Miecz 794 Napisano 13 godzin temu Przed chwilą, miramar napisał: Potwierdzam, że pachnie intensywniej. Nie wiem czy lepiej pierze ale pachnie bardziej. Czeeeeść. Pierze tak samo, ale śmierdzi przeokrutnie Brum? Myślisz, że zmiana avka cokolwiek zmienić w tym co wypisujesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 262 Napisano 13 godzin temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Najlepiej zdemontować całą armaturę i problem sam zniknie Myć się w mniednicy a wychodek zrobić sobie za stodołą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 794 Napisano 13 godzin temu 3 minuty temu, miramar napisał: Potwierdzam, że pachnie intensywniej. Nie wiem czy lepiej pierze ale pachnie bardziej. A wiesz dlaczego tak jest? Niemcy i Austriacy słyną z tego, że do niedawna wywozili szambo na pola. Śmierdziało w promieniu iluś tam kilometrów, więc pranie też śmierdziało. Stworzyli intensywny zapach proszków do prania i po kłopocie. To są mistrzowie erzacu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niemaszuprawnień 389 Napisano 13 godzin temu 2 minuty temu, miramar napisał: Myć się w mniednicy a wychodek zrobić sobie za stodołą. Nasze babki i prababcie tak żyły i jakoś się dało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 262 Napisano 13 godzin temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Pierze tak samo, ale śmierdzi przeokrutnie Brum? Myślisz, że zmiana avka cokolwiek zmienić w tym co wypisujesz? Mi tam wszystko jedno z zapachem proszków bo i tak się bez umiaru oblewam perfumami. A tu też mam swoją teorię - bo te ze sklepu pachną mniej intensywnie niż testery. Wszędzie robią jakieś szachrajstwa. Tamten ptaszek był zbyt jaskrawy. Za bardzo rzucał się w oczy. Ten obrazek jest stonowany. I absolutnie nie ma żadnej korelacji między obrazkiem a treścią moich postów. A co ja takiego wypisuję? Nawet zdarza mi się coś w temacie zamieścić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 794 Napisano 13 godzin temu 2 minuty temu, miramar napisał: Myć się w mniednicy a wychodek zrobić sobie za stodołą. Od zarania dziejów tak ludzie żyli. Chcemy żyć zgodnie z naturą i wody gruntowe syfimy tymi środkami? Gdzie ekolodzy? Gdzie rozum? W du/pach się poprzewracało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 794 Napisano 13 godzin temu Przed chwilą, miramar napisał: Mi tam wszystko jedno z zapachem proszków bo i tak się bez umiaru oblewam perfumami. A tu też mam swoją teorię - bo te ze sklepu pachną mniej intensywnie niż testery. Wszędzie robią jakieś szachrajstwa. Tamten ptaszek był zbyt jaskrawy. Za bardzo rzucał się w oczy. Ten obrazek jest stonowany. I absolutnie nie ma żadnej korelacji między obrazkiem a treścią moich postów. A co ja takiego wypisuję? Nawet zdarza mi się coś w temacie zamieścić. Dobra, dobra! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 262 Napisano 13 godzin temu 2 minuty temu, Miecz napisał: A wiesz dlaczego tak jest? Niemcy i Austriacy słyną z tego, że do niedawna wywozili szambo na pola. Śmierdziało w promieniu iluś tam kilometrów, więc pranie też śmierdziało. Stworzyli intensywny zapach proszków do prania i po kłopocie. To są mistrzowie erzacu Nie wiedziałam tego. Nie kupię już niemieckiego kartofla. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 794 Napisano 13 godzin temu Przed chwilą, miramar napisał: Nie wiedziałam tego. Nie kupię już niemieckiego kartofla. Mamy troszeczkę wypatrzone spojrzenie na nich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 262 Napisano 13 godzin temu Przed chwilą, Miecz napisał: Dobra, dobra! Ale, że jak grom z jasnego nieba jakieś uczucie? Bo piorun to nie jest symbol tego co wiesz... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 115 Napisano 13 godzin temu Przed chwilą, miramar napisał: Nie wiedziałam tego. Nie kupię już niemieckiego kartofla. U nas też spełniające warunki sanitarne ścieki gospodarstwa domowego można wywozic na pola. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 794 Napisano 13 godzin temu 1 minutę temu, miramar napisał: Nie wiedziałam tego. A wiesz, że to teraz nasi przyjaciele są? A zobacz, nigdy ale to nigdy nie wsparli nas w żadnym konflikcie zbrojnym od zarania dziejów. Tacy urodzeni pacyfiści Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 262 Napisano 13 godzin temu 2 minuty temu, Miecz napisał: Od zarania dziejów tak ludzie żyli. Chcemy żyć zgodnie z naturą i wody gruntowe syfimy tymi środkami? Gdzie ekolodzy? Gdzie rozum? W du/pach się poprzewracało Ale ja nie mam stodoły w zasięgu wzroku. Wyobrażasz sobie trawniki pod blokami? Staram się nie używać chemii ponad miarę ale czasem te ekologiczne metody o prostu nie działają. Używam deszczówki w ogródku. Nie stosuję żadnych sztucznych nawozów. Robię tyle ile mogę. Nawet z torbą szmacianką chodzę na zakupy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 794 Napisano 13 godzin temu 1 minutę temu, salix napisał: U nas też spełniające warunki sanitarne ścieki gospodarstwa domowego można wywozic na pola. Serio? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 262 Napisano 13 godzin temu 1 minutę temu, Miecz napisał: A wiesz, że to teraz nasi przyjaciele są? A zobacz, nigdy ale to nigdy nie wsparli nas w żadnym konflikcie zbrojnym od zarania dziejów. Tacy urodzeni pacyfiści A właśnie wczoraj słuchałam podcastu o ty, co by było gdyby Polska zawarła koalicję z Hitlerem. Było to ciekawe. Z tym, że przekonywały mnie zarówno argumenty za jak i przeciw. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 794 Napisano 13 godzin temu Przed chwilą, miramar napisał: Ale ja nie mam stodoły w zasięgu wzroku. Ale masz sąsiadów których nie lubisz. A oni mają wycieraczki przed drzwiami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 262 Napisano 13 godzin temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Serio? W życiu nie kupię kartofla z Polski! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 262 Napisano 13 godzin temu Przed chwilą, Miecz napisał: Ale masz sąsiadów których nie lubisz. A oni mają wycieraczki przed drzwiami Ale musiałabym później kluczyć między qpami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca łabędzica 478 Napisano 13 godzin temu Pierwsze słyszę, żeby domowe ścieki można było na pole wywozić. Trzeba mieć kwit od wywozu szamba w razie kontroli. A jak nie masz to mandat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 115 Napisano 13 godzin temu 4 minuty temu, Miecz napisał: Serio? Serio. https://www.tygodnik-rolniczy.pl/prawo/jaka-kara-grozi-za-wywozenie-szamba-na-pole-czy-lake-2496089 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 794 Napisano 13 godzin temu Przed chwilą, miramar napisał: A właśnie wczoraj słuchałam podcastu o ty, co by było gdyby Polska zawarła koalicję z Hitlerem. Było to ciekawe. Z tym, że przekonywały mnie zarówno argumenty za jak i przeciw. W alternatywną historię to ja się nie bawię. Mam smutne doświadczenia z Słowianami Połabskimi, za dużo razy mnie banowano przez to: a co by było gdyby... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 262 Napisano 13 godzin temu (edytowany) 2 minuty temu, Miecz napisał: W alternatywną historię to ja się nie bawię. Mam smutne doświadczenia z Słowianami Połabskimi, za dużo razy mnie banowano przez to: a co by było gdyby... Jak Ty lansujesz takie śmiałe tezy o łoniakach to się trochę nie dziwię. Z tą koalicją to jednak totalne gdybanie bo Hitler wyciskał sprzymierzeńców bez pardonu. Na dodatek przegrał wojnę więc niektórym nacjom czkawką odbija się historia II wojny. Ale jaj jestem początkującą znawczynią najnowszej historii więc na razie trwam w zachwycie. Edytowano 13 godzin temu przez miramar Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 794 Napisano 13 godzin temu 4 minuty temu, Caryca łabędzica napisał: Pierwsze słyszę, żeby domowe ścieki można było na pole wywozić. Trzeba mieć kwit od wywozu szamba w razie kontroli. A jak nie masz to mandat. Ale bezpośrednio z szamba jednak nie można, a to miałem na myśli pisząc o Austrii i Niemczech. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 262 Napisano 13 godzin temu 4 minuty temu, salix napisał: Serio. I już wiadomo dlaczego truskawki są takie dziwne w smaku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 794 Napisano 13 godzin temu 6 minut temu, miramar napisał: Ale musiałabym później kluczyć między qpami. Coś za coś. Nic za darmo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca łabędzica 478 Napisano 13 godzin temu Przed chwilą, miramar napisał: I już wiadomo dlaczego truskawki są takie dziwne w smaku. Bzdury. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niemaszuprawnień 389 Napisano 13 godzin temu (edytowany) 8 minut temu, Caryca łabędzica napisał: Pierwsze słyszę, żeby domowe ścieki można było na pole wywozić. Trzeba mieć kwit od wywozu szamba w razie kontroli. A jak nie masz to mandat. Są też przydomowe oczyszczalnie, które raz na dwa lata lub rok (zależy ile ludzi mieszka w domu) się wypompowuje i oczyszcza się to. No i trzeba pamiętać, że raz na miesiąc wlewa się bakterie do tej oczyszczalni ścieków Trzeba też uważać, czy jest regularny dopływ prądu, bo może potem czuć Edytowano 13 godzin temu przez niemaszuprawnień Poprawka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 262 Napisano 13 godzin temu Przed chwilą, Miecz napisał: Coś za coś. Nic za darmo. Jeszcze o tym pomyślę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 794 Napisano 13 godzin temu 3 minuty temu, miramar napisał: Jak Ty lansujesz takie śmiałe tezy o łoniakach to się trochę nie dziwię. Przecież to jest normalna część życia społeczeństwa A że ją trochę podkoloryzowałem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 262 Napisano 13 godzin temu 1 minutę temu, Caryca łabędzica napisał: Bzdury. Pisali w poradniku dla rolników. Ja się na tym nie znam. U siebie w ogródku tego nie stosuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach