___RymCym 43 Napisano 3 godziny temu na rosół na udkach z kurczaka i postanowiłem, że sobie taki pierdzielnę... a jutro udka z rosołu przyprawię i usmażę... mięcho będzie rozpływać się w ustach...mniam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kris888 156 Napisano 3 godziny temu a ja sobie ogórkową zupę robię Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
___RymCym 43 Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, kris888 napisał: a ja sobie ogórkową zupę robię też spoko. mój brachol robi zajeebistą ogórkową. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DupcyngierZZapluskwokęsów 28 Napisano 3 godziny temu zaszalałem se i kupiłem pastę truflowo za zawartościo 7% trufli do tego parmigiano reggiano i makaron soba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DupcyngierZZapluskwokęsów 28 Napisano 3 godziny temu mam dość kurczaka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DupcyngierZZapluskwokęsów 28 Napisano 3 godziny temu ale ogórkowo albo dobry kwaśny kapuśniak bym se zjadł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kris888 156 Napisano 3 godziny temu (edytowany) 3 minuty temu, DupcyngierZZapluskwokęsów napisał: mam dość kurczaka ja też ile można go jeść. i niech Leżak nie pisze, że tylko kartofle wpieprzam Edytowano 3 godziny temu przez kris888 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DupcyngierZZapluskwokęsów 28 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, kris888 napisał: ja też ile można go jeść. i niech Leżak nie pisze, że tylko kartofle wpieprzam ja tylko makaron i chyba mi się nudzi niemożliwe xD na szczęście mam kaszę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kris888 156 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, DupcyngierZZapluskwokęsów napisał: ja tylko makaron i chyba mi się nudzi niemożliwe xD na szczęście mam kaszę trzeba zmieniać od czasu do czasu. nie można jeść ciągle tego samego. za kaszą zbytnio nie przepadam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ZbanowanaSalowa 43 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, DupcyngierZZapluskwokęsów napisał: ja tylko makaron i chyba mi się nudzi niemożliwe xD na szczęście mam kaszę Ale nie kasza z molami? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DupcyngierZZapluskwokęsów 28 Napisano 3 godziny temu 3 minuty temu, ZbanowanaSalowa napisał: Ale nie kasza z molami? nie ma jeszcze roku to chyba nie xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
___RymCym 43 Napisano 3 godziny temu nieee... trufle to nie dla mnie. ale np krewetki chętnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DupcyngierZZapluskwokęsów 28 Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, ___RymCym napisał: nieee... trufle to nie dla mnie. ale np krewetki chętnie. krewetki miałem tydzień temu ale te malutkie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
___RymCym 43 Napisano 3 godziny temu k...rwa 40 zł za 500g pojepało chyba XD https://harmoniasmakow.pl/warzywa-azjatyckie-tao-tao/grzyby-mun-500g-taotao Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DupcyngierZZapluskwokęsów 28 Napisano 3 godziny temu 16 minut temu, ___RymCym napisał: a kiedyś takie coś muszę też upierdzielić... jadłem w chinolu kiedyś i zajeepiste. tylko gdzie grzyby "mun" znaleźć... huh... znam kilku grzybiarzy, ale z innej beczki xD akurat te grzyby są w większości marketów np w auchan stokrotce kiedyś kupiłem w lidlu i biedronce i oczywiście na allegro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DupcyngierZZapluskwokęsów 28 Napisano 2 godziny temu 11 minut temu, ___RymCym napisał: k...rwa 40 zł za 500g pojepało chyba XD polskie masz 8 - 15 za 50 g czyli te są o połowę tańsze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DupcyngierZZapluskwokęsów 28 Napisano 2 godziny temu czasem se robię podobną zupę ale ma bogatszy skład bo więcej przypraw i past i mleko kokosowe dobrze że mi przypomniałeś bo mam 8 puszek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DupcyngierZZapluskwokęsów 28 Napisano 2 godziny temu Sorry za 8 zł masz 20 g suszonych grzybów a za 40 masz 500 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
___RymCym 43 Napisano 2 godziny temu 13 minut temu, DupcyngierZZapluskwokęsów napisał: czasem se robię podobną zupę ale ma bogatszy skład bo więcej przypraw i past i mleko kokosowe dobrze że mi przypomniałeś bo mam 8 puszek o, mleko kokosowe to mógłbym z puszki wpierdzielać...kiedyś zrobiłem sernik na mleku kokosowym z wiórkami i rafaello na górze... zajepiste polecam wam spróbować xD https://zapodaj.net/images/43b72df1e6ece.jpg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
selkie 367 Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, ___RymCym napisał: na rosół na udkach z kurczaka i postanowiłem, że sobie taki pierdzielnę... a jutro udka z rosołu przyprawię i usmażę... mięcho będzie rozpływać się w ustach...mniam. Mięso z rosołu nie nadaje się do jedzenia, a przynajmniej nadawać się nie powinno. Cały smak i bogactwo powinno oddać do wywaru. Wtedy rosół jest prawidłowo ugotowany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
___RymCym 43 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, selkie napisał: Mięso z rosołu nie nadaje się do jedzenia, a przynajmniej nadawać się nie powinno. Cały smak i bogactwo powinno oddać do wywaru. Wtedy rosół jest prawidłowo ugotowany. ja zawsze wyjmuję udka, przyprawiam, kroję cebulę w pióra i smażę te udka... przepyszne! ale kto jak co lubi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DupcyngierZZapluskwokęsów 28 Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, selkie napisał: Mięso z rosołu nie nadaje się do jedzenia, a przynajmniej nadawać się nie powinno. Cały smak i bogactwo powinno oddać do wywaru. Wtedy rosół jest prawidłowo ugotowany. nom jak ja gotuję rosół to przez 6 h i to mięso rozpada się 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
selkie 367 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, ___RymCym napisał: ja zawsze wyjmuję udka, przyprawiam, kroję cebulę w pióra i smażę te udka... przepyszne! ale kto jak co lubi Jeśli mają dobry smak, to w takim razie rosół nie został odpowiednio ugotowany (nie wiem, w czym gotujesz, czy tradycyjnie, czy w nowoczesnym którymś urządzeniu, być może za krótko i na za dużej mocy, ja składników rosołu raczej nie używam dalej, dla mnie to ma status "mięsa dla psów", warzywa też są wygotowane maksymalnie i tak ma być, cały smak do zupy). Ale już się nie mądrzę, masz rację, że co kto lubi (wiem, że ludzie używają tego mięsa na przykład do potrawek potem). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
___RymCym 43 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, selkie napisał: Jeśli mają dobry smak, to w takim razie rosół nie został odpowiednio ugotowany (nie wiem, w czym gotujesz, czy tradycyjnie, czy w nowoczesnym którymś urządzeniu, być może za krótko i na za dużej mocy, ja składników rosołu raczej nie używam dalej, dla mnie to ma status "mięsa dla psów", warzywa też są wygotowane maksymalnie i tak ma być, cały smak do zupy). Ale już się nie mądrzę, masz rację, że co kto lubi (wiem, że ludzie używają tego mięsa na przykład do potrawek potem). gotuję jak moja mama i moja babcia - zawodowa kucharka btw. i mimo że umiejętności kulinarnych sobie nie przypisuję na poziomie babci, to też tak robiła i zarówno rosół jak i udka pychota... czasem są takie ,,inności" kulinarne które zaskakują, ale nie zawsze okazują się złe... dlatego mówię, polecam poeksperymentować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Żaba Monìka 877 Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, DupcyngierZZapluskwokęsów napisał: zaszalałem se i kupiłem pastę truflowo za zawartościo 7% trufli do tego parmigiano reggiano i makaron soba Na bogato. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DupcyngierZZapluskwokęsów 28 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Żaba Monìka napisał: Na bogato. chodzo za mno te trufle od roku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
___RymCym 43 Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, DupcyngierZZapluskwokęsów napisał: nom jak ja gotuję rosół to przez 6 h i to mięso rozpada się o nie, to u nas zdecydowanie nie ma takich tradycji... co ciekawe na wschodzie u bratowej też nikt tyle nie robi rosołu... ale co region to obyczaj... nie ma jedynie słusznych przepisów, są tylko wariacje do wszystkiego. XD np w rodzinie mojego dziadka od strony Ojca jedli rosół z ziemniakami... haha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
selkie 367 Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, ___RymCym napisał: gotuję jak moja mama i moja babcia - zawodowa kucharka btw. i mimo że umiejętności kulinarnych sobie nie przypisuję na poziomie babci, to też tak robiła i zarówno rosół jak i udka pychota... czasem są takie ,,inności" kulinarne które zaskakują, ale nie zawsze okazują się złe... dlatego mówię, polecam poeksperymentować To nie kwestia eksperymentowania, tylko dawnej oszczędności, wynikającej często z biedy. Nie marnowało się niczego z jedzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Żaba Monìka 877 Napisano 2 godziny temu My zawsze jedlismy to ugotowane mieso na drugie danie z ziemniakami i z jakas surowka. Moj tata mial wysoki cholesterol i mama nie smazyla miesa ani nie robila zadnych sosow nad czym ubolewałam ja zawsze jadlam szyjkę i wysysalam z niej rdzen kregowy (wiem, brzmi okropnie), teraz to chyba juz odcinaja szyje z kurczaka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DupcyngierZZapluskwokęsów 28 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, ___RymCym napisał: o nie, to u nas zdecydowanie nie ma takich tradycji... co ciekawe na wschodzie u bratowej też nikt tyle nie robi rosołu... ale co region to obyczaj... nie ma jedynie słusznych przepisów, są tylko wariacje do wszystkiego. XD np w rodzinie mojego dziadka od strony Ojca jedli rosół z ziemniakami... haha ja go w ogóle nie jem bo nie lubię wywaru z drobiu tylko wołowy xD może z tym 6 h przesadzam ale ok 3 na pewno na małym ogniu a wołowy dłużej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach