Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Pochwa w pochwie 17,2

7m2 apartament Japonii minimalist czy przesada?

Polecane posty

1 minutę temu, ZłyKróliczek napisał:

Najbardziej prawdopodobne wyjaśnienia są niemal zawsze prawdziwe. Dlatego zakładam, że w przeludnionym maksymalnie Tokio, gdzie w ogóle nieruchomości są absurdalnie drogie, młody facet, zaczynający karierę naukową, nie ma zbyt wiele kasy na wynajem, za to pewnie sporo inwestuje, może choćby w rozwój naukowy. Zależy mu też pewnie na lokalizacji (na przykład), więc zdecydował się na tę windę, ale w dogodnym miejscu, niż na większe gdzieś na peryferiach. W weekendy zapewne jeździ do domu, więc aż tak tego nie odczuwa. Ty oczywiście możesz sobie tłumaczyć na swoją modłę, wiadomo, że innej perspektywy nie umiesz przyjąć.

To mieszkanie jest nawet pozbawione światła słonecznego, bo widać po tym oknie matowym, że ono nie wychodzi na zewnątrz, tylko na jakiś korytarz.

Jakbym se wstawil wyro 90 i biurko to mogę żyć w zsypie. Jeszcze jakiś oled na wysiegniku i zyc nie umierac. A jak bym chciał się wyprostować jest basen rower galeria hipermarket 

Przed chwilą, ZłyKróliczek napisał:

Najbardziej prawdopodobne wyjaśnienia są niemal zawsze prawdziwe. Dlatego zakładam, że w przeludnionym maksymalnie Tokio, gdzie w ogóle nieruchomości są absurdalnie drogie, młody facet, zaczynający karierę naukową, nie ma zbyt wiele kasy na wynajem, za to pewnie sporo inwestuje, może choćby w rozwój naukowy. Zależy mu też pewnie na lokalizacji (na przykład), więc zdecydował się na tę windę, ale w dogodnym miejscu, niż na większe gdzieś na peryferiach. W weekendy zapewne jeździ do domu, więc aż tak tego nie odczuwa. Ty oczywiście możesz sobie tłumaczyć na swoją modłę, wiadomo, że innej perspektywy nie umiesz przyjąć.

To mieszkanie jest nawet pozbawione światła słonecznego, bo widać po tym oknie matowym, że ono nie wychodzi na zewnątrz, tylko na jakiś korytarz.

Pomijając ze mieszkać tak dłużej niż dwa lata do depresja i sznur :classic_cool:

3 minuty temu, Pochwa w pochwie 17,2 napisał:

Ja jestem extrime minimalist w środku ale to potrwa aż zejdę do 100 idealnych rzeczy. 

Ale po co mam schodzić do 100 rzeczy?

5 minut temu, Pochwa w pochwie 17,2 napisał:

Ja jestem extrime minimalist w środku ale to potrwa aż zejdę do 100 idealnych rzeczy. 

Szkoda że lumpy na ulicy nie znają słowa minimalist, mogliby sobie dodać parę punktów do godności.

Przed chwilą, Śliwka Jukońska napisał:

Szkoda że lumpy na ulicy nie znają słowa minimalist, mogliby sobie dodać parę punktów do godności.

Minimalist to nie bieda możesz fotel mieć za 20tysi telewizor za 25 a dopiero 2 rzeczy 

2 minuty temu, Siurentajski napisał:

Pomijając ze mieszkać tak dłużej niż dwa lata do depresja i sznur :classic_cool:

Niemal na pewno ta klitka to jest dla niego tylko "spalnia", bo wiadomo, jak się pracuje w miastach w Japonii. On pewnie wychodzi wczesnym rankiem, a wraca w nocy. W weekendy do rodziny gdzieś na wsi i jakoś się zachowuje równowagę psychiczną. Gdyby miał tam siedzieć i gnić jak leżak by siedział i gnił, to wiadomo, że by oszalał.

To jest tycie nawet jak na Japonię, ale po różnych vlogach młodych osób z Japonii widać często, że oni tam mieszkają w dużych miastach w takich typach mieszkanek często (nawet te suwane okna matowe to standard ;)), ale nie aż tak małych jednak.

1 minutę temu, Śliwka Jukońska napisał:

Frugalizm poczytaj bo mylisz pojęcia 

Edytowano przez Pochwa w pochwie 17,2

1 minutę temu, Pochwa w pochwie 17,2 napisał:

Ja mam w planach tylko np 3 rzeczy to będą 85" 100" i 150" 😂 a następne 20 konsole 

Ale po co? Co mnie obchodzi co ty masz w planach? Biorąc pod uwagę stan twoich finansów to na planach się skończy :classic_laugh:

Przed chwilą, Siurentajski napisał:

Ale po co? Co mnie obchodzi co ty masz w planach? Biorąc pod uwagę stan twoich finansów to na planach się skończy :classic_laugh:

Nic się nie skończy tv stanieje z 25 na 9 to kupie, projektor multimedialny to 4

13 k vs 135 co mam 

Przed chwilą, Pochwa w pochwie 17,2 napisał:

Nic się nie skończy tv stanieje z 25 na 9 to kupie, projektor multimedialny to 4

13 k vs 135 co mam 

Ile rocznie wydajesz na życie?

szybko zlecialo?

bo ja np. jak kiedys mieszkalem 3 lata w namiocie w lesie to szczerze to zlecialo jak jeden dzien

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się