Kalakali 1 Napisano Marzec 13, 2023 Mam czerwona twarz, nie jest to takie zwykłe zaczerwienienie tylko czerwone jak w tytule i ogólnie to mam zniszczona cerę na twarzy, ale to swoją drogą. Najbardziej to chciałbym poprawić wygląd w okolicy oczu, mam cerę naczynkowa , i cienka skórę. Używałem metronidazol i trochę sytuacja się poprawiła ale dalej jest czerwono a metronidazol przestał redukować to zaczerwienienie. To zaczerwienienie nasila się przy wysiłku i zmianach temperatur , ale znika później. Niestety nie znika zaczerwienienie wokół oczu. Czyli bardziej policzki ale w okolicy oczu. Najbliżej oczu jest najbardziej czerwone. Czy ktoś wie jak można się tego pozbyć ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2113 Napisano Marzec 13, 2023 Galwan ponoć radzi sobie z nadreaktywnością, byłaby to seria zabiegów (krótkich i nie aż tak drogich bo zabieg nie jest obecnie aż tak popularny) A tak poza tym to chyba laser... W domu to wiadomo, dobrze dobrane kosmetyki (serum z witaminą C bo delikatnie rozjaśnia)... obowiązkowo krem z spf Naczynka są płytko umiejscowione dlatego bardziej niż u innych je widać... taki u)r)ok tej cery. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kalakali 1 Napisano Marzec 22, 2023 A znacie może kosmetyki które dobrze działają na taką cerę i z trądzikiem różowatym i zniszczona cerę. ? I ogólnie to jak polecacie stosować ? Po pierwsze trzeba poprawić zniszczona skórę na twarzy. Po drugie zredukować zaczerwienienia które nie chcą zniknąć. A po trzecie zaleczyć trądzik . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kalakali 1 Napisano Marzec 22, 2023 I co sądzicie o mezoterapii igłowej ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kalakali 1 Napisano Marzec 23, 2023 (edytowany) A wiecie co powiedziała Pani kosmetolog, że jak sobie wczoraj przemyłem twarz tonikiem to musimy poczekać z tydzień na zabieg i poleciła światło ipl lumenis 22, i mówiła ,że po dwóch zabiegach to nie będzie prawie żadnej różnicy. Edytowano Marzec 23, 2023 przez Kalakali Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kalakali 1 Napisano Marzec 25, 2023 (edytowany) Lepiej jest usuwać rumień trwały ipl czy laser ? Czerwone ślady. Edytowano Marzec 25, 2023 przez Kalakali Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nataliaa9 6 Napisano Marzec 25, 2023 Dnia 13.03.2023 o 01:07, Kalakali napisał: Mam czerwona twarz, nie jest to takie zwykłe zaczerwienienie tylko czerwone jak w tytule i ogólnie to mam zniszczona cerę na twarzy, ale to swoją drogą. Najbardziej to chciałbym poprawić wygląd w okolicy oczu, mam cerę naczynkowa , i cienka skórę. Używałem metronidazol i trochę sytuacja się poprawiła ale dalej jest czerwono a metronidazol przestał redukować to zaczerwienienie. To zaczerwienienie nasila się przy wysiłku i zmianach temperatur , ale znika później. Niestety nie znika zaczerwienienie wokół oczu. Czyli bardziej policzki ale w okolicy oczu. Najbliżej oczu jest najbardziej czerwone. Czy ktoś wie jak można się tego pozbyć ? Proszę o kontakt w celu profesjonalnego doradztwa:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kalakali 1 Napisano Marzec 27, 2023 Chemicznie . ? Na pewno da się to usunąć. Tylko czym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kalakali 1 Napisano Kwiecień 9, 2023 Stosował ktoś zinamax ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kolaola 0 Napisano Kwiecień 10, 2023 Na Twoim miejscu ja na początek poszłabym do dobrego dermatologa, aby przebadał Twój problem. Dobry i wnikliwy dermatolog to podstawa. Z własnego doświadczenia mogę polecić Ci doktor Joannę Sułowicz z SCM estetic w Krakowie. Dobry lekarz z ogromną wiedzą medyczną, zna się również na zabiegach kosmetycznych. Myślę, że ona jest w stanie Ci pomóc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kalakali 1 Napisano Kwiecień 11, 2023 Podobno kwas azealinowy działa pozytywnie na trądzik różowaty, a znacie może działające leki na trądzik ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach