Jolcia83 1 Napisano Listopad 8, 2022 Mamy zaszczepilyscie się na covid będąc w ciąży ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malwina334 24 Napisano Listopad 9, 2022 Ja się zaszczepiłam w zeszłym roku. To było w drugim trymestrze ciąży. Przez kilka godzin bolała mnie ręka to wszystko. Zanim podjęłam decyzję rozmawiałam z 3 ginekologami i moim lekarzem rodzinnym. Przeważyło u mnie to, że moja doktor prowadząca ciążę straciła pacjentkę w 4 miesiącu ciąży przez covid. Nie mogli zrobić cesarki bo dziecko i tak by nie przeżyło. To mną wtedy wstrząsnęło pamiętam. Teraz w obecnej sytuacji kiedy jest tych zachorowań dużo dużo mniej nie wiem czy bym to zrobiła. Dodam że mój synek ma 13 miesięcy rozwija się bardzo dobrze, szybciej nauczył się chodzić niż jego starsze rodzeństwo ale za to strasznie łobuzuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DropKick 105 Napisano Listopad 9, 2022 Nie. I uwazam ze to była najlepsza decyzja. 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annn2020 246 Napisano Listopad 10, 2022 Ja się szczepilam. To był drugi trymestr a w ostatnim miesiącu ciąży i tak przeszłam covid. Dziecko ma teraz 8 miesięcy i wszystko ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malwina334 24 Napisano Listopad 10, 2022 2 godziny temu, Annn2020 napisał: Ja się szczepilam. To był drugi trymestr a w ostatnim miesiącu ciąży i tak przeszłam covid. Dziecko ma teraz 8 miesięcy i wszystko ok. Szczepienie nie chroni przed zachorowaniem tylko przed ciężkim przebiegiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malwina334 24 Napisano Listopad 10, 2022 To tak samo jak szczepisz dziecko przeciw ospie, to nie znaczy, że nie zachoruje tylko przejdzie łagodnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annn2020 246 Napisano Listopad 10, 2022 1 godzinę temu, malwina334 napisał: Szczepienie nie chroni przed zachorowaniem tylko przed ciężkim przebiegiem. Wiem. Chciałam tylko poinformowac że mimo szczepienia i choroby dziecko urodziło się zdrowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 52 17 Napisano Listopad 10, 2022 Tak, pierwsza dawka w 1 trymestrze, druga w 3cim. Trzecia dawka podczas KP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 52 17 Napisano Listopad 10, 2022 Straciłam bardzo bliską osobę przez covid i bardzo się to na mnie odbiło. Nie chciałam ryzykować zdrowiem swoim i dziecka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach