Caryca łabędzica 463 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, afekafe napisał: Nie będę się odmładzać tylko po to, żeby z wami pogadać o doopie Maryni. Jeśli uważacie, że nie pasuję do tego grona wystarczy dać znać i znajdę se forum dla emerytów. Szukasz problemu tam gdzie go nie ma i ciągle podkreślasz swój wiek. Po co? Nie ma dnia, w którym byś nie pisała, że jesteś stara i ci z tym dobrze. To jakaś kampania społeczna dla wchodzących w trudny wiek? 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WychodzeNaChwile 722 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, afekafe napisał: Nie będę się odmładzać tylko po to, żeby z wami pogadać o doopie Maryni. Jeśli uważacie, że nie pasuję do tego grona wystarczy dać znać i znajdę se forum dla emerytów. albo chwilę poczekać i pula emerytów na kafe sama wzrośnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 38 Napisano 6 godzin temu 14 minut temu, Caryca łabędzica napisał: Kochana, ja to przerabiałam przy karmieniu piersią jakiś czas. A teraz rozmawiamy o przyczynie jaką jest menopauza a nie tuzinie innych możliwych przyczyn, które też są powszechnie znane i opisane. I chyba masz przerost ego uparcie udowadniając, że nie masz suchej pochwy. Więc ci kolejny raz piszę, że w to wierzę, ale nie wierzę, że podręczniki o menopauzie są zmyślone. Podręczniki opisują stan typowy występujący u większości więc nie widzę powodu dla którego mam im nie wierzyć na podstawie twoich osobistych doświadczeń. Równie dobrze Gretta mogłaby się uprzeć, że nie będziemy mieć uderzeń gorąca, bo ona nie miała. Dotarło wreszcie o co chodzi? No to jak się objawia sucha pochwa? Mów, bo idę spać Na co dzień, okresowo czy podczas kontaktów intymnych? I czy bardzo dokuczliwe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca łabędzica 463 Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, WychodzeNaChwile napisał: a może być też tak, że podręczniki odzwierciedlają daną grupę badawczą, a ta może nie być reprezentatywna dla populacji. Jak taki naukowiec-lekarz może zetknąć się z kobietą, której nic nie dolega? Przypuszczam, że ankietowane mogą być na przykład pacjentki przyjmowane do szpitala. Coś jakby kardiolog napisał podręcznik i podał, że 80% pacjentów ma problem z wejściem na 1 piętro. Badanie ankietowe na 1000 pacjentów przyjmowanych na oddział kardiologiczny. Masz rację, Pstrokrotka nie chodzi do gina. To przez nią żyję w zakłamanym świecie reklam lubrykantów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 102 Napisano 6 godzin temu (edytowany) 25 minut temu, Caryca łabędzica napisał: Nie martw się, my tu codziennie losujemy czy akurat się kłócimy czy trzymamy wspólny front. Ja sie nie martwie, tylko zwracam uwagę na to że wasze konsolidacje są kulawe jednej się wypomina wiek, a druga w tym samym wieku usiłuje robić furorę figura bo ma screeny na to, że jakis gośc z forum jej kilka lat temu powiedział że ma figurę ok. Serio sądzicie że "hotki" robią sobie reklamę rozsyłając zdjecia figury komu popadnie? Edytowano 6 godzin temu przez salix Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca łabędzica 463 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, _Gretta napisał: No to jak się objawia sucha pochwa? Mów, bo idę spać Na co dzień, okresowo czy podczas kontaktów intymnych? I czy bardzo dokuczliwe? Przy kontaktach przede wszystkim a czasem i na co dzień się kobieta czuje niekomfortowo. Na szczęście żeli jest sporo do wyboru. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WychodzeNaChwile 722 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Caryca łabędzica napisał: Masz rację, Pstrokrotka nie chodzi do gina. To przez nią żyję w zakłamanym świecie reklam lubrykantów. przypuszczam, że podręczniki piszą lekarze z Uniwersytetów Medycznych, a nie z lokalnej przychodni Jakby tak wierzyć reklamom to główne problemy Polaków to impotencja i rozwolnienie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 166 Napisano 6 godzin temu 25 minut temu, Onaaaa napisał: Większość tutaj tak robi, nie wie a pisze i jeszcze wmawia że ty tak pisałeś i że ty kłamiesz. Wiem i masz rację, dlatego nie przejmuj się większością, bo to forum publiczne i sporo ich ocenia nawet nie znając Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kaszalotte 274 Napisano 6 godzin temu niefajne uczucie miec sucho w dópie jak sie denerwujesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca łabędzica 463 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, salix napisał: Ja sie nie martwie, tylko zwracam uwagę na to że wasze konsolidacje są kulawe jednej się wypomina wiek, a druga w tym samym wieku usiłuje robić furorę figura bo ma screeny na to, że jakis gośc z forum jej kilka lat temu powiedział że ma figurę ok. Serio sądzicie że "hotki" robią sobie reklamę rozsyłając zdjecia figury komu popadnie? Ja nic nie sądzę i nie konsoliduję. Panie się nie lubią więc każdy punkt zaczepienia jest dobry żeby się podroczyć. A że wychodzi czasem ułomnie to inna rzecz. I nie obrażaj libeda, on nie jest z kategorii komu popadnie, to wybitna postać Jak on mówi, że coś jest ok, to znaczy że koniec świata bliski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca łabędzica 463 Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, WychodzeNaChwile napisał: przypuszczam, że podręczniki piszą lekarze z Uniwersytetów Medycznych, a nie z lokalnej przychodni Dziwne gdyby było na odwrót. Za chwilę pogrzebiesz wszystkie prawdy medycyny. 4 minuty temu, WychodzeNaChwile napisał: Jakby tak wierzyć reklamom to główne problemy Polaków to impotencja i rozwolnienie Jestem skłonna w to wierzyć. Aczkolwiek nie dotyczy mnie osobiście Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 56 Napisano 6 godzin temu Średnia długość życia człowieka dawniej a dziś zmieniała się bardzo znacząco na przestrzeni wieków, głównie dzięki rozwojowi medycyny, higieny, żywienia i warunków życia. --- Średnia długość życia dawniej Okres historyczny Średnia długość życia Uwagi Prehistoria (człowiek pierwotny) ok. 20–30 lat Wysoka śmiertelność niemowląt i brak medycyny Starożytny Egipt/Grecja/Rzym ok. 30–35 lat Elity mogły żyć dłużej (do 50–60 lat) Średniowiecze ok. 30–40 lat Wojny, zarazy (np. dżuma), brak higieny XVIII–XIX wiek ok. 40–45 lat Poprawa rolnictwa, ale nadal brak antybiotyków Początek XX wieku (Polska) ok. 45–50 lat Dopiero początki szczepień i opieki zdrowotnej --- 🧬 Współcześnie (XXI wiek) Obszar geograficzny Średnia długość życia Polska (2023) ok. 78 lat (kobiety: 82, mężczyźni: 74) Japonia ok. 84–85 lat (jedna z najwyższych na świecie) Średnia globalna ok. 73–74 lata --- Dlaczego dziś żyjemy dłużej? Główne przyczyny to: 1. Rozwój medycyny: Szczepienia Antybiotyki Operacje i nowoczesne leczenie chorób serca, raka, cukrzycy 2. Lepsza higiena i sanitarność: Czysta woda, toalety, kanalizacja 3. Bezpieczniejsze porody i opieka nad noworodkami 4. Zwalczanie chorób zakaźnych (np. gruźlica, ospa, odra) 5. Świadomość zdrowego stylu życia (dieta, aktywność fizyczna) 6. Opieka zdrowotna dostępna dla większej części populacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 38 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Caryca łabędzica napisał: Przy kontaktach przede wszystkim a czasem i na co dzień się kobieta czuje niekomfortowo. Na szczęście żeli jest sporo do wyboru. Tak też czytałam. Żeli już pisałam, nie potrzebowałam i teraz też nie. Mnie tylko jak na razie niewłaściwe chemikalia potrafią podrażnić czy to płyn do prania, papier nawilżany zapachowy. O.. i jeszcze skrzydełka zapachowe też mi raz zrobiły sporo problemów. Tak że unikać zapachowych rzeczy. Ale ja tak mam od dawna nie, że tylko teraz. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Owsikus Szczerbatus VIII 11 Napisano 6 godzin temu przygodny seeks przed slubem i zmienianie partnerow tez wydluza dlugosc zycia, polecam sprawdzone und potwierdzone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 271 Napisano 6 godzin temu 7 minut temu, Caryca łabędzica napisał: Szukasz problemu tam gdzie go nie ma i ciągle podkreślasz swój wiek. Po co? Nie ma dnia, w którym byś nie pisała, że jesteś stara i ci z tym dobrze. To jakaś kampania społeczna dla wchodzących w trudny wiek? Bo każdego dnia, przy byle jakiej kłótni chcąc obrazić tu jakaś kobietę, dokucza się jej tekstami : stara menopauzo. Mnie to osobiście aż tak nie dotyka. Bez fałszywej skromności mogę o sobie powiedzieć: stara, ale jara Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 271 Napisano 6 godzin temu 16 minut temu, WychodzeNaChwile napisał: albo chwilę poczekać i pula emerytów na kafe sama wzrośnie A ile mam czasu na czekanie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca łabędzica 463 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, afekafe napisał: Bo każdego dnia, przy byle jakiej kłótni chcąc obrazić tu jakaś kobietę, dokucza się jej tekstami : stara menopauzo. Mnie to osobiście aż tak nie dotyka. Bez fałszywej skromności mogę o sobie powiedzieć: stara, ale jara A innej się powie, że jest bezrozumną siksą co ma wracać do szkoły. Jak się chce psa uderzyć, to kij się zawsze znajdzie. Wiek innych userów nie ma nic do rzeczy przy konfliktach, nikogo swoją starością nie uratujesz od wyzwisk. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 38 Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, afekafe napisał: A ile mam czasu na czekanie? Aż będziesz emerytką Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 38 Napisano 5 godzin temu Dobranoc :)) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca łabędzica 463 Napisano 5 godzin temu Pa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WychodzeNaChwile 722 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Caryca łabędzica napisał: Dziwne gdyby było na odwrót. Za chwilę pogrzebiesz wszystkie prawdy medycyny. Ja nie zaprzeczam medycynie w znaczeniu metod leczenia/badania pacjentów itp itd. Po prostu we wszelkich 'delikatnych' sprawach trudno jest dobrać statystyczną grupę badawczą reprezentacyjną dla całej populacji. Moim zdaniem trudno 'złapać' do grupy badawczej pacjentki bez żadnych dolegliwości, a łatwo zrobić wywiad z pacjentkami przyjmowanymi do szpitala z innych przyczyn. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 271 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, _Gretta napisał: Aż będziesz emerytką Już niedługo. Niech no ja dostanę kartę emeryta, zaraz wstawię w avek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 102 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Caryca łabędzica napisał: Ja nic nie sądzę i nie konsoliduję. Panie się nie lubią więc każdy punkt zaczepienia jest dobry żeby się podroczyć. A że wychodzi czasem ułomnie to inna rzecz. I nie obrażaj libeda, on nie jest z kategorii komu popadnie, to wybitna postać Jak on mówi, że coś jest ok, to znaczy że koniec świata bliski Hahaha nie obrazam nikogo pytałam tylko czy libed to jakis wytrawny koneser damskich figur że jego zdanie ma taką moc, ale nie doczekałam Się odpowiedzi. Odpalanie rac tak średnio wychodzi pani grażynie, no ale cóż może się wyrobi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca łabędzica 463 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, WychodzeNaChwile napisał: Moim zdaniem trudno 'złapać' do grupy badawczej pacjentki bez żadnych dolegliwości, a łatwo zrobić wywiad z pacjentkami przyjmowanymi do szpitala z innych przyczyn. Możesz zrobić badanie korelacji innych przyczyn i suchości pochwy, to będzie przełom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 271 Napisano 5 godzin temu 3 minuty temu, Caryca łabędzica napisał: , nikogo swoją starością nie uratujesz od wyzwisk. Ale mogę w nich nie uczestniczyć, co często praktykuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 271 Napisano 5 godzin temu 5 minut temu, _Gretta napisał: Dobranoc :)) Też znikam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca łabędzica 463 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, salix napisał: Hahaha nie obrazam nikogo pytałam tylko czy libed to jakis wytrawny koneser damskich figur że jego zdanie ma taką moc, ale nie doczekałam Się odpowiedzi. Odpalanie rac tak średnio wychodzi pani grażynie, no ale cóż może się wyrobi. Koniecznie zalecam ci bliższe poznanie libeda. To jest doświadczenie które wstrząsa jestestwem. Chwilunia na pewno potwierdzi Pani Grażyna odpala race z nieumocowanej butelki. Przewraca się taka a race walą po kostkach na oślep Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 166 Napisano 5 godzin temu 15 minut temu, WychodzeNaChwile napisał: Moim zdaniem trudno 'złapać' do grupy badawczej pacjentki bez żadnych dolegliwości, a łatwo zrobić wywiad z pacjentkami przyjmowanymi do szpitala z innych przyczyn. A moim zdaniem nie słyszaleś o czymś takim jak przeprowadzanie testów na zdrowych 'pacjentkach' Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malowany 314 Napisano 2 godziny temu 5 godzin temu, niemaszuprawnień napisał: Zazdrościsz? Pracuje na twoją rentę alkoholową i długi, które masz przez własną głupotę. Nie zaczepiaj mnie więcej , bo dla mnie kobiety z klasą twoje posty i zapach to ujma. Ble Zazdroszczę ci tej tyrki jak niewolnik ja nie mam żadnych dlugowy. Doinformuj się najpierw. Dobrze, że ty już mnie nie zaczepiasz na priv kobieto z klasą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niemaszuprawnień 385 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Malowany napisał: Zazdroszczę ci tej tyrki jak niewolnik ja nie mam żadnych dlugowy. Doinformuj się najpierw. Dobrze, że ty już mnie nie zaczepiasz na priv kobieto z klasą Pisałeś, że masz jak byłeś po alkoholu. Robisz tak, by ci współczuli, widząc siate z tania belberuchą... 🫤Won do pracy, bo zaczynacie się mnożyć jak Leżaki. Tylko jest jedno ale - Leżak nie pije Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach