Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
vitalya

Muszę powiedzieć ex o ciąży z nowym partnerem

Polecane posty

Byliśmy razem kilka lat, 2 lata temu się rozstaliśmy, ale on nigdy się z tym nie pogodził i popadł w ciężką depresję. Wielokrotnie próbował do mnie wrócić, ale mówiłam mu że traktuję go już tylko jako najlepszego przyjaciela, bliskiego człowieka, ale nie chcę już niczego więcej. Nadal mamy kontakt, ale coś typu rozmowy o pracy itp, takie neutralne. Od kilku miesięcy zaczęłam się z kimś spotykać, ale żeby nie zranić byłego nie powiedziałam mu o tym, bo zawsze mówił, że zdaje sobie sprawę z tego, że kiedyś będę miała kogoś nowego ale nie dopuszcza do siebie tej myśli i to go kompletnie załamie a jednocześnie oczekuje ode mnie szczerości. Kilka dni temu dowiedziałam się że jestem w ciąży. Muszę mu o tym powiedzieć, zasługuje na to, nie chcę żyć w kłamstwie. Ale panicznie się boję jego reakcji...

Niepotrzebnie ciągnęłaś z nim kontakt po rozstaniu. Skoro miał jakies ‚niepogodzenie sie’ tym bardziej powinnaś sie odciąć i dać mu to ogarnąć. A teraz masz babo placek. 

Zasiał to zasiał... circle of life. 🦁 

Może wreszcie ogarnie pałę i weźmie się w garść zamiast czekać nie wiadomo na co i wypisywać nie wiadomo po co...

Normalnie mu powiedz, czego tutaj się bać. Po tej wiadomości raczej sie odetnie od ciebie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się