Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
konie na ambonie

Z cyklu mój kraj taki piękny

Polecane posty

Cytat

W sobotę 11 października mieszkańcy Dąbrowicy na Podkarpaciu przeżyli coś w rodzaju warzywnego cudu: na polu przy drodze, nieopodal dawnej gorzelni, pojawiła się góra ziemniaków. Aż 150 ton! W mediach społecznościowych jak burza rozeszła się wieść: "Bierzcie, ludzie, za darmo!". No to brali — z przyczepkami, taczkami, siatkami po cebuli, a czasem tylko z nadzieją, że w końcu coś naprawdę jest za darmo. Nikt nie pytał, bo wszyscy "wiedzieli". Sprawę szybko podchwyciły lokalne media, a dla "Faktu" komentował ją sam sołtys wsi, który — nieświadomy jeszcze skali pomyłki — przypuszczał, że może ktoś po prostu nie wytrzymał presji cenowej i oddaje towar ludziom. Problem w tym, że nikt niczego nie rozdawał

Dopiero w poniedziałek 13 października na miejsce przyjechał Piotr Gryta, współwłaściciel lokalnej gorzelni, która mieści się kilkaset metrów od pola. Jak tłumaczy, towar był jego. Legalnie zakupiony od rolników, 6 tirów, w sumie 150 ton ziemniaków, które miały trafić do dalszego przerobu. — Towar kupiliśmy w czwartek. W piątek za niego zapłaciliśmy. Przyjechał tego dnia i zrzuciliśmy go na pole, bo nie było gdzie trzymać. Produkcja miała ruszyć dopiero za kilkanaście dni. W weekend nie byłem w pracy. A kiedy dowiedziałem się, co się stało… już nie było czego zbierać — mówi "Faktowi" rozżalony właściciel.

Podkreśla: to nie był żaden społeczny gest. — To nie było rozdawnictwo. To była zwyczajna kradzież — dodaje.

pewnei ogladacze prawi.cowej tivi gdzie codziennie mowia ze rolnik rozdaje jakies produkty bo za tuska takie niskie ceny ze nie oplaca sie sprzedawac do skupu to wzieli i te ziemniaki 😄

swoja droga co trzeba meic w glowie zeby brac za darmo i nie zaplacic nic nawet jak ktos faktycznie mowi ze mu sie nie oplaca zbierac i mozna zabrac

• Haha 1

Nie jestem w stanie skomentować, nadal jestem zbyt wzruszona tekstem, że pseudokibole od lat stoją w prawdzie i wartościach, czy jakoś tak 🙂

• Haha 1

Wiesz co naprawdę na twoim miejscu zbadałabym głowę czy jakiś guz się nie rozwija bo widzieć wszedzie pisowców to nie jest normalne nawet dla czytelnika soku z buraka czy nawet ziemniaka. Jeśli ktoś rozdaje za darmo i zachęca do zabrania jak paprykę z pola to dlaczego ktoś ma płacić. To ty masz coś z głową chcąc placic za darmochę.

• Like 1

1 minutę temu, Śliwka w Polonezie napisał:

Nie jestem w stanie skomentować, nadal jestem zbyt wzruszona tekstem, że pseudokibole od lat stoją w prawdzie i wartościach, czy jakoś tak 🙂

tak i oddali by ci nerke jakbys potrzebowala tacy to dobrzy kibole 😄

przypominam ze niejaki broniony przez nich staruch mial wyrok nie za oddanie a zabranie i nie nerki a plecaka i telefonu dziecki 😄

4 minuty temu, BabkaBożaBezdzietnica napisał:

Wiesz co naprawdę na twoim miejscu zbadałabym głowę czy jakiś guz się nie rozwija bo widzieć wszedzie pisowców to nie jest normalne nawet dla czytelnika soku z buraka czy nawet ziemniaka. Jeśli ktoś rozdaje za darmo i zachęca do zabrania jak paprykę z pola to dlaczego ktoś ma płacić. To ty masz coś z głową chcąc placic za darmochę.

ale ten nie zachecal tylko ktos tak napisal na jakichs fejsbukach a du...nie zabrali.

tak jakby mi ktos powiedzial nie oplaca mi sie sprzedawac po zlotowce zerwij sobei papryke to i tak bym mu zaplacil zeby jemu i mnie sie oplacalo. te ziemniaki byly wykopane wiec du.rnie mogli sie domyslic ze nikt nie wykopal zeby im dac a jak juz to wypadaloby zaplacic.  i nie mam zadnej obsesji na podkapraciu na pis glosuje 70% reszta na mentzena i brauna glosowala. 

rolnik nie rozumie ze jak papryka kosztuje 5zl w sklepie to nikt mu 4zl nie da bo w sklepie w tych 5zl polowa to sa podatki a on ich nie placi wiec nikomu fv nie wystawi niech zacznie placic podatki wystawiac fv i dostarczaac to mu kupia te papryke nie po 1 a po 3zl bo przeciez ten kto od niego kupuje to na tym zarabia. 

Edytowano przez konie na ambonie

Przed chwilą, konie na ambonie napisał:

ale ten nie zachecal tylko ktos tak napisal na jakichs fejsbukach a du...nie zabrali.

tak jakby mi ktos powiedzial nie oplaca mi sie sprzedawac po zlotowce zerwij sobei papryke to i tak bym mu zaplacil zeby jemu i mnie sie oplacalo.

rolnik nie rozumie ze jak papryka kosztuje 5zl w sklepie to nikt mu 4zl nie da bo w sklepie w tych 5zl polowa to sa podatki a on ich nie placi wiec nikomu fv nie wystawi niech zacznie placic podatki wystawiac fv i dostarczaac to mu kupia te papryke nie po 1 a po 3zl bo przeciez ten kto od niego kupuje to na tym zarabia. 

Widzę że i rolnictwo ci nieobce. Jak ty łączysz te wszystkie zawody na których się znasz?

• Thanks 1

zo9bacz sobei rozklad glosow tam braun w niektorych okregach mial ponad 15% poparcia wiec wiadomo co za ludzie tam mieszkaja. 

Przed chwilą, BabkaBożaBezdzietnica napisał:

Widzę że i rolnictwo ci nieobce. Jak ty łączysz te wszystkie zawody na których się znasz?

to ekonomia nie rolnictwo. 

5 minut temu, BabkaBożaBezdzietnica napisał:

Ja tam bym zostawiła chociaż jakąś symboliczną opłatę. Nie róbmy z siebie dziadów.

5 minut temu, Śliwka w Polonezie napisał:

To nie są kibice, a de.bile. Polujemy 20 października na bilety na mecz Polska-Holandia i mam nadzieję, że zwierzęta nie będą nam przeszkadzać 

• Like 1

1 minutę temu, Hugh Hefner napisał:

To nie są kibice, a de.bile. Polujemy 20 października na bilety na mecz Polska-Holandia i mam nadzieję, że zwierzęta nie będą nam przeszkadzać 

Jeszcze się przyznaj, że żon nie zabieracie 😴

• Sad 1

1 minutę temu, Hugh Hefner napisał:

beda bo cala pol.ska patologia teraz pracuje na wyspach i w holnadii zwlaszczaa cpuni lubia ten drugi kraj bo w pl nie bylo pracy dla ludzi z ich wyksztalceniem. jak patrze na ludzi z podstawoiwki to ta najwieksza patola wlasnie w holandii i na wyspach 😄

2 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał:

Ja tam bym zostawiła chociaż jakąś symboliczną opłatę. Nie róbmy z siebie dziadów.

A na tace jak babki daja symboliczna opłatę to wam odbyty sciska 

Przed chwilą, konie na ambonie napisał:

beda bo cala pol.ska patologia teraz pracuje na wyspach i w holnadii zwlaszczaa cpuni lubia ten drugi kraj bo w pl nie bylo pracy dla ludzi z ich wyksztalceniem. jak patrze na ludzi z podstawoiwki to ta najwieksza patola wlasnie w holandii i na wyspach 😄

To jak gardzisz ludźmi w twoim mniemaniu gorszymi jest wręcz zabawne. Zwłaszcza biorąc pod uwagę że ciebie też się bierze za typowego janusza patrząc na pisownie pokemona...

• Haha 1

Przed chwilą, KróliczekZły napisał:

Jeszcze się przyznaj, że żon nie zabieracie 😴

Przyznaję. Ale to nie byl mój pomysł.

• Sad 1

2 minuty temu, BabkaBożaBezdzietnica napisał:

To jak gardzisz ludźmi w twoim mniemaniu gorszymi jest wręcz zabawne. Zwłaszcza biorąc pod uwagę że ciebie też się bierze za typowego janusza patrząc na pisownie pokemona...

nikim nie gardze smieje sie tylko 

poza tym nie wiem z czym sie nie zgadzasz rozgladnij sie a moze tez zobaczysz te patologie z podworka gdzie obecnie jest i byc moze nawet przyznasz mi racje. 

3 minuty temu, Hugh Hefner napisał:

Nie będą. Oni na mecze reprezentacji nie chodzą bo nie można odpalać rac, bluzgać, bełkotać o polityce, bluzgać, lać się itp. Oczywiście dorobili sobie wytłumaczenie że na reprezentacji jest piknik i obciach.

To właśnie min dzięki Tuskowi na meczach międzynarodowych jest cywilizacja i nie ma żenady i wstydu, czego patusy mu nigdy nie wybaczą.

Nie będą. Oni na mecze reprezentacji nie chodzą bo nie można odpalać rac, bluzgać, bełkotać o polityce, bluzgać, lać się itp. Oczywiście dorobili sobie wytłumaczenie że na reprezentacji jest piknik i obciach.

To właśnie min dzięki Tuskowi na meczach międzynarodowych jest cywilizacja i nie ma żenady i wstydu, czego patusy mu nigdy nie wybaczą.

beda beda zwykle w tych krajach sa marginesiem na meczu w kupie moga poczuc sile i powyrywac pare krzeselek. nie bedzie po.lskich kiboli ktorzy pojada ale beda ci mieszkajacy w holandii. 

zobaczysz. holandia irlandia zawsze tam caly stadion imigrantów i przewaznie jakies ekscesy wywoluja. 

Edytowano przez konie na ambonie

6 minut temu, BabkaBożaBezdzietnica napisał:

A na tace jak babki daja symboliczna opłatę to wam odbyty sciska 

Skąd wiesz ile bym dała? może mniej niż w biedrze a więcej niż dostaje w skupie? A może tyle co w biedrze bo dobra odmiana? A może bym zostawila 100?

Na pewno wstyd by mi było nażreć się za darmo na czyjejś awarii.

Edytowano przez Śliwka w Polonezie
  • Thanks 1

1 minutę temu, konie na ambonie napisał:

beda beda zwykle w tych krajach sa marginesiem na meczu w kupie moga poczuc sile i powyrywac pare krzeselek. nie bedzie po.lskich kiboli ktorzy pojada ale beda ci mieszkajacy w holandii. 

zobaczysz. holandia irlandia zawsze tam caly stadion imigrantów i przewaznie jakies ekscesy wywoluja. 

Ale teraz mecz jest chyba w PL 🙂

Skąd wiesz ile bym dała? może mniej niż w biedrze a więcej niż dostaje w skupie? A może tyle co w biedrze bo dobra odmiana? A może bym zostawila 100?

Na pewno wstyd by mi było nażreć się za darmo na czyjejś awarii.

A mi by było wstyd gdybym akcje wymyśliła i kazała ludziom brać za darmo a potem jednak bym wziela co mi wciskają. A ile dasz to mjie nie interesuje w ogóle bo nie zaglądam ludziom w portfele

Ale teraz mecz jest chyba w PL 🙂

masz racje jakios tak mi sie pomylilo ze jak zremisowali to musieli u siebie 😄

no wiec w pl ich nie bedzie masz racje 

w pl hołota chodzi na ligę bo kluby przymykaja oczy i pozwalaja im race i inne rzeczy wnosic. 

nawiazujac do tematu i dzisiejszego bohatera ktory wjechal w drzewo 😄

Cytat

Sędzia Iwaniec trafił do Ministerstwa Sprawiedliwości w 2017 roku. Miał już wtedy na koncie wyrok dyscyplinarny za sprawę z roku 2009.

To wtedy, wraz z grupą kibiców, Iwaniec zamierzał wejść na mecz Polska - Irlandia Północna na Stadionie Śląskim w Katowicach. Ochrona nie chciała go wpuścić, tłumacząc, że Iwaniec jest pod wpływem alkoholu.

Sędzia miał obrażać pracowników ochrony, a następnie wezwanych na miejsce zdarzenia policjantów. Odmówił badania alkomatem i okazania dowodu osobistego.

Prokuratura w Chorzowie zamierzała ścigać sędziego, podobnie jak innych agresywnych kibiców. Ale sąd w Warszawie nie uchylił mu immunitetu i postępowanie karne umorzono.

Równocześnie wobec sędziego toczyło się postępowanie dyscyplinarne przed Sądem Apelacyjnym w Katowicach. W końcu, w 2012 roku, Iwaniec został prawomocnie ukarany naganą za "uchybienie godności sędziowskiej".

drugi kibol a wg rymcyka kibol to patioryta dostal azyl na bialorusi bo przypominam ze tamten zbieg tez byl znanym kibolem 😄 zapomnialem jak on sie nazywal taki sedzia z olszztyna kiboil i obronca kiboli nie wiem jak to szpiegostwo na rzecz lukaszenki ma sie do teorii ze tacy z nich patrioci i pierwsi na front pobiegna 😄

10 minut temu, konie na ambonie napisał:

Mecz jest w Warszawie. Chyba w Anglii siedzi najwieksza patologia i w Irlandii, Szkocji. Wszyscy moi znajomi, którzy np handlowali w Polsce tam wyladowali.  A do Holandii to niekoniecznie ćpuny. Nie pamiętam ile możesz posadzić sobie "drzewek" w ogródku, ale roboty przy tym jak dla mnie za dużo. Jadą, bo Holandia to akurat fajny kraj. 

11 minut temu, konie na ambonie napisał:

masz racje jakios tak mi sie pomylilo ze jak zremisowali to musieli u siebie 😄

no wiec w pl ich nie bedzie masz racje 

No, patola nie chodzi na Narodowy. Jest za drogo, albo za bardzo ich pilnują i nie pozwalają odwalać tak wzruszającej RC obory> Dzięki temu Hju będzie mógł obejrzeć mecz w cywilizowanych warunkach.

• Haha 1

13 minut temu, Śliwka w Polonezie napisał:

Oby, bo to patologia. A człowiek chce sie rozerwać, a nie słuchać de.bili. 

• Like 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się