej goraco 

Wszyscy żyją i on przezyje. Nie może zabronić rodzinie jeść bo jemu jest goraco

1 godzinę temu, KateZRzeszowa napisał:

Wszyscy żyją i on przezyje. Nie może zabronić rodzinie jeść bo jemu jest goraco

Powiedział, że tylko o sobie myślę i wspomniał o swojej przeszłości, że raz na miesiąc miał ciepłą wodę i musiał czekać na prysznic 3h.

23 minuty temu, Dorise napisał:

Powiedział, że tylko o sobie myślę i wspomniał o swojej przeszłości, że raz na miesiąc miał ciepłą wodę i musiał czekać na prysznic 3h.

Takiego to ze świeczką szukać

Dnia 24.08.2022 o 16:32, Dorise napisał:

A co ma piernik do wiatraka?