miramar 262 Napisano 15 godzin temu 6 minut temu, niemaszuprawnień napisał: Przerobiona ze spiżarni. Wszystko podłączone i trzymam tam rzeczy chemiczne, a spiżarnia jest w piwnicy Biura i centrum dowodzenia jak u Leżaka nie posiadam jeszcze Akurat centrum dowodzenia posiadam. Kanapa przed telewizorem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Żaba Monìka 1896 Napisano 15 godzin temu 53 minuty temu, miramar napisał: Czarne kafle są problemem. Na czarnej armaturze widać każdy zaciek i osad. Nie jest to praktyczny kolor w łazience. A czarna podłoga to dramat. Kafli i tak nie planuje miec czarnych. Choc tez pewnie zalezy jakie, kiedys mialam ciemno-szare, prawie czarne, ale takie matowe niby kamien i spoko byly, choc moze dlatego, ze na podlodze wiec sie tak nie rzucaja w oczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 42 Napisano 15 godzin temu 5 godzin temu, Niе otwieraj oczu napisał: Jeżeli dwa razy w roku , to tyle się syfu i tłuszczu nazbiera , że nawet neutralizator rdzy tego nie doczyści i może karcher da radę. To tak jak z myciem okien ma święta dwa razy w roku że cały dzień ludzie to myją i nie mogą doczyścić. Nie chodzi o to żeby co chwila latać i przecierać tylko nie dopuszczać do silnych zabrudzeń które zasychają i wtedy jest problem. Po prostu świeże zanieczyszczenia łatwo usuwać choćby zwykłym ręcznikiem papierowym tak jak przejechanie mopem w kuchni to jest minuta dwie i jest czysto. Widmo ja widzę że dalej tu nikt nie rozumie o co mi chodzi ty też wstawiłam linka chodzi mi o po.wierz okapu gdzie na wierzchu tludzcz Miałam już emaliowany brązowy, to wiem, to tyle. Ja nie pytam o wnętrze tylko wierzch.Dalam linka na tej stronie wv odpowiedzi do "afekafe" Jaki syf można miec na wierzchu oprócz kurzu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 42 Napisano 15 godzin temu (edytowany) 16 minut temu, _Gretta napisał: Widmo ja widzę że dalej tu nikt nie rozumie o co mi chodzi, ty też. Wstawiłam linka chodzi mi o powierzchnie okapu, gdzie na wierzchu tłuszczu i syf? Miałam już emaliowany brązowy, to wiem, to tyle. Ja nie pytam o wnętrze tylko wierzch. Dalam linka na tej stronie w odpowiedzi do "afekafe" Jaki syf można miec na wierzchu oprócz kurzu? Edytowano 15 godzin temu przez _Gretta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niemaszuprawnień 389 Napisano 15 godzin temu 18 minut temu, _Gretta napisał: Widmo ja widzę że dalej tu nikt nie rozumie o co mi chodzi ty też wstawiłam linka chodzi mi o po.wierz okapu gdzie na wierzchu tludzcz Miałam już emaliowany brązowy, to wiem, to tyle. Ja nie pytam o wnętrze tylko wierzch.Dalam linka na tej stronie wv odpowiedzi do "afekafe" Jaki syf można miec na wierzchu oprócz kurzu? Tłuszcz z gotowania i smażenia zbiera się z gotowania. Trzeba regularnie dbać o czystość. Ja swój okap myje wodą z płynem do mycia naczyń Ludwik, a na końcu czyszczę niczym okno płynem do mycia szyb i ręcznikiem papierowym Błyszczy się, ale najważniejsza jest regularność, nie zapuszczenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 42 Napisano 15 godzin temu Dawne okapy to co innego, to taki kominek otwarty, i tu się dopiero zbierało, było widoczne i namacalne.Ale i tak do komina mam podłączone więc sporo oparów dobrze przelatywało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 262 Napisano 15 godzin temu 2 minuty temu, niemaszuprawnień napisał: Tłuszcz z gotowania i smażenia zbiera się z gotowania. Trzeba regularnie dbać o czystość. Ja swój okap myje wodą z płynem do mycia naczyń Ludwik, a na końcu czyszczę niczym okno płynem do mycia szyb i ręcznikiem papierowym Błyszczy się, ale najważniejsza jest regularność, nie zapuszczenie. A ja to mam ludzi, którzy to robią. Żartuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niemaszuprawnień 389 Napisano 15 godzin temu 1 minutę temu, miramar napisał: A ja to mam ludzi, którzy to robią. Żartuję. Ładny awatar masz Kojące działanie i lubię takie klimaty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niemaszuprawnień 389 Napisano 15 godzin temu W ogóle to pięknie pożegnała się żona ze Slawoszem, przed jego lotem w kosmos. Aż się wzruszyłam, co za chwila. 🥰 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 262 Napisano 15 godzin temu 3 minuty temu, niemaszuprawnień napisał: W ogóle to pięknie pożegnała się żona ze Slawoszem, przed jego lotem w kosmos. Aż się wzruszyłam, co za chwila. 🥰 Wystartowali w końcu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 42 Napisano 14 godzin temu 6 minut temu, niemaszuprawnień napisał: Tłuszcz z gotowania i smażenia zbiera się z gotowania. Trzeba regularnie dbać o czystość. Ja swój okap myje wodą z płynem do mycia naczyń Ludwik, a na końcu czyszczę niczym okno płynem do mycia szyb i ręcznikiem papierowym Błyszczy się, ale najważniejsza jest regularność, nie zapuszczenie. Wszysko to rozumiem i wiem też jak było u mnie na okapie, niewiele brudu na wierzchu. Może to, że ciąg dobry do komina, okno na uchyl otwarte w kuchni? Nigdy sobie domu nie zapuściłam, bo ogarniane na bieżąco. Ta stal mi daje do myślenia kupię ten tytan do nierdzewki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Qwerty88 604 Napisano 14 godzin temu 38 minut temu, _Gretta napisał: Widmo ja widzę że dalej tu nikt nie rozumie o co mi chodzi ty też wstawiłam linka chodzi mi o po.wierz okapu gdzie na wierzchu tludzcz Miałam już emaliowany brązowy, to wiem, to tyle. Ja nie pytam o wnętrze tylko wierzch.Dalam linka na tej stronie wv odpowiedzi do "afekafe" Jaki syf można miec na wierzchu oprócz kurzu? ja kupiłam powłoke hydrofobowa i ja na wszystkim testuje, mniej kurzu sie osadza mam wrażenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niemaszuprawnień 389 Napisano 14 godzin temu 6 minut temu, miramar napisał: Wystartowali w końcu? Tak 🥰 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niemaszuprawnień 389 Napisano 14 godzin temu 2 minuty temu, _Gretta napisał: Wszysko to rozumiem i wiem też jak było u mnie na okapie, niewiele brudu na wierzchu. Może to, że ciąg dobry do komina, okno na uchyl otwarte w kuchni? Nigdy sobie domu nie zapuściłam, bo ogarniane na bieżąco. Ta stal mi daje do myślenia kupię ten tytan do nierdzewki. Ciąg dobry do komina powiadasz Intrygujące Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 42 Napisano 14 godzin temu 6 minut temu, miramar napisał: Wystartowali w końcu? Przegapiłam .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Żaba Monìka 1896 Napisano 14 godzin temu Ja okap czyszczę zwykłym płynem do mycia kuchni, ale mój jest pewnie z innego materiału, bo się go łatwo czyści. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 42 Napisano 14 godzin temu 1 minutę temu, niemaszuprawnień napisał: Ciąg dobry do komina powiadasz Intrygujące I to taki zawiły, rura pionowa z poziomom łączona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 42 Napisano 14 godzin temu 11 minut temu, Żaba Monìka napisał: Ja okap czyszczę zwykłym płynem do mycia kuchni, ale mój jest pewnie z innego materiału, bo się go łatwo czyści. Sam daszek normalnie przeczyściłam, ale juz te obudowy na łącze rur ma bochomazy, jakby inny metal, a to jest nowe, tyle co wczoraj założone. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 42 Napisano 14 godzin temu 18 minut temu, Qwerty88 napisał: ja kupiłam powłoke hydrofobowa i ja na wszystkim testuje, mniej kurzu sie osadza mam wrażenie Co to jest? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Qwerty88 604 Napisano 14 godzin temu 1 minutę temu, _Gretta napisał: Co to jest? taka powłoka na zlew żeby sie nie brudzil, ale ja na wszystko daje i okap i piecyk 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 262 Napisano 14 godzin temu 19 minut temu, Żaba Monìka napisał: Ja okap czyszczę zwykłym płynem do mycia kuchni, ale mój jest pewnie z innego materiału, bo się go łatwo czyści. Może płyny w UK są lepszej jakości niż w RP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 42 Napisano 14 godzin temu Przed chwilą, Qwerty88 napisał: taka powłoka na zlew żeby sie nie brudzil, ale ja na wszystko daje i okap i piecyk Już doczytałam, to spray? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Qwerty88 604 Napisano 14 godzin temu 1 minutę temu, _Gretta napisał: Już doczytałam, to spray? ja nie mam w sprayu akurat ale moze być 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Żaba Monìka 1896 Napisano 14 godzin temu 8 minut temu, miramar napisał: Może płyny w UK są lepszej jakości niż w RP. Raczej inny okap, płyn mam jakiś Cif w sprayu do kuchni, ale różnymi myję, tam jest głównie tłuszcz i kurz. W sumie to na tłuszcz mydło i gorąca wodą są najlepsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 262 Napisano 14 godzin temu 2 minuty temu, Żaba Monìka napisał: Raczej inny okap, płyn mam jakiś Cif w sprayu do kuchni, ale różnymi myję, tam jest głównie tłuszcz i kurz. W sumie to na tłuszcz mydło i gorąca wodą są najlepsze. Ale jest taka prawidłowość, że ta sama globalna marka wypuszcza różnej jakości produkty do różnych krajów. Czytałam też trendzie turystycznym polegającym na tym, że ludzie jeżdżą po świecie nie po to, żeby go zobaczyć ale po to, żeby sprawdzić jak się mają produkty ogólnych marek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 794 Napisano 14 godzin temu Jak to mówią: na papierze wszystko fajnie wygląda. A szczególnie kiedy czytasz fantastyczne właściwości środków czyszczących! Nikt przecież nie napisze, że stopniowo jest niszczona powłoka i dochodzi do przebarwień. Z czasem mamy taką sytuację: czyścisz w porcie czoła a efekty mizerne. Z własnego doświadczenia wiem, że do czyszczenia armatury najlepiej nadaje się mydło w płynie i ciepła woda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 794 Napisano 14 godzin temu 1 minutę temu, miramar napisał: Ale jest taka prawidłowość, że ta sama globalna marka wypuszcza różnej jakości produkty do różnych krajów. Niemcy uwielbiają silny zapach proszku do prania. Ten sam proszek sprzedawany w Niemczech różni się od tego polskiego, właśnie intensywnością zapachu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 262 Napisano 14 godzin temu Widziałam w necie, że można zabezpieczyć armaturę woskiem ze świec. Potrzeć kran i wypolerować. Robi sie taka powłoka hydrofobowa albo antyhydrofobowa. Nie sprawdzałam czy to działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 262 Napisano 14 godzin temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Niemcy uwielbiają silny zapach proszku do prania. Ten sam proszek sprzedawany w Niemczech różni się od tego polskiego, właśnie intensywnością zapachu. Potwierdzam, że pachnie intensywniej. Nie wiem czy lepiej pierze ale pachnie bardziej. Czeeeeść. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 794 Napisano 14 godzin temu 1 minutę temu, miramar napisał: Widziałam w necie, że można zabezpieczyć armaturę woskiem ze świec. Potrzeć kran i wypolerować. Robi sie taka powłoka hydrofobowa albo antyhydrofobowa. Nie sprawdzałam czy to działa. Najlepiej zdemontować całą armaturę i problem sam zniknie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach