Czipsuś 3 Napisano Czerwiec 28, 2023 Witam! Są tu jakieś panie po 40. roku życia, które chcą zrzucić nadmiar kg? Ja od tygodnia liczę kalorie, trzy razy w tygodniu trening i staram się nawadniać, start z wagi 67 kg, dziś jest 65,5, w obwodach ubyło 2 cm - wiem, że to głównie woda zeszła ale i tak jestem zadowolona Mój cel to 58 kg, zobaczymy jak mi pójdzie, jakaś grupa wsparcia by się przydała :D Miłej środy! 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czipsuś 3 Napisano Czerwiec 28, 2023 Dobra, widzę, że póki co nie ma chętnych, więc zapiszę parę swoich uwag, może mi to pozwoli łatwiej wytrwać Generalnie nigdy nie miałam jakichś strasznych problemów z wagą, za młodu wiadomo - pizza, piwko, lody bezkarnie, szybko się spalało i nie było stresu. W ciąży przytyłam tylko 7 kg, zrzuciłam niemal od razu. W pandemii, w tym najcięższym lockdownie, przymusowe siedzenie w domu poskutkowało 4 kg na plusie ale zaczęłam w miarę regularnie biegać i jakoś zeszło, diety nie stosowałam żadnej. Niestety PESEL dał znać o sobie i zaczęła się zabawa, dawne dobre czasy minęły bezpowrotnie i mam wybór - albo wymieniać ciuchy na coraz większe albo zacząć uważać na to co mogę a co nie Wybieram to drugie bo nie lubię siebie w rozmiarze większym niż M, jest mi ciężko, wyglądam i czuję się fatalnie, tak więc ruszam tyłek i działam. Korzystam z apki do liczenia kalorii, dwa razy w tygodniu staram się robić trening cardio, dwa razy rozciąganie typu pilates. Zobaczymy jak mi pójdzie 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czipsuś 3 Napisano Lipiec 2, 2023 Witaj, Rayon! Bardzo mi miło, że dołączyłaś, razem od razu raźniej Widzę, że super Ci idzie! U mnie dzisiaj tylko szybka relacja z pomiarów, ale jest chyba ok , bo tak: waga 64,7 (no wiem, na czczo, ale ten wynik od razu ładniejszy niż 66 czy pełne 65 ) biodra: 105, talia 74, brzuch 85 Trzymam dietę około 1500 kcal, codziennie marsz minimum 30 min, dwa razy w tygodniu cardio po 45 minut (bieżnia, rowerek lub orbitrek), dwa razy pilates. Trzymam kciuki i uciekam, bo zaraz pędzę na imprezę rodzinną Bardzo mocno pozdrawiam i odezwę się w tygodniu 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mamawsieci33 70 Napisano Lipiec 4, 2023 Tez z checia dolacze ale mam 80kg+ A przed ciaza, pare lat temu bylo 59kg. Staram sie, walcze- najgorsze sa weekendy jem z nudow. Chcialabym zrzucic pare kg do wakacji we wrzesniu 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ada777 0 Napisano Lipiec 4, 2023 Dołączam 100kg Musi być 80 Mam dietę o niskiej IG 1800kcal od dietetyka i od dziś ruszam z koksem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ada777 0 Napisano Lipiec 31, 2023 Waga 65 kg to moje marzenie! Gratuluję Wam! Ale musi być super uczucie! Bielizna i kostiumy kąpielowe wyglądają już wtedy mega apetycznie! Teraz ważę 97kg już 2 kg schudłam hurra hurra. Bałam się że przekroczę 100kg.Ale zaczęłam w końcu chudnąć. Rewelacja, już czuję się lżejsza. Mam zamiar schudnąć do 80kg. A potem już tylko rzeźba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MarekFan7911 0 Napisano Sierpień 4, 2023 A czy Pan po 40-stce może dołączyć, waga przy 173cm wzrostu wacha się pomiędzy 85-87 kg, i mimo sporej aktywności fizycznej ( bieg, rower, skakanka ) ciężko to ruszyć w dół. Największe problemy - nieregularne posiłki i apetyt na słodycze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qulqa 1 Napisano 12 Luty Niestety słodycze to też moja zmora przy odchudzaniu.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SOLERO 184 Napisano 22 Luty Dnia 12.02.2024 o 14:43, qulqa napisał: Niestety słodycze to też moja zmora przy odchudzaniu.... Slodycze można jeść nawet przy odchudzania jednak ograniczenie wskazane. Może jakieś słodkości fit są pożywne i całkiem smaczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AAAAA1980 0 Napisano 23 Kwiecień (edytowany) Stary post Edytowano 23 Kwiecień przez AAAAA1980 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach