Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nieznajoma1244

Czy to poronienie?

Polecane posty

Cześć,

Od ponad pół roku stosuje antykoncepcję, natomiast dwa miesiące temu zmieniłam tabletki z Vibin mini na Vines. Miesiąc temu zgubiłam blister i pominęłam całkowicie jedna tabletkę, w tym samym dniu doszło do stosunku bez zabezpieczenia i mój śluz był na podobie śluzu owulacyjnego. W tamtym okresie złapała mnie również jakaś biegunka, więc raczej tabletki i tak miały osłabione działanie, a dodam że przy antykoncepcji nie stosujemy innej metody zabezpieczenia. Od tamtego okresu codziennie rano po przebudzeniu mierzyłam temperaturę, która cały czas utrzymywała się na poziomie 37,1-37,3, aż do samego krwawienia. Mimo że tabletkę pominęłam, kolejne tabletki brałam normalnie. Teraz 21.08 miałam dostać okres - w trzeci dzień stosowania tabletek placebo, natomiast dostałam w czwarty dzien z rana, gdzie zawsze dostawałam 2 dnia i wtedy rano również miałam 37,1 mimo, że miałam już owy „okres”. Moja przy stosowaniu antykoncepcji trwał 8 dni i był zawsze dość obfity, tym razem trwał 4 dni, miałam lekkie skrzepy a teraz już od trzech dni mam brunatne, brązowe upławy, taki brązowy śluz, którego jest naprawdę dość dużo. Czy mogłam być w ciąży i po prostu poroniłam przez dalsze stosowanie tabletek?

1 godzinę temu, nieznajoma1244 napisał:

Cześć,

Od ponad pół roku stosuje antykoncepcję, natomiast dwa miesiące temu zmieniłam tabletki z Vibin mini na Vines. Miesiąc temu zgubiłam blister i pominęłam całkowicie jedna tabletkę, w tym samym dniu doszło do stosunku bez zabezpieczenia i mój śluz był na podobie śluzu owulacyjnego. W tamtym okresie złapała mnie również jakaś biegunka, więc raczej tabletki i tak miały osłabione działanie, a dodam że przy antykoncepcji nie stosujemy innej metody zabezpieczenia. Od tamtego okresu codziennie rano po przebudzeniu mierzyłam temperaturę, która cały czas utrzymywała się na poziomie 37,1-37,3, aż do samego krwawienia. Mimo że tabletkę pominęłam, kolejne tabletki brałam normalnie. Teraz 21.08 miałam dostać okres - w trzeci dzień stosowania tabletek placebo, natomiast dostałam w czwarty dzien z rana, gdzie zawsze dostawałam 2 dnia i wtedy rano również miałam 37,1 mimo, że miałam już owy „okres”. Moja przy stosowaniu antykoncepcji trwał 8 dni i był zawsze dość obfity, tym razem trwał 4 dni, miałam lekkie skrzepy a teraz już od trzech dni mam brunatne, brązowe upławy, taki brązowy śluz, którego jest naprawdę dość dużo. Czy mogłam być w ciąży i po prostu poroniłam przez dalsze stosowanie tabletek?

Mnie tez sie zdarza, ze gdy odstawiam  antykoncepcje to okres zamiast przyjsc po 2 dniach przychodzi po 3 a nawet 4. Ot takie fochy organizmu. Teoretycznie po pominieciu jednej tabletki, zwlaszcza jezeli jest to w drugim lub trzecim tygodniu ich brania nic sie nie powinno stac. Zwlaszcza jezeli bierzesz tabsy juz od jakiegos czasu. 

Druga sprawa, antykoncepcja NIE WYWOLUJE poronienia. Jezeli bedziesz w ciazy i bedziesz lykac tabletki antykoncepcyjne to w najmniejszym stopniu nie wplyna one na rozwijajaca sie ciaze. Nie takie jest ich dzialanie, one tylko nie pozwalaja na owulacje.

1 godzinę temu, nieznajoma1244 napisał:

Cześć,

Czemu nie zrobiłaś po prostu testu ciążowego? Tabletki antykoncepcyjne nie powodują poronienia.

A objawy możesz mieć takie przez zmiane tabletek.

Nawet w ulotce jest informacja, że przy podejrzeniu ciąży należy wykonać test ciążowy w celu jej wykluczenia jeszcze przed rozpoczęciem kolejnego blistra.