Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sisi321

Najlepszy proszek do prania to...........wasze opinie?

Polecane posty

Gość gość Angelika
KOFL (KING OF LAUNDRY) proszek 3kg do bieli -rewelacja , ale do delikatnych rzeczy lekko zabrudzonych ja uzywam KOFL żel 5.75L ,persil ariel i podobne się umywają !!!!

Gość gość
Signum Kolor 7kg; jest tani, wydajny , łatwo się rozpuszcza,

Gość Bętkowski
Ja do pralki sikam i piorę . Efekty przechodzą wszelkie granice persilów czy innych proszków , żeli i kapsułek.

Gość gosc7271
Uważam ze najlepsze są kule piorące Perlux. W jednej kapsułce jest proszek i żel. Według mnie jesli ktos stosuje proszek i płyn do płukania kupując perły perlux moze zaoszczedzić gdyż koszt takich pereł jest nieduzy. Skutecznie usuwają w niskiej temperaturze plamy a po wyjęciu z pralki i wysuszeniu ubrania w dalszym ciągu pachną świeżością.

Gość gość
ja miałam zabrudzone ubrania i żaden proszek nie mógł tego wyczyścić, wyprać. Zaniosłam ubrania do pralni www.pralnia-perfekt.pl w Rzeszowie. Tam bez problemu wyczyścili ubrania zabrudzone przez sok i trawę. Nie uszkadzając materiału i tanio.

Ja kupuję zazwyczaj Bryzę, oczywiście dlatego że jest to ogromna oszczędność. W promocji można kupić proszek około 6-7kg za jakieś 25-30zł. Starcza mi więc na bardzo długo :) ale nie znaczy to, że jest gorszej jakości. Bardzo go lubię, świetnie się sprawdza w praniu, i uważam, że jest tak samo dobry jak każdy inny

Gość gość
Do białego E a do kolorów .... ja juz nie mam zdrowia większość proszków spiera kolory ale nie plamy :(

Gość gość
A możecie zasugerować coś (proszek, płyn do dolania, cokolwiek) na twardą wodę? tak zeby ubrania nie były sztywne i szorstkie po wysuszeniu..

Gość gość
jak twarda woda to ja nie wiem , ogromne ilości płynu do płukania nie dają rady a i proszek nie dopiera wtedy , jaki by nie był

Gość gośćL76
No jeśli chodzi o twardą wodę to polecam ... OCET! I uwierzcie mi!! NIE BEDZIE NIC śmierdzieć octem ;) Hehehe ;) W sufladke na płyn do płykania wlewacie ok. 0,5 szkl. octu (można dodać kilkka kropel olejki eterycznego) i już ... odkamienia pralkę, wypłukuje resztkę proszku ... a mój mąż jak zakładał ostatnio koszulkę, to mówi.... o matko, a coś Ty z tą koszulką zrobił, że ona jakaś taka miękka :O Hahhahah Polecam!

Gość gość
No ja z tym octem potwierdze, taż płuczę w occie już od dawna, rzeczywiscie rzecy sa mega miekkie i mnie sie super prasuje! No i też mam alergików, więc super wypłukuje proszek do prania i sie dzieciaki nie drapią. Potwierdzam, nie czuć octu!

Gość kasiaslup
Wszyscy zachwalają zagraniczne proszki do prania. A tu proszę, taka niespodzianka! Nasz polski produkt za niską cenę i tak skuteczny! Wiecie co mi się w nim spodobało oprócz ceny? Mocny zapach, który pozostaje na długo na ubraniach i skuteczność! Idealnie wybieliło mój poszarzały ręcznik. No i forma kapsułek. Zawsze mam problem ile mam użyć proszku. Kolejny problem z głowy. Wkładam jedną kapsułkę i gotowe! POLECAM!

Gość kasiaslup
Kapsułki Perlux- Wszyscy zachwalają zagraniczne proszki do prania. A tu proszę, taka niespodzianka! Nasz polski produkt za niską cenę i tak skuteczny! Wiecie co mi się w nim spodobało oprócz ceny? Mocny zapach, który pozostaje na długo na ubraniach i skuteczność! Idealnie wybieliło mój poszarzały ręcznik. No i forma kapsułek. Zawsze mam problem ile mam użyć proszku. Kolejny problem z głowy. Wkładam jedną kapsułkę i gotowe! POLECAM!

Jedni lubią proszek inni płyn do prania a ja ostatnio polubiłam kapsułki Perlux dlaczego? już Wam mówię . To moc czystości świeżości, dokładności i skuteczności zamknięta w małej kapsułce. Wystarczy wrzucić kapsułkę do pralki następnie pranie i poczekać na efekt. Pranie jest czyste i delikatnie pachnące a to dzięki temu że nie ma w sobie dużo substancji zapachowych jak w innych kapsułkach czy proszkach dzięki temu jest bezpieczny dla alergików i nie drażni w nos. Po za tym tkaniny białe są naprawdę białe dzięki ochronie przed szarzeniem jak również skutecznie usuwa różnego rodzaju plamy. Ochrona przed kamieniem przedłuża żywotność pralki. Skuteczność i łatwość w stosowaniu pozwala mi zaoszczędziż czas i pieniądze

Dla mnie nie ma lepszego proszku niż stare dobre E. Uniwersalny i zawsze dobrze mi wypierze prańsko. Jestem fanką kapsułek do prania, bo nie muszę się potem bawić w nalewanie czy cokolwiek innego. Teraz w Polomarkecie moje E jest w promocji za 11 zł.

Gość gość
Ja mam te kapsułki Perlux i się nie sprawdzają, raz, że nie dopierają dwa to, że są niewydajne. Ja mam twardą wodę i się nie sprawdzają... Za tą cenę mam proszek dobry. A kupuję E, jest świetny, kupiłam teraz do białego też Persil na próbę, dam znać co i jak.

Gość WarszawkaOL
Ja ostatnio kupiłam żel KOFL, cieżko go kupić w stacjonarnym sklepie ja zamawiam na allegro. Cena może nie najnizsza, ale jego wydajnosc jest naprawde super, przy codziennym praniu żel wystarcza na pół roku. Z plamami tez nie ma problemu. Warto sie zainteresowac.

Gość gość
Każdy który dobrze pierze:)

Gość GośkaMatusik
Ja też polecam zainwestować w te niemeickie proszki i w ogóle chemię. http://sklepzproszkami.pl/ - dobra strona, dobre ceny i te proszki/chemia naprawdę oryginalne, naprawdę niemieckie. Spróbujcie same, przkonacie się że nawet zapach bardziej intensywny.

Gość Anna19_85
A ja kupuję tani proszek Fresh w Auchan. Jestem zadowolona, a co najważniejsze - nie przepłacam. Producent z Polski, więc przy okazji wspieram swoich.

Gość gość
bo faktycznie ten skepzproszkami jest bardzo dobry i co dziwne dużo jest tam produktów które są też u nas na rynku a jednak jakościowo są o wiele lepsze czyli coś musi być w tym że lepiej kupować oryginalne z Niemiec niż te które dla nas produkują, ciekawe z czego to wynika.... w każdym razie ja zamawiam tylko tam

Ja używam tylko presige, proszek i płyn do płukania, a czególnie płyn kwiatowy jest genialny

Ja używam tylko presige, proszek i płyn do płukania, a szczególnie płyn kwiatowy jest genialny . Kosztuje połowę tego co Persil

Polecam zacząć używać kapsułki a nie proszek :) Nie trzeba odmierzać ilości, dolewać płynu do płukania - po prostu wrzuca się jedną i ma się pewność, że pranie będzie pachnące i czyste. W http://www.polomarket.pl/ jest teraz promocja na kapsułki Ariel 3w1 - ja ich używam i jestem bardzo zadowolona :)

Gość gość
Kupiłam w intermarche w łodzi proszek prestige i płyn do płukania , nie widzę różnicy pomiedzy tym i persilem , róznica jest w portfelu ponad dwa razy tańszy

Gość gość
Bardzo fajny jest Ariel Niemieck i Lenor proszki super trochę droższe, ale pewne (ze sprawdzonego żródła) na targach i w autach można kupić rozcieńczone) do zmywarki rewelacja Drftt 3w1 lub faery 3w1 platinum nie wiem jakie są polsie bo nie ryzykuję ale niemieckie są tańsze (duże opakowania 90 ) Płyny do płukania Ver nel i Kokolino .Lenory tęż są fajne ale po co więcej płacić.Pł do naczyń Akuta,Faery Softlan się pogorszył . Kapsuki do prania rewelacja dreft miałam na rynek włoski 1 szt 0.70 gr ale Lenor też ma super.ZProszków do pr. tańszych mniej wydajnych to Galus wychodzi za 120 prań (wg mnie 110) 40 zł.Najbardziej trzeba uważać na podróby Persila, Wizira ,Lenora pł.do pł. dlatego ich unikam. Kiedyś rozmawiałam z przedstawicielką handlową firmy SALGROS( oferując mi produkt płyn Faery w super cenie )jak zapytałam się czy zagwarantuje mi tę samą jakość tego niemieckiego Fery z tą co ona mi proponuje odpowiedziała:Niech pani nie wymaga świetnej jakości za taką cenę ,a ja na to -ale skoro opakowanie jest to samo to w środku chyba też powinno być- chyba że pisało by coś na opakowaniu np.JAKOŚĆ na rynek wschodni .Ona mi na to Niech pani nie myśli że ta cena zagwarantuje taką jakość ,zresztą napisy są po polsku a rozlewne są chyba w RACIBORZU.To samo dotyczy się PUR , proszków i płynów.Jedyna zachowana jakość jest na wprowadzaniu na rynek przez jakiś czas jest utrzymana, żeby przyzwyczaić klienta .

Niemieckie proszki. Jeśli zaś już kupowane u nas to ja osobiście większe zaufanie mam do małych sklepów osiedlowych oraz sprawdzonych sklepów internetowych a nie supermarketów. Jeśli chodzi o internet kupuje za pośrednictwem sklepu e-chemia i na razie nie zamierzam tego zmieniać.

Gość gość
Szwagier ostatnio przywiózł mi z Niemiec DrCoro... Super proszek, ale nie mam pojęcia gdzie go kupić w Polsce. Może ktoś coś podpowie?