misiaczeklov 0 Napisano Styczeń 12, 2023 Witam chcę zawrzeć związek małżeński z obywatelem z Ukrainy.Czy ktoś się orientuje jakie dokumenty są potrzebne i gdzie można je załatwić.?Oczywiście wyjazd na Ukraine mojego narzyczonego jest nie możliwy po te dokumenty bo napewno w obecnym czasie by już nie wrócił ze względu na wojnę.Bardzo proszę o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Foko Loko 1973 Napisano Styczeń 12, 2023 1 godzinę temu, misiaczeklov napisał: Witam chcę zawrzeć związek małżeński z obywatelem z Ukrainy.Czy ktoś się orientuje jakie dokumenty są potrzebne i gdzie można je załatwić.?Oczywiście wyjazd na Ukraine mojego narzyczonego jest nie możliwy po te dokumenty bo napewno w obecnym czasie by już nie wrócił ze względu na wojnę.Bardzo proszę o pomoc. Najlepiej będzie jak skontaktujesz się z USC i zapytasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vedma 3325 Napisano Styczeń 13, 2023 "narzyczony"...nie wiem czy płakać czy się śmiać.. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Laurelinia 0 Napisano Styczeń 13, 2023 12 godzin temu, misiaczeklov napisał: Witam chcę zawrzeć związek małżeński z obywatelem z Ukrainy.Czy ktoś się orientuje jakie dokumenty są potrzebne i gdzie można je załatwić.?Oczywiście wyjazd na Ukraine mojego narzyczonego jest nie możliwy po te dokumenty bo napewno w obecnym czasie by już nie wrócił ze względu na wojnę.Bardzo proszę o pomoc. Ślub z obcokrajowcem - dokumenty: Ważny paszport lub inny dokument tożsamości. Odpis aktu urodzenia wraz z tłumaczeniem sporządzonym przez tłumacza przysięgłego. Dokument potwierdzający, możliwość zawarcia związku małżeńskiego według prawa, które obowiązuje w kraju, z którego pochodzi obcokrajowiec wraz z tłumaczeniem przysięgłym. Dodatkowo: karta pobytu - w przypadku osób, które mają prawo pobytu w Polsce lub Genewski Dokument Podróży - dla osób, które otrzymały status uchodźcy w Polsce. Chociaż ze względu na wojnę, pewnie mogą być te procedury uproszczone, ja sama miałam ślub w trybie pilnym i udało się zawrzeć związek małżeński przed planowanym terminem. Najlepiej będzie, jak pójdziecie właśnie do usc i tam wszystko wam wyjaśnią. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misiaczeklov 0 Napisano Styczeń 13, 2023 7 godzin temu, Vedma napisał: "narzyczony"...nie wiem czy płakać czy się śmiać.. A jak chcesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vedma 3325 Napisano Styczeń 13, 2023 I później to się gdzieś rozmnoży... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misiaczeklov 0 Napisano Styczeń 14, 2023 Mi nie przeszkadza, że jest obcokrajowcom bardzo go kocham a vedma Tobie tym bardziej nie powinno przeszkadzać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emilia40 1 Napisano 22 Styczeń Nie rozumiem skąd u ludzi taka kseno fobia jaka powoduje,że krytykujecie ludzi za to,że pragną zawierać związki z obcokrajowcami. Miałam koleżankę co wyszła za Niemca i dobrze razem się im żyje. Inna moja koleżanka poślubiła Turka i co miałam do gadania ja-to ich szczęście a nie moje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Safiye1995 0 Napisano 26 Styczeń Znam temat z autopsji. Oryginały oraz tłumaczenia paszportu, karty pobytu, metryka urodzenia. Dodatkowo dokument potwierdzający, że można zawrzeć małżeństwo, od razu mówię, że Ukraina nie wydaje takich zaświadczeń, i potrzebna była sprawa w sądzie w Polsce i orzeczenie, że możemy się pobrać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vedma 3325 Napisano 5 Luty Tu nie o ksenofobię chodzi tylko, że analfabetka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasia47181 0 Napisano wczoraj o 06:53 Portal randkowy - https://be2.pl Ja na portalu 2 lata temu poznałam wspaniałego człowieka. Obydwoje jesteśmy po rozwodzie, nasze dzieci w podobnym wieku bardzo się polubiły. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach