Get Out 252 Napisano 2 godziny temu Zależy jakiego człowieka i jakiego psa jeżeli już wartościować. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka w Polonezie 408 Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, caryca rzeczywistości tak napisał: Nie cierpię Filipa z całych sił, ale to człowiek, życie zwierząt nie jest tyle samo warte co człowieka. Totalny upadek wartości i porządku świata wynikający z odrzucenia Boga. Kto tak powiedział że życie człowieka jest więcej warte niż psa? Jakiś filozof w czasach jaskini? Przecież taki pies też odczuwa radość, smutek, strach przed odejściem z tego świata. A często jest bardziej porządny od jakiejś mendy rodzaju ludzkiego. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 252 Napisano 2 godziny temu Też kwestia czy darzy się kogoś sympatią czy antypatią, bo to też przekłada się na decyzję co bardziej wartościowe skowyr czy homo sapiens. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Qwerty88 742 Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, caryca rzeczywistości tak napisał: Nie cierpię Filipa z całych sił, ale to człowiek, życie zwierząt nie jest tyle samo warte co człowieka. Totalny upadek wartości i porządku świata wynikający z odrzucenia Boga. zwierzęta są częścią porządku świata stworzonego właśnie przez Boga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
caryca rzeczywistości tak 80 Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał: Kto tak powiedział że życie człowieka jest więcej warte niż psa? Jakiś filozof w czasach jaskini? Przecież taki pies też odczuwa radość, smutek, strach przed odejściem z tego świata. A często jest bardziej porządny od jakiejś mendy rodzaju ludzkiego. A gdyby małpę i człowieka zestawić to też byś małpę wybrała czy warunkiem jest bycie czyimś pupilkiem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
caryca rzeczywistości tak 80 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Qwerty88 napisał: zwierzęta są częścią porządku świata stworzonego właśnie przez Boga Tak. Stoją niżej w hierarchii, człowiek ma duszę i godność dziecka Bożego. Zwierzęciu należy się godne traktowanie, ale nie można go traktować na równi z człowiekiem. To chore. Psiarze to rak społeczeństwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pedo eunuch 1 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał: Kto tak powiedział że życie człowieka jest więcej warte niż psa? Jakiś filozof w czasach jaskini? Przecież taki pies też odczuwa radość, smutek, strach przed odejściem z tego świata. A często jest bardziej porządny od jakiejś mendy rodzaju ludzkiego. płody też odczuwają emocje, seryjni mordercy też. naczelny lewacki gvwniany pseudo-argument. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Qwerty88 742 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, caryca rzeczywistości tak napisał: Tak. Stoją niżej w hierarchii, człowiek ma duszę i godność dziecka Bożego. Zwierzęciu należy się godne traktowanie, ale nie można go traktować na równi z człowiekiem. To chore. Psiarze to rak społeczeństwa. a ludzie których Kaczyński nazwał "śmieciami" są wyżej w hierarchii czy niżej ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka w Polonezie 408 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, caryca rzeczywistości tak napisał: A gdyby małpę i człowieka zestawić to też byś małpę wybrała czy warunkiem jest bycie czyimś pupilkiem? Nie chciałabym nigdy tak wybierać. Ale wiem też, że małpa też odczuwa lęk przed śmiercią jak my. I jakbym miała.do wyboru uratować małpę, albo Adolfa w 1938 to sorry. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
caryca rzeczywistości tak 80 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Qwerty88 napisał: a ludzie których Kaczyński nazwał "śmieciami" są wyżej w hierarchii czy niżej ? A mało zrozumiale się wypowiedziałam? Skoro Filipek to i śmiecie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cynicfm123 5 Napisano 2 godziny temu Hitler tez byl psiarzem, mial owczarka niemieckiego xD Idac tym tokiem rozumowania, najlepiej jakby sie psiarze zabiili i swoje psy uspili, tak jak zrobil hitler xD. Swiat bedzie piekniejszy wtedy, no i mniej psich goowien na chodnikach i trawce xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xDxDxDxD 156 Napisano 1 godzinę temu 15 minut temu, caryca rzeczywistości tak napisał: Tak. Stoją niżej w hierarchii, człowiek ma duszę i godność dziecka Bożego. Zwierzęciu należy się godne traktowanie, ale nie można go traktować na równi z człowiekiem. To chore. Psiarze to rak społeczeństwa. Czyli zwierzęta duszy nie mają? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBaranekBoży 13 Napisano 1 godzinę temu 14 minut temu, Qwerty88 napisał: a ludzie których Kaczyński nazwał "śmieciami" są wyżej w hierarchii czy niżej ? Ja jebje. To jest wprost żenujące. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Qwerty88 742 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, xDxDxDxD napisał: Czyli zwierzęta duszy nie mają? AI: Według Katechizmu Kościoła Katolickiego, zwierzęta nie posiadają duszy nieśmiertelnej w takim sensie, jak ludzie. Mają one jednak wartość w boskim planie i zasługują na szacunek oraz odpowiedzialne traktowanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBaranekBoży 13 Napisano 1 godzinę temu Dobra wypad stąd bo pjerdolicie nie na temat. Moja ulubiena Beatka dzis się wkùrwila i leginsy wzynajace się w dùpe pokazuje xD 🩷 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBaranekBoży 13 Napisano 1 godzinę temu Są byty wyższe i niższe. Zwierze należy do niższego i wasze plucie tego nie zmieni. Co oczywiście nie znaczy że można traktować je jak psa nomen omen. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cynicfm123 5 Napisano 1 godzinę temu Jaka beatka? xD Jest gdzie foto? Ja dzisiaj z fajna laseczka siedzialem w saunie, mlodziutka xD. Fajne miala menicure i pedicure o kolorze brzoskwini xD Fajne cialo, cycki i niezly tylek Bylismy sam na sam xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magdalena 41 0 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Cynicfm123 napisał: Jaka beatka? xD Jest gdzie foto? Ja dzisiaj z fajna laseczka siedzialem w saunie, mlodziutka xD. Fajne miala menicure i pedicure o kolorze brzoskwini xD Fajne cialo, cycki i niezly tylek Bylismy sam na sam xD a potem sie obudziłeś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cynicfm123 5 Napisano 1 godzinę temu Po saunie sobie poszedlem wziac prysznic, a potem sam w basenie bylem i lezalem sobie ogladajac niebo za oknem, a ona przyszla nagle, jak ja bylem i wlozyla stopke do wody, zeby sprawdzic czy woda zimna, a za chwile sie na mnie spojrzala usmiechnieta i owinela swoje nieziemskie cialo recznikiem i poszla sobie xD miala bikini w kolorze takim brazowoszarym xD Fajne tam dziewczyny sa, moge tam isc gdy jestem samotny i mi smutno ;) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 90 Napisano 1 godzinę temu 50 minut temu, Zapent napisał: On jest chory. Jemu należy się socjal a nie praca. może tak gdyby się leczył ale się nie leczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 90 Napisano 1 godzinę temu może ja se jaki zasiłek załatwię co wy na to xD na kręgosłup Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBaranekBoży 13 Napisano 1 godzinę temu Se załatw. Jak ci się uda to gratulacje. Trzeba wiedzieć skąd czerpać zasoby nie zapjerdalajac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBaranekBoży 13 Napisano 1 godzinę temu W ogóle nie rozumiem czemu niektórzy ludzie chwała się że zapjerdalaja jak magda po 5000 godzin w miesiacu jakby to było coś normalnego i tylko praca by się liczyła w zyciu. Tylko ludzie matrixa mogą się cieszyć że tracą życie w kołchozie. Rozumiem czasowo yebac tysiące godzin dla hajsu ale cale życie? I jak sensu życia nie posiada ktoś to również polecam pracę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 90 Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, BabkaBaranekBoży napisał: Se załatw. Jak ci się uda to gratulacje. Trzeba wiedzieć skąd czerpać zasoby nie zapjerdalajac. pewnie i tak będę zapierdalał a to będzie dodatek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Qwerty88 742 Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, BabkaBaranekBoży napisał: W ogóle nie rozumiem czemu niektórzy ludzie chwała się że zapjerdalaja jak magda po 5000 godzin w miesiacu jakby to było coś normalnego i tylko praca by się liczyła w zyciu. Tylko ludzie matrixa mogą się cieszyć że tracą życie w kołchozie. Rozumiem czasowo yebac tysiące godzin dla hajsu ale cale życie? I jak sensu życia nie posiada ktoś to również polecam pracę. Praca uszlachetnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBaranekBoży 13 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, mr_Kumpir napisał: pewnie i tak będę zapierdalał a to będzie dodatek Na wózku tetraplegja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBaranekBoży 13 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, Qwerty88 napisał: Praca uszlachetnia A cukier krzepi. Tak wiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
caryca rzeczywistości tak 80 Napisano 1 godzinę temu 33 minuty temu, xDxDxDxD napisał: Czyli zwierzęta duszy nie mają? Nie mają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 90 Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, BabkaBaranekBoży napisał: W ogóle nie rozumiem czemu niektórzy ludzie chwała się że zapjerdalaja jak magda po 5000 godzin w miesiacu jakby to było coś normalnego i tylko praca by się liczyła w zyciu. Tylko ludzie matrixa mogą się cieszyć że tracą życie w kołchozie. Rozumiem czasowo yebac tysiące godzin dla hajsu ale cale życie? I jak sensu życia nie posiada ktoś to również polecam pracę. niektórzy majo mentalność niewolnika kiedyś się postawiłem szefowi że chcę mieć 2 dno wolne ciągiem by wypocząć po nockach to koleżanka skomentowała że ona pracowała po 12 h bez odpoczynku jak głupia to pracowała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 90 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Qwerty88 napisał: Praca uszlachetnia lenistwo uszczęśliwia choć mnie w sumie nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach