Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Polecane posty

Przed chwilą, caryca rzeczywistości tak napisał:

To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Naprawdę jestem ciekawa skąd w świecie ateisty się bierze dusza i co się z nią dzieje.

Skąd wiesz? To jakieś odkrycie naukowe?

Ty naprawdę uważasz że pojecie duszy jest związane wyłącznie z katolicyzmem? Topo prostu najlepsze określenie dla tej warstwy człowieka.

Przed chwilą, xDxDxDxD napisał:

Co skąd? Skąd to wiem?

Nie potrzebuje jakiejś wiary żeby mieć pewność czy coś jest czy tego nie ma.

No pytam skąd ta pewność właśnie. Pomijam wiarę jakakolwiek. No skądś wnioski wypłynęły chyba nie z odbytu. 

1 minutę temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

Ale ja akurat oglądałam tę konferencję na żywo i ona tak o sobie powiedziała. Gdzie tu manipulacja? Ogólnie zgadzam się z tym podejściem o alertach, które tłumaczyła chęcią uniknięcia paniki. Ale akurat to zdanie było bardzo niefortunne, bo po pierwsze pokazuje polskiego urzędnika jako tchórza, a po drugie sugeruje, że nie da się napisać sensownego alertu, który nie sieje paniki.

A jak jakiś król powie,  że "gdyby był zwykłym obywatelem to by coś zrobił" to to zamierza zobić czy nie?

Macie ze Stanowskim nie problem z myśleniem logicznym, tylko z myśleniem o dowaleniu komuś bez względu na fakty.

Bardzo słaba manipulacja.

Przed chwilą, BabkaBaranekBoży napisał:

Ty naprawdę uważasz że pojecie duszy jest związane wyłącznie z katolicyzmem? Topo prostu najlepsze określenie dla tej warstwy człowieka.

Ogólnie z wyznaniami. Niech Elżbieta się wysili i przedstawi swoją koncepcję. Przecież jej nie zjem.

Ogólnie z wyznaniami. Niech Elżbieta się wysili i przedstawi swoją koncepcję. Przecież jej nie zjem.

No niekoniecznie. Nie doczekasz tego. Przecież wiemy obie. Pytam z ciekawości po prostu. 

Współczuję ludziom którzy próbują innych na swoje modły nawracać. Religijnie czy jakkolwiek. To taka strata energii że ja pjerdole.

Na chùj to raczej kobieta a nie dziecko xD

A dlaczego nie?

Fajnie byloby splodzic bejbika z fajna kobieta, np. naturalna blondynka, a ja niebieskie oczy i zobaczyc co wyjdzie i co wyrosnie xD.

A ja akurat mam nadmiar wolnego czasu, wiec moglbym wiekszosc zycia spedzic z dziecmi swoimi, najlepiej z zona tez razem xD.

Mojemu kumplowi niedawno sie syn urodzil to mowi ze koszmar bo dzien i noc ryczy co 3 godziny i spac nie moze xD.

No ale jak wyrosnie to juz nie bedzie wycia

Przed chwilą, Cynicfm123 napisał:

Na chùj to raczej kobieta a nie dziecko xD

A dlaczego nie?

Fajnie byloby splodzic bejbika z fajna kobieta, np. naturalna blondynka, a ja niebieskie oczy i zobaczyc co wyjdzie i co wyrosnie xD.

A ja akurat mam nadmiar wolnego czasu, wiec moglbym wiekszosc zycia spedzic z dziecmi swoimi, najlepiej z zona tez razem xD.

Bo to jest człowiek a nie pies czy jakieś labubu wstrętne. Dalej nie dyskutuje.

3 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał:

A jak jakiś król powie,  że "gdyby był zwykłym obywatelem to by coś zrobił" to to zamierza zobić czy nie?

Macie ze Stanowskim nie problem z myśleniem logicznym, tylko z myśleniem o dowaleniu komuś bez względu na fakty.

Bardzo słaba manipulacja.

Powiedziała co powiedziała. Zapewne większość miała w głowie po tym tekście odświeżenie sytuacji gdy pre.mier Kopacz się chwaliła swoim strachem. Właśnie tak jest postrzegana strona prorządowa - jako spyerdalających przed zagrożeniem. Na kafeterii pierwszy taki gieroj to Siur. On po tym alercie już by był na granicy niemieckiej.

Powiedziała co powiedziała. Zapewne większość miała w głowie po tym tekście odświeżenie sytuacji gdy pre.mier Kopacz się chwaliła swoim strachem. Właśnie tak jest postrzegana strona prorządowa - jako spyerdalających przed zagrożeniem. Na kafeterii pierwszy taki gieroj to Siur. On po tym alercie już by był na granicy niemieckiej.

A skąd wiesz ze to było powodem xD po prostu pewnie wyjechał i se może dorabiać wszystko do tego. A ty synów wystawisz na odstrzał? Niech się sami ...lają. Wojna to już Totalny matrix.

No ja wiem, ale najpierw musialbym poznac kobiete i wziac slub, zeby robic dzieci...

A na to sie nie zanosi, ze sie ohajtam w najblizszej przyszlosci. Teraz jeszcze te wojny w Palestynie i niedaleko Polski... Smierc powoli puka mi do drzwi.

Wiec prawdopodobnie umre praawiczek

10 minut temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Naprawdę jestem ciekawa skąd w świecie ateisty się bierze dusza i co się z nią dzieje.

Skąd wiesz? To jakieś odkrycie naukowe?

Jean-Paul Sartre czy Albert Camus (egzystencjaliści) – odrzucali duszę w sensie religijnym, ale uważali, że człowiek sam tworzy sens swojego życia.

Sartre mówił: „Egzystencja wyprzedza istotę”, czyli nie mamy gotowej duszy nadanej przez Boga – sami siebie kształtujemy.

Przed chwilą, xDxDxDxD napisał:

Jean-Paul Sartre czy Albert Camus (egzystencjaliści) – odrzucali duszę w sensie religijnym, ale uważali, że człowiek sam tworzy sens swojego życia.

Sartre mówił: „Egzystencja wyprzedza istotę”, czyli nie mamy gotowej duszy nadanej przez Boga – sami siebie kształtujemy.

Czat gpt wleciał xD

7 minut temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

Obawiam się, że większość dobrze zroumiała ten dosyć prosty przekaz. Ale 30 procent pewnie uwierzyło dzięki republice że babka chce uciec z Polski. Ty w to nie wierzysz i wiesz, że to była manipulacja.

Ogólnie prawda przegrywa z ordynarnym hejtem i deziformacją. Tak jak było na granicy ostatnio, tak samo jak krzyczą, że każdy pozew to atak na nich. Trudno, widocznie Polska musi należeć do zakłamanych elementów.

Edytowano przez Śliwka w Polonezie

W Rosji podobno Putin juz postanowil wyplacac hajs rodzinom za kazde dziecko xD. I podobno coraz wiecej tych pieniedzy maja w planach rozdawac

Chcialbym wyemigrowac do Rosji, poznac piekna rosjanke i plodzic z nia dzieci, i dostawac socjal za kazdego bejbika xD. Zyc nie umierac 😄

Przed chwilą, Śliwka w Polonezie napisał:

No i?

Guwno. Weź uspokój swoje emocje bo zacznę wierzyć widmokowi że coś jest na rzeczy.

3 minuty temu, BabkaBaranekBoży napisał:

Czat gpt wleciał xD

Własnymi słowami jakbym to napisała to nie jestem pewna czy zostalabym dobrze zrozumiana

Chcieliśmy poznać zdanie elzbiety i motywy które kaza jej wierzyć w istnienie duszy a nie przeczytać skopiowane wynurzenia filozofów. To sami możemy se zrobić. Dlaczego niektórym ludziom zawsze trzeba wyłożyć łopatologicznie najprostsze zdania.

• Like 1

Guwno. Weź uspokój swoje emocje bo zacznę wierzyć widmokowi że coś jest na rzeczy.

Jakie emocje? 😄

Przecież nikt ci nie zabroni polemizować z Camus na tym szacownym forum 🙂

Jakie emocje? 😄

Przecież nikt ci nie zabroni polemizować z Camus na tym szacownym forum 🙂

Oczywiście że nie bo to byl tylko człowiek jak każdy tutaj i można polemizować z każdym.

Oczywiście że nie bo to byl tylko człowiek jak każdy tutaj i można polemizować z każdym.

To polemizuj, a nie uciekasz w jakieś heheszki o czacie gpt. Może Elżbieta jest zadeklarowaną egzystencjalistką 🙂

To polemizuj, a nie uciekasz w jakieś heheszki o czacie gpt. Może Elżbieta jest zadeklarowaną egzystencjalistką 🙂

Pozwolisz ze sama zdecyduje co tu będę pisać. I z kim. Może być kim chce. Nie w tym sedno. Whateva. 

1 minutę temu, Śliwka w Polonezie napisał:

Ateista duchowy / agnostyk – nie wierzy w Boga, ale dopuszcza istnienie czegoś niematerialnego, np. energii, świadomości, „duszy” rozumianej bardziej filozoficznie niż religijnie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się