Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Ewelina1995

Roczne dziecko cały czas bije głową

Polecane posty

Nie mam już siły. Byłam u neurologa już dzieckiem,ale nic nie stwierdził. Dziecko cały czas jak się zdenerwuje uderza nagle głową o podłoge,o inne osoby jak jest na rękach,w dodatku chce tylko do mamy i dziadka. Na ojca reaguje agresją. Wygina się płacze,i uderza całym ciałem,że ciężko go utrzymać. Jego ojciec nic mu nie zrobił. Jest wspaniałym ojcem i cierpliwości ma więcej odemnie. Uderza głową specjalnie i to tak mocno,że aż słychać z góry na dół. Już nie wiemy co robić. Boimy się z nim być,że coś sobie zrobi. Najgorzej ja,bo że mną teraz będzie po świetach cały czas,a teraz takie zachowania są coraz częstsze. 

11 godzin temu, Ewelina1995 napisał:

Nie mam już siły. Byłam u neurologa już dzieckiem,ale nic nie stwierdził. Dziecko cały czas jak się zdenerwuje uderza nagle głową o podłoge,o inne osoby jak jest na rękach,w dodatku chce tylko do mamy i dziadka. Na ojca reaguje agresją. Wygina się płacze,i uderza całym ciałem,że ciężko go utrzymać. Jego ojciec nic mu nie zrobił. Jest wspaniałym ojcem i cierpliwości ma więcej odemnie. Uderza głową specjalnie i to tak mocno,że aż słychać z góry na dół. Już nie wiemy co robić. Boimy się z nim być,że coś sobie zrobi. Najgorzej ja,bo że mną teraz będzie po świetach cały czas,a teraz takie zachowania są coraz częstsze. 

Dziecko poznaje swoje ciało. 

A Ty musisz się uspokoić, bo łapie Twoje nerwy.

15 godzin temu, Ewelina1995 napisał:

Musisz bardziej zwracać uwagę na dziecko i się nim zajmować i bawić sie z nim kiedy nie bije głową o podłogę. Kiedy ma swoj atak nie krzycz, nie denerwuj się, staraj się być spokojna i jak najmniej zwracać uwagę wtedy na jego walenie głową. To nie łatwe ale po jakimś czasie powinno mu to przejść. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować