Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Polecane posty

Zależy jakiego człowieka i jakiego psa jeżeli już wartościować. 😁

• Like 1

3 minuty temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

Nie cierpię Filipa z całych sił, ale to człowiek, życie zwierząt nie jest tyle samo warte co człowieka. Totalny upadek wartości i porządku świata wynikający z odrzucenia Boga.

Kto tak powiedział że życie człowieka jest więcej warte niż psa? Jakiś filozof w czasach jaskini? Przecież taki pies też odczuwa radość, smutek, strach przed odejściem z tego świata. A często jest bardziej porządny od jakiejś mendy rodzaju ludzkiego.

• Haha 1

Też kwestia czy darzy się kogoś sympatią czy antypatią, bo to też przekłada się na decyzję co bardziej wartościowe skowyr czy homo sapiens. 😁

6 minut temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

Nie cierpię Filipa z całych sił, ale to człowiek, życie zwierząt nie jest tyle samo warte co człowieka. Totalny upadek wartości i porządku świata wynikający z odrzucenia Boga.

zwierzęta są częścią porządku świata stworzonego właśnie przez Boga

4 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał:

Kto tak powiedział że życie człowieka jest więcej warte niż psa? Jakiś filozof w czasach jaskini? Przecież taki pies też odczuwa radość, smutek, strach przed odejściem z tego świata. A często jest bardziej porządny od jakiejś mendy rodzaju ludzkiego.

A gdyby małpę i człowieka zestawić to też byś małpę wybrała czy warunkiem jest bycie czyimś pupilkiem?

2 minuty temu, Qwerty88 napisał:

zwierzęta są częścią porządku świata stworzonego właśnie przez Boga

Tak. Stoją niżej w hierarchii, człowiek ma duszę i godność dziecka Bożego. Zwierzęciu należy się godne traktowanie, ale nie można go traktować na równi z człowiekiem. To chore. Psiarze to rak społeczeństwa. 

2 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał:

płody też odczuwają emocje, seryjni mordercy też. naczelny lewacki gvwniany pseudo-argument.

• Haha 1

Przed chwilą, caryca rzeczywistości tak napisał:

Tak. Stoją niżej w hierarchii, człowiek ma duszę i godność dziecka Bożego. Zwierzęciu należy się godne traktowanie, ale nie można go traktować na równi z człowiekiem. To chore. Psiarze to rak społeczeństwa. 

a ludzie których Kaczyński nazwał "śmieciami" są wyżej w hierarchii czy niżej ?

2 minuty temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

A gdyby małpę i człowieka zestawić to też byś małpę wybrała czy warunkiem jest bycie czyimś pupilkiem?

Nie chciałabym nigdy tak wybierać. Ale wiem też, że małpa też odczuwa lęk przed śmiercią jak my. I jakbym miała.do wyboru uratować małpę, albo Adolfa w 1938 to sorry.

Hitler tez byl psiarzem, mial owczarka niemieckiego xD

Idac tym tokiem rozumowania, najlepiej jakby sie psiarze zabiili i swoje psy uspili, tak jak zrobil hitler xD. Swiat bedzie piekniejszy wtedy, no i mniej psich goowien na chodnikach i trawce xD

15 minut temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

Czyli zwierzęta duszy nie mają?

14 minut temu, Qwerty88 napisał:

a ludzie których Kaczyński nazwał "śmieciami" są wyżej w hierarchii czy niżej ?

Ja jebje. To jest wprost żenujące.

1 minutę temu, xDxDxDxD napisał:

Czyli zwierzęta duszy nie mają?

AI: Według Katechizmu Kościoła Katolickiego, zwierzęta nie posiadają duszy nieśmiertelnej w takim sensie, jak ludzie. Mają one jednak wartość w boskim planie i zasługują na szacunek oraz odpowiedzialne traktowanie. 

Są byty wyższe i niższe. Zwierze należy do niższego i wasze plucie tego nie zmieni. Co oczywiście nie znaczy że można traktować je jak psa nomen omen. 

Jaka beatka? xD

Jest gdzie foto? 

Ja dzisiaj z fajna laseczka siedzialem w saunie, mlodziutka xD. Fajne miala menicure i pedicure o kolorze brzoskwini xD

Fajne cialo, cycki i niezly tylek 

Bylismy sam na sam xD

1 minutę temu, Cynicfm123 napisał:

Jaka beatka? xD

Jest gdzie foto? 

Ja dzisiaj z fajna laseczka siedzialem w saunie, mlodziutka xD. Fajne miala menicure i pedicure o kolorze brzoskwini xD

Fajne cialo, cycki i niezly tylek 

Bylismy sam na sam xD

a potem sie obudziłeś

Po saunie sobie poszedlem wziac prysznic, a potem sam w basenie bylem i lezalem sobie ogladajac niebo za oknem, a ona przyszla nagle, jak ja bylem i wlozyla stopke do wody, zeby sprawdzic czy woda zimna, a za chwile sie na mnie spojrzala usmiechnieta i owinela swoje nieziemskie cialo recznikiem i poszla sobie xD miala bikini w kolorze takim brazowoszarym xD

Fajne tam dziewczyny sa, moge tam isc gdy jestem samotny i mi smutno ;) 

• Haha 1

50 minut temu, Zapent napisał:

On jest chory. Jemu należy się socjal a nie praca.

może tak gdyby się leczył ale się nie leczy

W ogóle nie rozumiem czemu niektórzy ludzie chwała się że zapjerdalaja jak magda po 5000 godzin w miesiacu jakby to było coś normalnego i tylko praca by się liczyła w zyciu. Tylko ludzie matrixa mogą się cieszyć że tracą życie w kołchozie. Rozumiem czasowo yebac tysiące godzin dla hajsu ale cale życie? I jak sensu życia nie posiada ktoś to również polecam pracę.

5 minut temu, BabkaBaranekBoży napisał:

Se załatw. Jak ci się uda to gratulacje. Trzeba wiedzieć skąd czerpać zasoby nie zapjerdalajac.

pewnie i tak będę zapierdalał a to będzie dodatek

4 minuty temu, BabkaBaranekBoży napisał:

W ogóle nie rozumiem czemu niektórzy ludzie chwała się że zapjerdalaja jak magda po 5000 godzin w miesiacu jakby to było coś normalnego i tylko praca by się liczyła w zyciu. Tylko ludzie matrixa mogą się cieszyć że tracą życie w kołchozie. Rozumiem czasowo yebac tysiące godzin dla hajsu ale cale życie? I jak sensu życia nie posiada ktoś to również polecam pracę.

Praca uszlachetnia

3 minuty temu, BabkaBaranekBoży napisał:

niektórzy majo mentalność niewolnika 

kiedyś się postawiłem szefowi że chcę mieć 2 dno wolne ciągiem by wypocząć po nockach to koleżanka skomentowała że ona pracowała po 12 h bez odpoczynku

jak głupia to pracowała

1 minutę temu, Qwerty88 napisał:

Praca uszlachetnia

lenistwo uszczęśliwia

choć mnie w sumie nie

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!