polskaNaomi 85 Napisano wtorek o 16:40 Metamorfoz tutaj nie wrzucimy, ale gdy chwalimy się wagą, to też chyba trochę działa A teatr lubię, ale Cieszyn nie jest mi po drodze. Ale muszę się kiedyś wybrać, dawno nie byłam na żadnej sztuce. Dzisiaj jadłam: Jajecznicę z ziołami Mięso cielęce z kaszą jaglaną i warzywami Zaraz będzie czekoladowa jaglanka. Z aktywności bieganie, rowerek stacjonarny i standardowe rozciąganie. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
polskaNaomi 85 Napisano wtorek o 16:41 Mam nadzieję, że nic mnie nie złapie. Mąż ma katar i coś ostatnio marznie. Kazałam mu się wygrzewać, pić imbir i witaminę C, większą dawkę D i cynku. Oby pomogło. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miaina 191 Napisano wtorek o 16:53 3 godziny temu, Moniqaa napisał: W temacie rąbania drewna... Ostatnio w nocy kiedy nie mogłam spać to oglądając filmiki ćwiczeń na kanale Fit Kobietka wpadłam na dokładnie takie ćwiczenie - rąbanie drewna;) Oczywiście na "sucho" bo bez siekiery i drewna. Trenerka mówiła, że to jest świetne ćwiczenie aktywujące i wzmacniające mięśnie brzucha:) Zapadło mi to akurat w pamięć bo nie sądziłam, że taki prosty ruch może być ćwiczeniem na brzuszek. Z siekierą w rękach zdecydowanie bardziej efektywne, czuję to dopiero dzisiaj Ale dzięki za info : ) 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miaina 191 Napisano wtorek o 17:01 12 minut temu, polskaNaomi napisał: Mam nadzieję, że nic mnie nie złapie. Mąż ma katar i coś ostatnio marznie. Kazałam mu się wygrzewać, pić imbir i witaminę C, większą dawkę D i cynku. Oby pomogło. W niedzielę zrobiłam herbatę z rozmarynu. Do 1 litra wody dajesz 2 łyżki stołowe suszonego rozmarynu, 6 gram imbiru, laskę cynamonu i dwa plastry cytryny. Stawiasz na gaz, od momentu zagotowania na wolnym ogniu gotujesz 10 minut i odstawiasz do przestygnięcia. Można osłodzić miodem gryczanym. Może mąż się skusi. Kromka chleba z plasterkami czosnku na śniadanie i na kolację też nie zaszkodzi. Zdrowia Wam dużo życzę. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moniqaa 22 Napisano 22 godziny temu 20 godzin temu, polskaNaomi napisał: Mam nadzieję, że nic mnie nie złapie. Mąż ma katar i coś ostatnio marznie. Kazałam mu się wygrzewać, pić imbir i witaminę C, większą dawkę D i cynku. Oby pomogło. Oby pomogło!!! Zdrówka!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moniqaa 22 Napisano 22 godziny temu 20 godzin temu, Miaina napisał: Z siekierą w rękach zdecydowanie bardziej efektywne, czuję to dopiero dzisiaj Ale dzięki za info : ) Dokładnie. Z siekierką i drewnem różnej grubości i twardości to jest konkretny wysiłek:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moniqaa 22 Napisano 22 godziny temu 20 godzin temu, Miaina napisał: W niedzielę zrobiłam herbatę z rozmarynu. Do 1 litra wody dajesz 2 łyżki stołowe suszonego rozmarynu, 6 gram imbiru, laskę cynamonu i dwa plastry cytryny. Stawiasz na gaz, od momentu zagotowania na wolnym ogniu gotujesz 10 minut i odstawiasz do przestygnięcia. Można osłodzić miodem gryczanym. Może mąż się skusi. Kromka chleba z plasterkami czosnku na śniadanie i na kolację też nie zaszkodzi. Zdrowia Wam dużo życzę. Uwielbiam zapach rozmarynu. Dzięki za super przepis:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moniqaa 22 Napisano 21 godzin temu Uważam, że ten filmik zawiera ważne informacje dla osób stosujących post przerywany IF a szczególnie dla osób z problemami metabolicznymi, trawiennymi i jelitowymi - m.in. dla mnie również: "Ten błąd popełnia 90% osób. Post, który odmładza i uzdrawia." Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
polskaNaomi 85 Napisano 14 godzin temu Dziękuję za przepis, podobny napar pijemy cały dzień. I po porządnym wypoceniu w nocy jest mu już o wiele lepiej. A mąż zje i wypije wszystko co trzeba obojętnie jak smakuje jeśli tylko jest zdrowe/pomocne. To ja jestem ciężka w tym temacie Dzisiaj jadłam jajecznicę, obiad z wczoraj i owsiankę z mango. Jutro planuję pościć. A kolejne dni dieta płynna/półpłynna, bo założyłam drugi łuk na zęby, więc pewnie znowu nie będę mogła gryźć przez tydzień. Z ćwiczeń bieganie i rozciągnie. Bez cardio, bo dzień był bardziej aktywny niż zazwyczaj i kilkanaście tysięcy kroków wychodziłam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MamaMai 869 Napisano 14 godzin temu (edytowany) Dnia 19.11.2024 o 17:40, polskaNaomi napisał: Metamorfoz tutaj nie wrzucimy, ale gdy chwalimy się wagą, to też chyba trochę działa A teatr lubię, ale Cieszyn nie jest mi po drodze. Ale muszę się kiedyś wybrać, dawno nie byłam na żadnej sztuce. Dzisiaj jadłam: Jajecznicę z ziołami Mięso cielęce z kaszą jaglaną i warzywami Zaraz będzie czekoladowa jaglanka. Z aktywności bieganie, rowerek stacjonarny i standardowe rozciąganie. Wow, dużo ćwiczysz. Zazdroszczę samodyscypliny i w sumie czasu, który na to wszystko znajdujesz. Ja natomiast w tym tygodniu zero aktywności. Mąż jest na 4 - dniowym wyjeździe. Po pracy czas mi tak leci jak szalony że nie mam kiedy dosłownie ćwiczyć. Gdy wracam ogarniam coś do jedzenia dla siebie i dzieci. Potem siedzę z córką nad lekcjami lub bawię się z synem/ dziećmi, następnie przygotuje kąpiel dzieciom lub trochę się poupiekszam na szybko jak np. dziś malowanie paznokci i maseczka na włosy, na koniec ogarniam cokolwiek dom typu zmywarka, pranie itp. Jak z tym wszystkim się obronie to jest jak teraz 21:50 i nie mam siły już na nic. Boli mnie to jednak strasznie, bo jak pisałam brak ćwiczeń oznacza u mnie brak spadków na wadze. Mąż wróci, przejmie część obowiązków i wtedy będę mogła poćwiczyć, chociaż iść na spacer, kijki. Edytowano 14 godzin temu przez MamaMai Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
polskaNaomi 85 Napisano 14 godzin temu Eee... Tak się wydaje. Bieganie, to 20 min, mieszkam obok parku, robię kółko i wracam. Rozciągnie podobnie, też z 20 min. Cardio najdłużej, bo 50 min, ale wtedy jednocześnie coś czytam/oglądam/robię coś na telefonie, co i tak bym potrzebowała. I cardio odpuszczam jeśli dzień był aktywny, więc wtedy samych ćwiczeń, to tylko 40 min. Więc to dziennie tylko 1,5 godziny. I dzielę ćwiczenia na rano przed pracą i wieczorem po pracy. Tyle, to kwestia organizacji i rozdzielania zadań, w moim przypadku podział na mnie i męża. A jednak wystarczy, by budować kondycję. W połączeniu z dietą, czyli sposobem na chudnięcie, efekty są fajne, bo ciało nie flaczeje, wręcz przeciwnie, zdrowo chudnę i łapię sportowy wygląd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
polskaNaomi 85 Napisano 14 godzin temu @MamaMai na Twoim miejscu gotowałabym na kilka dni (a jeśli dzieci mają +10 lat, to prostsze posiłki i część porządków zrzuciłabym na nie, ale jeśli są mniejsze, to na śniadanie jakieś placki/zdrowe ciasto, na drugie danie jednogarnkowe i na kolację choćby i kanapki i wtedy codzienne gotowanie odpada - dzieci jedzą to co mają w domu i widzą na talerzu rodziców, więc do zrobienia), a w ramach spędzania z nimi czasu można właśnie wcisnąć aktywność - spacer, ćwiczenia na macie, wspólne tańce, hula hop i wiele więcej. W sprzątaniu też pomogą o ile to dzieciaki w wieku szkolnym. Ja i brat w wieku 5-6 lat sami sprzątaliśmy swój pokój, myliśmy naczynia w domu itd. Ja zawsze szukam rozwiązań, a nie wymówek, taka jestem. I tak, nie brakuje mi charakteru, jak się na coś uprę, to to zrobię, jak potrzebuję, to każdego do czegoś nakłonię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Molly_00 202 Napisano 4 godziny temu Hej.Dostalam wynik z posiewu jamy ustnej. Wynik: ujemny. Wyizolowane drobnoustroje reprezentują florę normalną. Fakt że brałam oregano w kapsułkach dwa dni przez badaniem...ale grunt że jest ok a i objawy grzybicy pochwy się ulotniły. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Molly_00 202 Napisano 4 godziny temu U kogo spadł śnieg ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moniqaa 22 Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Molly_00 napisał: U kogo spadł śnieg ? U mnie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moniqaa 22 Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Molly_00 napisał: Hej.Dostalam wynik z posiewu jamy ustnej. Wynik: ujemny. Wyizolowane drobnoustroje reprezentują florę normalną. Fakt że brałam oregano w kapsułkach dwa dni przez badaniem...ale grunt że jest ok a i objawy grzybicy pochwy się ulotniły. Ważne, że dokuczliwe objawy minęły. Jednak kiszonki + oregano działają Suuuper 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Molly_00 202 Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Moniqaa napisał: U mnie:) Przecież mieszkamy w tym samym mieście hihi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach