Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Ona...

Czy pozwolić córce iść na ślub ojca

Polecane posty

Napisano (edytowany)

Dzień dobry, jestem po rozwodzie z mężem. Mamy 10 letnią córkę. Mamy widzenia ustalone przez sąd w parzyste weekendy i z środy na czwartek w nie parzyste. Mój były mąż nie długo bierze ślub z kobietą, przez którą nas zostawił. To jest środa, więc w tym dniu nasza córka ma do niego iść. Bardzo nie chce, aby była na tym ślubie. Moje pytanie, co mam zrobić, aby jej nie dawać ojcu w tym dniu? Powiedzieć, że jest chora, wyjechać? Różnie już myślałam. Nie wyobrażam sobie, aby moja córka tam była i jeszcze trzymała im obrączki. Z drugiej strony się obawiam, co może mi zrobić, jeśli raz nie dam córki. On jest policjantem. Czy za ten raz może oddać mnie do sądu? On potrafi kłamać i by z pewnością dodał, że więcej razy nie dawałam dziecka, gdzie sam nie raz sie zdarzalo, ze nie bral dziecka. Myślę, że od razu by zadzwonił do małej, czy jest faktycznie chora i by przyszedł po nią. Proszę o radę. Pozdrawiam.

Edytowano przez Ona...

2 godziny temu, Ona... napisał:

Mój były mąż nie długo bierze ślub z kobietą, przez którą nas zostawił.       . Bardzo nie chce, aby była na tym ślubie.  

dogadaj sie z byłym, każdy widzi, że sie mścisz. Pamietaj, ze każdy rozwód jest z winy obydwojga, też sie do tego przyczyniłaś. 

Dnia 13.06.2025 o 17:00, Kaszalotte napisał:

A jak chce córka? Ty jestes w tym mniej ważna.

Nic nie mówi, bo pewnie zna moje zdanie, ale wydaje mi się, że chciałaby. 

Jak chce, to niech idzie. Nie ograniczaj jej kontaktu z Ojcem, to, że Wy się rozstaliście nie oznacza, że córka ma z tego powodu cierpieć.

• Like 1

Dnia 15.06.2025 o 21:37, Ona... napisał:

Nic nie mówi, bo pewnie zna moje zdanie, ale wydaje mi się, że chciałaby. 

Masz poczucie straty i jesteś nieszczęśliwa. To zrozumiałe.

Źle robisz, Twoje zachowanie wpływa negatywnie na zdrowy i harmonijny rozwój dziecka.

Ten post mówi, ze niejednokrotnie już źle wyrażałaś się o ojcu waszej pociechy,  dlatego córka boi się powiedzieć co chciałaby zrobić i milczy.  Ochłoń, przemyśl nie tylko ta konkretną sytuację, bo krzywdzisz własne dziecko przez urażoną dumę. To nie jest dobry sposób na budowanie zaufania do siebie i stworzenie dziecku poczucia bezpieczeństwa w zmieniających się okolicznościach.

Życzę Ci szczęścia i poukładania życia na nowo. 

A sprawy dorosłych powinny pozostać między nimi a od dzieci won. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować