Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Strange

Nie mam mebli w kuchni a nie stać mnie żeby ją umeblować

Polecane posty

Napisano (edytowany)

Cześć,

Niedawno wyprowadziłem się od rodziców i zamieszkałem sam. Pracuję więc włożyłem mnóstwo pieniędzy w jakieś warunki do życia w nowym mieszkaniu, dużo rzeczy zrobiłem i tak po kosztach, to co umiałem, zrobiłem samemu, ale został mi jeden dość duży problem - nie mam za co urządzić kuchni. Jedyne co mam w kuchni to kuchenka z piekarnikiem i lodówka. Jedzenie szykuję sobie w salonie, jest to bardzo uciążliwe :/. Udało mi się odłożyć jakieś 3000 zł, dałoby się coś zrobić za te pieniądze? Widziałem gotowe zestawy mebli do 3000 zł ale ktoś musiałby jeszcze to złożyć (bo nie wiem czy dałbym sobie radę z tymi wszystkimi puzzlami sam) i jakoś pozakładać szafki wiszące, okap itp.

Macie może jakiś pomysł jak to rozwiązać? Żaden kredyt nie wchodzi w grę bo i tak spłacam już kredyt który musiałem wziąć na remont i nikt nie da mi kolejnego kredytu. Za niedługo wypłata, myślę że dałbym radę jeszcze z 700 - 800 zł przeznaczyć na kuchnię, tak żeby całość - meble i montaż zamknęły się w 4000. Jak wchodziłem na stronę OBI, Castoramy czy Leroy Merlin to mają takie gotowe zestawy mebli ale nic nie piszą o kosztach razem z transportem i montażem, bardziej piszą o kuchni na wymiar a o kuchni na wymiar nawet nie myślę bo to już w ogóle cenowy kosmos. Poza tym mam taką standardową kuchnię, 3,8 m długości na 1,2 m szerokości

Jak myślicie, jest sens się za to zabierać z tym budżetem? Pozdrawiam 

Edytowano przez Strange

z takim budżetem spokojnie coś ogarniesz, zwłaszcza jeśli zdecydujesz się zrobić część rzeczy samemu. polecam spróbować z płytami mpb – materiał jest trwały, łatwy w obróbce i wygląda naprawdę porządnie. możesz samodzielnie zrobić z nich podstawowe meble kuchenne, takie jak dolne szafki czy blat. fronty meblowe. nie musisz mieć super sprzętu – wystarczy podstawowa piła i wkrętarka. szafki wiszące można zrobić później, jak dołożysz trochę do budżetu. co najważniejsze, zyskasz kuchnię na miarę swoich potrzeb, a jednocześnie zaoszczędzisz na gotowych zestawach i ich montażu.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować